Jak nakupovat na aukru.cz

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

HAFcool
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak nakupovat na aukru.cz

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 13:16

Zdravím.
Poradí mi někdo jak mám nakupovat na aukro.cz?
Když vyhraju aukci, tak co se děje potom? Jaký je kontakt. Děkuju za rady.

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Jak nakupovat na aukru.cz

Příspěvekod jaojao » 19 led 2011 13:32

Být tebou tak se AUKRU vyhnu velkým obloukem :smile:
Pokud narazíš na podvodníka zapláčeš......

V lepším případě se po lacně vyhrané aukci dozvíš, že zboží se při balení rozbilo, nebo při posledním odzkoušení nefunguje jak by mělo a tak ho nešlo odeslat. :lol:

Jsou tam i experti, kteří přehrávají povinnosti prodávajícího na kupujícího, např. > připlatíte si za známku křehké???? A když ne tak při obdržení rozbitého zboží vám oznámí, že si za to můžete sami :lol: .

No a právě pro výskyt takových lumpů jsem s Aukrem praštil..... :smile:
Navíc Aukro s lumpy nezatočí, prostě před lumpárnama tě neochrání a nepomůžou, mám s tím zkušenost a nejen já... :-(

(chce to číst i mezi řádky > v recenzích, a při sebemenším škraloupku > opatrnost, a raději se třikrát dotázat na podrobnosti stran koupě u prodávajícího, než hned koupit a později litovat..........)
Naposledy upravil(a) jaojao dne 19 led 2011 13:41, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 13:40

Zkusím jednu věc koupit a dám vědět jak jsem dopadl. Díky za info.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 led 2011 14:22

Pro vyváženost přidám svou, pozitivní zkušennost. Mám nakoupeno již více než 30 věcí z Aukra v cenovém rozpětí od 500,- do 5.000,- korun. Počínaje mixážním pultem Yamaha MX124, přes DMX scannery AmericanDJ, po softshellové bundy. Vždy jsem byl spokojený a vždy jsem nakupoval od seriozních prodejců. Samozřejmě nemohu tvrdit, že jde o nejlepší obchoďák v republice, stejně tak, jak to v opačném pohledu dělá pan kolega... Hodně toho na svém obchodování můžeme ovlivnit sami. Pokud někdo prodává poprvé a chce platbu předem, má smůlu. S ním do obchodu nejdu, dokud nemá alespoň deset prodejů, pak jsem ochotný platit předem. Stejně tak nekupuji od nikoho, kdo by měl nějaké negativní hodnocení. Pokud bych odklepl platbu předem nováčkovi s několika negativními hodnoceními, pak bych se musel cítit idiotem a jen těžko z toho vinit Aukro. Je to stejné, jako v úsloví o zrcadle a křivé hubě :wink:
Ale k otázce. Co se bude dít po vítězství? Já osobně ihned kontaktuji prodejce s žádostí o zaslání čísla účtu. Pokud je číslo uvedeno v aukci, nebo v automaticky generovaném E-mailu, potvrzujícím tvé vítězství, pak jej vůbec nekontaktuji a rovnou dávám příkaz k převodu peněz. Ještě jednou zopakuji, že pokud chceš mít z nakupování na Aukru pohodu, pak je nutné nakupovat POUZE od starých Aukro pardálů, BEZ negativních hodnocení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 19 led 2011 14:35

Ať tak či onak každá koupě či prodej tam obnáší určité riziko....
Někdy (ikdyž většinou) to vyjde, někdy ne.

Já tomu lumpovi v konci na vějičku neskočil, ale dle neadekvátních reakcí - maximální nečinnosti - Aukra jsem to tam raději zabalil sám......, než ztrácet čas a nervy, (ne tak ještě prachy :lol: ) kašlat na to...... :D
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 14:50

To musí čekat dotyčného nějaký postich, ne ?
A kontaktujou mě telefonem nebo jak?

miquel11
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod miquel11 » 19 led 2011 14:51

Mám na aukru více než 50obchodů a jen jednou jsem zboží neobdržel, ale domluvil jsem se s prodejcem a část peněz mi byla vrácena. Jinak všechny obchody probíhaly v pořádku. Takže ti ho určitě doporučuji. :D :D :D

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 15:19

Teď jsem vyhrál aukci. A co mám teď dělat?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 led 2011 15:24

Dostaneš od aukra potvrzení o výhře s instrukcemi od prodejce. Pokud je platba předem a je tam i číslo účtu, převeď prachy a čekej pošťáka. Až to přijde, tak nezapomeň dát prodejci hodnocení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 15:26

Bohužel bych si to přál dobírkou, ale potřebuji jeden pozitivní komentář, což nemám. Ale děkuju mnohokrát za informace. :wink:

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 19 led 2011 15:30

Možná by ses s prodejcem mohl domluvit. Já jsem taky kupoval věc, kde měl napsáno že na dobírku alespoň 1 pozitivní komentář, a dohodl jsem se s ním, a poslal mi to na dobírku :bigups:

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 19 led 2011 15:31

Doufám, že to schválí. Děkuju a dám ještě vědět. :wink:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”