Prosba o umístění článku na PC-help Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosba o umístění článku na PC-help

Příspěvekod Jan Pašek » 22 črc 2008 09:59

Opět sem psal návod pro rodiče a nechci si to nechat jen pro sebe.
Jak posílat kamarádům a známým velké a větší soubory
Obsah
Jak si zvětšit obrázek v tomto návodu
Trochu teorie
Hledáme vysvětlení pro odborné výrazy
Začínáme s návodem
Zazipování (zabalení, komprimace) několika adresářů (složek) s fotkami.
Jak zabalit (Zazipovat, zkomprimovat) několik adresářů do jednoho souboru
Nastavení „Jméno a parametry archivu“.
Zazipování (zabalení) několika samostatných fotek.
Nahráváme soubor na server edisk.cz
Práce s odkazy na stažení
Posíláme odkaz na stažení kamarádovi
Stahujeme soubor(y) z internetu
Rozbalujeme stažený soubor(y)
Zobrazení složek a souborů v okně
Nastavení zobrazení souborů a složek (vlastnosti složky – filmový pás)
Stahování není bez rizika – Jak zkontrolovat stažený soubor antivirem
Smazání souboru z edisk.cz
Jak zjistím jaké programy mám naistalované?
Instalujeme jiný neplacený zipovací program (7zip)
Jak se pracuje s programem 7zip (vztaženo k našim potřebám)
Rozbalení komprimovaného souboru pomocí 7-zip

Článek je prozatím umístěn zde: Jak_posilat_kamaradum_a_znamym_velke_a_vetsi_soubory.doc
Návod na práci se zipem nelze zabalit a přidat jako přílohu ke stažení bo to je na hlavu.
Při tom nmožství screnů které je v dokumentu bych si při umísťování na server asi hodil mašli.
Představa umístění je taková nadpis citace z obsahu a nezabalený soubor ke stažení. Umístění nechám na vás jestli do článků nebo do Faq a nebo do článků a do FAQ odkaz.
Pokud by se vám moje čeština zdála příliš kostrbatá můžete se pokusit ji trochu vyžehlit.
A ještě technická celé je to napsané ve Wordu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Prosba o umístění článku na PC-help

Příspěvekod Jan Pašek » 24 črc 2008 07:45

Jen se trochu připomenu bo nevím na kterého moda se zrovna v době dovolených obrátit. Pokud PC- help o takový návodík nestojí taky dejte vědět bo buď sem slepej nebo se moje dílko ještě nepovedlo umístit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 črc 2008 09:20

Ahoj Honzo, moc děkujeme za zpracovaný návod. Chtěl jsem na to včera mrknout, ale nedostal jsem se k tomu. Takže si to dám za úkol dnes ;-) Pokud by jsi nevěděl na jakého moda, klidně posíllej (i SZ) na mě ;-)

Mrknu a dám vědět, zdraví

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 24 črc 2008 11:16

Hluboce se skláním zejména před tvojí trpělivostí, pracovitostí a grafickou invencí. Dovolím si pouze několik malých formálních připomínek:
str. 2: Trocha teorie (1. pád)
str. 4:v části Rozdělit archiv po .... Bytech je překlep ve slově menší
str. 12: rozzipování
str. 15: Jak zjistíme, které programy máme nainstalované
str. 17: s tím
Jsou to ale jen drobnosti, stále platí věta v úvodu příspěvku.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 24 črc 2008 15:07

Díky za upozornění Jen se domluvte kam a kdo to sem (PC-Help) vloží a poprosil bych o opravu těchto chyb. připadá mi zbytečné celé to nyní někam uploadovat znovu opravené. Akorád by v tom byl guláš.
Jo pochvala potěší sem ješitnej až na půdu už nyní se musím přivazovat abych neulít.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 24 črc 2008 16:37

O opravu chyb se rád postarám, jen mi není tak úplně jasné jak, resp. kde. Až to bude na fóru, nebo to mám stáhnout, opravit a opravené někde někde vycedulit?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 25 črc 2008 13:06

V podstatě je to již napsané v úvodu jen trochu mezi řádky. Soubor o této velikosti není pro běžného uživatele a navíc ve formátu *.doc povolen. Takže ten článek musíte (admini nebo Ltb) na server pověsit za mě. O umístění a představě jak to umístění má vypadat už je tu taky psáno.
Představa umístění je taková nadpis citace z obsahu a nezabalený soubor ke stažení. Umístění nechám na vás jestli do článků nebo do Faq a nebo do článků a do FAQ odkaz.

Možná pro lamy doplnit: "Celý návod včetně citovaného obsaju najdete v souboru nabízeném ke stažení."
A ještě omluva blbne mi trochu pošta tak sem se neozval hned.

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 25 črc 2008 15:14

promiňte že se sem pletu, ale opravdu Honzo velice pěkně zpracované to koukám, jak si si dal záleže a jak si na tom musel dlouho pracovat pěkné máš mé uznání
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 25 črc 2008 20:28

Na tohle se dá napsat jen prosté Děkuji

Jinak je to tak že si při psaní návodu musíte představit babičku, která umí horko těžko zacházet s myší a po přečtení návodu bude schopná popsanou operaci absolvovat. Návod je také napsán nebo spíše utvořen tak aby nestahoval obrázky odněkud z webu i když by se tím ušetřilo spoustu bitů na objemu souboru. Takže jej i když bohužel bez funkčních odkazů můžete študovat na svém notebuku někde ve vlaku. Dále by měl být plně tisknutelný protože se předpokládá že ona babička bude mít problém s přepínáním mezi návodem a prováděnou operací takže si návod nejprve přečte pak si jej vytiskne a pak se podle toho tisku pustí třeba do posílání fotek kámošce. Jen z jednoho mám strach Word si rád přeformátovává dokumenty a pak je i z pěkného dokumentu guláš jestli jsem to neměl převést do PDF.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 13:59

Chtěl sem se opět připomenout a zeptat se jestli už jste to čtení někam pověsili bo jsem stále slepý. Jestli jsem to dobře pochopil můj článek má na starosti mmmartin.Pokud je tomu tak zahájím s ním osobní korespondenci pokud i nyní jsou nějaké nejasnosti.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 črc 2008 15:05

Ujal jsem se korektury náhledu a to samé - jak už jsem jednou napsal - bez problému provedu i u oficiální verze. Kde, a hlavně jak, uveřejnit oficiální verzi ale překračuje mé IT znalosti.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 črc 2008 15:51

Takže to musí pověsit Ltb?

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”