Co víte o srpnu 1968 a okupaci Československa? Zažili jste to sami, nebo slyšeli z vyprávění rodičů?
Vzpomínám na to jak jsme se nadechli zhluboka a těšili se na svobodu pohybu, názorů, cestování, svobodné myšlení a vstup do světa v době Beatles a setkávání mladých, kterých po válce se narodilo hodně a už jenom mít rifle(texasky) bylo velkým snem, dosažitelným jen přes bony v Tuzexu. Byl jsem v srpnu 1968 na vojně a proháněl děvčata. Byl to šok pro všechny , ztracené naděje a zároveň velké poučení o nebezpečí z východu...
Je toho co by se dalo napsat mnoho, snad jenom pokus o publikování něco naznačí čtěte tady.
Srpen 1968 a okupace Československa
Srpen 1968 a okupace Československa
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
Re: Srpen 1968 a okupace Československa
Mamina, té době jí táhlo na 14, vyprávěla, jak oné noci z 20. na 21. srpna v jedné vesničce v poranicčí, kde dříve žili, se proháněly tanky jeden za druhým, vše se třáslo a strašně se bála. Bohužel, že se bude muset bát dalších 20 let, o tom ani ve snu nepřemýšlela. Mno a snad, aby se jí trošku ulevilo, tak od onoho osudného 21. srpna 1968, přesně po 12 letech, přivedla na svět jednoho prcka, tedy mne. Takže u nás 21. srpna slavíme 

AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500
-
- Pohlaví:
V srpnu 1968 mi bylo 13 let, bydlel jsem v Janově nad Nisou a byly prázdniny. Asi ve 4 hod. ráno mne vzbudil táta který šel do práce, s tím, že je válka. Venku hřměly letadla, obrněná vozidla a tanky, které zrovna obsazovaly Liberec a Liaz Jablonec. 21.8. jsem byl se starším kámošem v Liberci a bylo mi z toho všeho divně. Kdo to nezažil si neumí představit co to je, když kolem něho projíždějí tanky a střílí kulomety. Divně je mi z toho každý rok a nechci aby tady byla armáda ať už odkudkoliv. To už se nesmí opakovat.
P.S. Georgi máš tám dobrý čtení!
P.S. Georgi máš tám dobrý čtení!
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to já se narodil až za 4 roky ale i tak mě překvapuje kolik lidí si zakládá na minulosti a ještě víc lidí to bere jen jako statistiku!
Nechci se nikoho dotknout ale co se stalo stalo se a když vidím jak se k tomu dnes mládež staví radějich bych tyhle hrůzy nechal spát (nejen pro to že opakovat se to nebude-protože následky by byli už opravdu tragické a daleko horší ale i proto že dnes většina lidí to má za statistiku a nic jiného v tom nevidí a dnešní život ty lidské tragédie a hrůzy ohromí jen někoho -většina žije rychlím a spotřebním životem a opravdu nemá na tohle čas)
kolem a kolem co z minulosti jsme dokázali opravit nebo napravit? jen drobnosti a to je dost málo od naší společnosti a pokud se k tomu budem dál tak stavět pak nemá smysl o tom diskutovat . je to blbé ale je to tak
jen se podívejte co komunistům,fašistům,a jiným i terroristům prošlo a prochází a my? svět? reakce jen taková "co se mi bude chtít" společnost je v zásadě taková že rukou ukážem a samy nepůjdem ale divit se budem o106 co bylo-je a bude
Nechci se nikoho dotknout ale co se stalo stalo se a když vidím jak se k tomu dnes mládež staví radějich bych tyhle hrůzy nechal spát (nejen pro to že opakovat se to nebude-protože následky by byli už opravdu tragické a daleko horší ale i proto že dnes většina lidí to má za statistiku a nic jiného v tom nevidí a dnešní život ty lidské tragédie a hrůzy ohromí jen někoho -většina žije rychlím a spotřebním životem a opravdu nemá na tohle čas)
kolem a kolem co z minulosti jsme dokázali opravit nebo napravit? jen drobnosti a to je dost málo od naší společnosti a pokud se k tomu budem dál tak stavět pak nemá smysl o tom diskutovat . je to blbé ale je to tak
jen se podívejte co komunistům,fašistům,a jiným i terroristům prošlo a prochází a my? svět? reakce jen taková "co se mi bude chtít" společnost je v zásadě taková že rukou ukážem a samy nepůjdem ale divit se budem o106 co bylo-je a bude

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Taky jsem to zažil jako středoškolák. Možná horší než ta okupace byla postupná demoralizace národa, kterou nezvrátila ani smrt Jana Palacha.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V šedesátém osmém přicházela moje mamka na svět, ovšem babička mi vyprávěla, jak zde v Třebíči jezdil jeden tank za druhým a vím, že hodně lidí mělo nepředstavitelný strach, že přivedou své dítě do války...byla to velmi krušná doba, která zde zanechala mnoho škod a neustálými návraty si člověk jen a pouze zraňuje psychiku. Dokumenty jsou jedna věc, ale pokud nám někdo zemře, také se snažíme zapomenout...
-
- Pohlaví:
to já se narodil až za 4 roky ale i tak mě překvapuje kolik lidí si zakládá na minulosti a ještě víc lidí to bere jen jako statistiku!
Moc ti nerozumím, to přece není nějaké zakládání si na minulosti anebo o statistice. Byla to tragédie a nejen pro národ, ale i rodiny a jednotlivce a naopak, díky této tragédii jsme stále pozadu. Lidé kteří to prožili na to nemohou nikdy zapomenout.
Trochu neobratně to přirovnám k útoku na WTC před necelými 7-i lety. My si na to 11.září ani nevzpomeneme, ale lidé kteří to prožili a lidé které to osobně postihlo na to budou myslet celý život a vyprávět to svým vnukům. A je to tak správně, protože na to se nesmí zapomínat.
Trochu té dnešní generaci nerozumím. Zásadní věci které měly vliv na vývoj v této zemi a tedy i na ni zlehčuje až zpochybňuje, ale kvůli takové banalitě jako že před 30-i lety stálo pivo dvě kačky a Sparty osm je ochotna stávkovat.

Blue Spirit píše:Trochu neobratně to přirovnám k útoku na WTC před necelými 7-i lety.
teď sem se lekl co se stalo na WTCC když sem to čet
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:to já se narodil až za 4 roky ale i tak mě překvapuje kolik lidí si zakládá na minulosti a ještě víc lidí to bere jen jako statistiku!
Moc ti nerozumím, to přece není nějaké zakládání si na minulosti anebo o statistice. Byla to tragédie a nejen pro národ, ale i rodiny a jednotlivce a naopak, díky této tragédii jsme stále pozadu. Lidé kteří to prožili na to nemohou nikdy zapomenout.
ano pokud se jedná o jednotlivce v rámci rodiny to nikomu neberu ! ale pochybuju že to tak cítili všichni v té době a (teorie tu byli jak tomu předejít - jen se někomu muselo chtít ale to už se opakuju )tedy nemůže být řeč o národu.
Proč bychom díky této tragédii měli být pozadu? tohle zavání zoufalostí !
Hele život jde dál a vývoj života taky - pokud se budeš obracet nazpátek nebo do minulosti a stále si připomínat něco
na co můžeš zapomenout tak se zastavíš a budeš žít jen v křeči! a o tom ten život není.
pro mě jsou brzdou ti lidé kteří za sebou táhnou minulost jako velký balvan ! oprostit se a znovu vyrazit vpřed by potřebovali aby ten svět k něčemu vypadal .
Dnes 20 letý ogara většinou nemá tucha co to je šikana ve velkém či násilná smrt a to je dobře jsou totiž jiné priority v životě než ty špatnosti . ale to už upadám do filozofie .
chtěl jsem jenom slušnou formou zdělit že kdo chce žít s minulostí prosím je to jeho věc ale ať tím nezatěžuje ostatní - každý máme svůj život.
ps:každý máme tu svou tragédii v životě a možná každý ji jednou může zažít ale proč se sní vnucovat ostatním?
jak kdyby toho špatného už nebylo dost ! -tak se snažte přemýšlet

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Ale docela vtipnou hlášku měl nedávno ruský prezident Medvědev, že prý Rusko (i SSSR) nikdy nezaútočilo na jiný stát první 

Trochu Jarod odbočil od tématu a zajímavým mladým názorem to zazdil. Také nadhodil myšlenku, zda má národ znát svou historii, učit se ji sebe i své děti. Vycházejme tedy z přesnějšího sdělení - národ, který nezná svoji historii, nebo ji odmítá a nechce o ní slyšet...je odsouzen k tomu, ji znovu prožít.
Víte jak vypadají ruské tanky? Zapomněli jste? Není to daleko, coby kamenem dohodil - malá země Gruzie je má na dvoře.
Nepřipomínejme si historii a jsme i takoví, co by je viděli na Václaváku rádi, nebo ne?
Víte jak vypadají ruské tanky? Zapomněli jste? Není to daleko, coby kamenem dohodil - malá země Gruzie je má na dvoře.
Nepřipomínejme si historii a jsme i takoví, co by je viděli na Václaváku rádi, nebo ne?
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
george suprově jsi to překroutil proti mě!
nejsem proti historii ostatně ta tu je a bude (dokud tu budou média) a nemám nic proti národu.
A když budu mět tu potřebu tak si o tom něco přečtu nebo i jinak.
ale uvědom si laskavě že ne každý je zvědavý na komunistu,ruský tank atd.
ale chování některých jedinců mi už připadá jako vyvolávání umělého chaosu a napětí .(a naprosto zbytečně a bez důvodu)
ps: vypadá to že tam patříš i TY .
End.
nejsem proti historii ostatně ta tu je a bude (dokud tu budou média) a nemám nic proti národu.
A když budu mět tu potřebu tak si o tom něco přečtu nebo i jinak.
ale uvědom si laskavě že ne každý je zvědavý na komunistu,ruský tank atd.
ale chování některých jedinců mi už připadá jako vyvolávání umělého chaosu a napětí .(a naprosto zbytečně a bez důvodu)
ps: vypadá to že tam patříš i TY .

End.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”