Satelitní HD přijímač - jaký?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Scharf Josef
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Satelitní HD přijímač - jaký?

Příspěvekod Scharf Josef » 30 led 2011 20:48

Dobrý večer, prosím o radu.V našem paneláku nainstalovali na střeše sat.parabolu a svedou do každého bytu kabel.My si musíme koupit sat.přijímač. A tady mám problém. Chtěl bych HD a abych k němu mohl připojit disk nebo flešku a nahrávat.Cena tak do čtyř tisíc.
Vůbec se v tom nevyznám, kdo máte zkušenosti, prosím, poraďte.Děkuji.

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Satelitní HD přijímač - jaký?

Příspěvekod samotarrk » 30 led 2011 21:07

S tím nahráváním bych to tak růžově neviděl. Teda pokud jde o přehrávání, úprava v PC. Na externí HDD či flashku to sice jde, ale přehrát nahrané lze pouze zase jen z disku či flashky, který je připojen k přijimači :? Jsou tam různé ochrany.

Máme krátce tento a spokojenost velká - akorát se to dlouho zapíná :wink: http://www.videotech.cz/hdtv-prijimace/ ... ds4h-35irs

Recenze: http://www.parabola.cz/clanky/4138/dizi ... nosti-pvr/

Toto je náš druhý přijímač (dříve jsme měli Topfield) a ten nový je daleko lepší než ten první. Perfektní čeština, přehledné menu, vynikající tv program, perfektní až na to zapínání.

K přijimači z recenze. Píšou v recenzi toto:

Nahrávky jsou ve formátu TRP, jejich zpracování nebo přehrání na PC nebude tedy problém, problém je se v nahrávkách orientovat. Přijímač je nepojmenuje např. podle EPG, jak to dělá můj oblíbený Vantage, ale přiděluje jim vlastní označení z kombinace čísel a písmen. Nahrávky se ukládají do složky RECORD a každá nahrávka je ve své vlastní složce.

Ano skutečně to šlo v PC přehrávat. Zjistili jsme však, že nenahrává z programů kódovaných, ale jen volných, což bylo nevyhovující. Naštěstí to vyřešil nový firmware, stažen přímo přístrojem ze satelitu. Ano řekl by každý, že je to tedy skvělé, ale po změně firmwaru už to v PC nerozběhl nikdo (majitelé tohoto přijimače sdělující zkušenosti na internetu) a já taky ne ač jsem se snažil jak moc jsem chtěl.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 led 2011 22:29

Doporučit mohu 2 satelitní receivery, nejdříve si ale ještě na 100% ověř, zda musíš mít sat nebo bude dostačovat DVB-T (pokud se signál konvertuje ze satelitu do DVB-T).

1) Ferguson Ariva 200 HD (ten mám vyhlédnutý já, dám asi přednost před 2)) Kolem 2 500 Kč.

Recenze:
http://www.digizone.cz/clanky/ferguson- ... elitni-hd/
http://www.satcentrum.com/clanky/3714/t ... ariva-200/
http://blog.fonetip.cz/ferguson-ariva-200-hd-recenze/
http://avmania.e15.cz/ferguson-ariva-20 ... -prijimace

Obrázek

Obrázek

2) DreamSky NXP 256 HD (oproti Arivě umí navíc Sambu, FTP, přehrávání čehokoli i HD videa nejen z USB, ale i ze sítě či Netu, dodá TV funkci přehrávání YouTube a dalších serverů, dokonce i brouzdání Netem, ale jen když se k němu zakoupí USB klávesnice, lze také dokoupit hardwér pro Wi-Fi síť - bohužel má i jisté mouchy, co si vzpomínám, tak pouze 8 favoritních typů oproti Arive s 32 jak pro TV, tak rádia, lze je u ní také přejmenovat, navíc DreamSky trpí k přeskakování menu z dálkového ovladače, ten má také méně komfortní a jednoúčelový, bez fosforeskování ve tmě ...) Kolem 3 500 Kč.

Recenze:
http://www.digizone.cz/clanky/dreamsky- ... mac-s-uni/

Obrázek

Obrázek

Problémy s přehráváním na PC nebudeš mít ani u jednoho přístroje, oba video uloží i z kódovaných TV nezakódovaně, oba umí i NTFS, ale DreamSky jen pro čtení.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 30 led 2011 23:09

Neznám problematiku dopodrobna, ale podpora cryptoworks mu bude (za rok dva) k ničemu. Apoň u karet Skylink. Už dnes se tyto karty "prý" neprodávají. To byl důvod naší koupě. Podporují Tvé přijimače IRDETO?

http://www.parabola.cz/clanky/3998/skyl ... yptoworks/

http://www.parabola.cz/clanky/3961/irde ... v-prodeji/
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 led 2011 23:17

Oba podporují všechny systémy kódování používané v ČR (zkoušeno v testech), i v případě UNI čtečky nejsou problémy, což se nedá říct o "certifikovaných" výrobcích operátorů. Navíc oba přístroje umí i další věci, ale až s neoriginálními firmwary.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 31 led 2011 09:06

Jaké všechny a kde to píšou? Promiň, já všude čtu, že podporuje i Cryptoworks. "trochu jsem hledal".

Tak jsem to tady našel (Xem doporučený) s modulem Irdeto:

http://www.meveric-elektronic.cz/sateli ... crw-mascom

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 31 led 2011 09:18

Taky doporučuji Arivu 200HD , mám ji sám , je podporována. Linuxové verze jsou stále dost drahé.
můžeš kouknout na forum ab-forum.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 31 led 2011 15:09

Tak za Linuxový receiver kolem 3 500 Kč není moc a hodně toho umí, ale jak už jsem psal, má nedostatky a je otázka, jestli se vyřeší v budoucnu novým firmwarem ... také půjdu s největší pravděpodobností do Arivy + 120 cm satelit + motor pro otáčení

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 31 led 2011 15:16

Fakt je, že v našem případě nový firmware vyřešil jeden problém a přidal duhý. Třeba to opraví dalším firmwarem, musíme to sledovat.

Podle mě má v (nejen) této ceně všechno nějaké nedostatky. Otázka je zda jsou pro uživatele překážkou a to je u každého jiné.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 31 led 2011 15:29

X píše:Doporučit mohu 2 satelitní receivery, nejdříve si ale ještě na 100% ověř, zda musíš mít sat nebo bude dostačovat DVB-T (pokud se signál konvertuje ze satelitu do DVB-T).

1) Ferguson Ariva 200 HD (ten mám vyhlédnutý já, dám asi přednost před 2)) Kolem 2 500 Kč.
Recenze:

Mám ho doma a pokud chceš mít satelit k dívání se opravdu na satelitní kanály, 1080i a možnost nahrávání na USB disk (později si jde přes ulitu jednoduše překonvertovat video i pro pc), tak ti bude stejně vyhovovat, jako mě. :D
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 31 led 2011 22:10

Ownere mohl bys tuto poznámku "později si jde přes ulitu jednoduše překonvertovat video i pro pc" trošku blíže rozvést? Nejen X (pokud to nezná), ale i tazatel a vlastně i já bych rád znal způsob jak toto provést.

Znamená to, že klasicky to přehrát PC neumí? Jakou to má koncovku, myslím ten soubor s nahrávkou. Dík

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 31 led 2011 23:06

Koncovek je více , programy -utility:
Ariva TS Tool
Ariva HD Toolbox atd.
AVS Video Remaker
VideoReDo
Konverze je nutná , není to typický .ts...spíše .dvr
Na přehrávání se dá koupit Ariva HD Player 210.

Navštivte ab-forum.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”