zamyšlení se nad aktualizacemi (obecně a XP)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

mike54
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

zamyšlení se nad aktualizacemi (obecně a XP)

Příspěvekod mike54 » 05 zář 2008 15:29

Jednou v noci jsem přemýšel...můj mobil SEk750i se mi zaseknul a potřeboval restartovat,tak mi v servisu nahráli nový firmware. A od té doby mobil sice funguje ale připadne mi jako by v něm byl nějaký vir...prostě si ze mě občas dělá srandu,když píšu SMS píše uplně jiná písmena,až vypnutí a zaptnutí pomůže...stejně tak foták zacne snímat až napopáté,nebo se když natáčím video za chvíli vypne. stejně tak když mám v přehrávači záznamů puštěnou písničku,tak když ji zeslabím tak se to přepne na další track atd....tohle se mi nikdy nestávalo. Jsem přesvědčen že je to novým firmwarem a je to pro to aby jsem si koupil nový mobil...vše jen dělají pro to aby jsme přešli na novější věci a utráceli...A tak mě napadlo nemůže se tohle stát i u Microsoftu? ten nám také posílá aktualizace a až jednou budou XP stará a budou chtít aby jsme už všichni šli na novější systém,tak nám porstě hodí aktualizaci,která nám windows pokazí a bude nuceni si koupit nový wokna? co myslíte?

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Re: zamyšlení se nad aktualizacemi (obecně a XP)

Příspěvekod CZechBoY » 05 zář 2008 15:32

podle mě ty aktualizace už dost zasekávají windows :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 05 zář 2008 17:27

Vždyť tě nikdo nenutí ty aktualizace stahovat :lol:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 zář 2008 18:10

Nebyl bych paranoiní a to vadné firmware reklamoal. I když podobné chyby nemusí mít nutně na svědomí firmware, ale třeba pád na zem a mechanická závada.
Můj konkrétní případ. Minulý týden jsem se tady u kompu polil červeným, nic moc ale kalhoty musely do kbeliku a jelikož jsem neměl čas a sílu to čístít tak jsem tu skvrnu jen osprchoval s tím, že to ráno vyčistím. Kalhoty si tu vlhkost samozřejmě nátáhly do sebe po celé délce a šířce. :lol:
Ráno sáhnu na stůl pro mobil a on nikde - hned mi došlo, že zustal v těch kalhotech. Když jsem ho vyndal byl relatině suchý, té vody tam bylo málo. Tak jsem ho trohu vysušil slabým fénem a mobil funguje.
Má to jen jednu vadu. V průběhu hovoru se někdy vypne a chce PIN anebo kód telefonu.
Taková banalita a mobl na vyhození, ještě že to je starý SE T610.

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 05 zář 2008 18:54

Vem to zas do servisu...

erty123456
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod erty123456 » 05 zář 2008 18:54

Řekl bych, že Microsoft se maximálně snaží o ochranu systémů u svých zákazníků, a že nějaké špatné aktualizace nebude posílat. Ostatně na vše se přijde, nebude si kazit jméno.
Asus K55VJ

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 05 zář 2008 20:07

No mě se to stalo to samé s W200i , tak šup hnedka zase do servisu , už na něho čekám 3 týdny . :evil: :evil: :bigups: :bigups: :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 05 zář 2008 21:45

No FW může být klidně vadný, či špatně nahraný..zkus to znovu reklamovat a trvej na testu zařízení. A tím testem nemyslím zapnutí, ležení 2 hodiny na stole vypnutí. Jim řekni, že to musí otestovat v podmínkách, které jsou při tvém užívání. Co se týká aktualizací. Já ani jedny Widle co jsem měl, či mám neaktualizuji. Nebudu zde pitvat, zda je mám legálně či ne. Ale aktualizace mám zákazané a to již několik let, po každé nové instalaci opět aktualizace zakážu. Pokud někdo říká, že to systému škodí, tak lže. Nikdy jsem neměl problém, do XP dávám max. SP2 a čas od času použiji CCleaner a s tím si vystačím narámně.. :flyer:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 zář 2008 14:15

Občas vyjdou i špatné aktualizace OS, ale není to úmyslem, aspoň to tak nevypadá a je z toho poprask. Některé známé chyby OS ovšem MS neřeší vůbec, například tu v systray.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”