zdroj

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...). Témata z této sekce se NEZOBRAZUJÍ v TOPxx na hlavní straně fóra.

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uživatelský avatar
juraciss
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: červen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

zdroj

Příspěvekod juraciss » 24 črc 2006 20:53

Čau lidi mám zdroj Liteon model: PS-5161-3Hb1 165W když do zapnu do sítě tak v něm něco lupne a
malinko se potočí větřáček pak nic když zahýbu s konektorem tak vevnitř něco červeně rosvítí - rychle zabliká nevíte někdo jak to spravit

Reklama
seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 24 črc 2006 20:54

kup si novej pokud nejsi dobrej elektrikar kterej si to vsechno promeri. 165W? co o mas za masinu?
:)

Uživatelský avatar
juraciss
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: červen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod juraciss » 24 črc 2006 20:58

nechtěl jsem ho použít do pc vím že je na tuto dobu docela slabý ale stejně by jsem ho skusil opravit pokud to nebude nějaká hodně složitá prácička
Naposledy upravil(a) juraciss dne 24 črc 2006 21:01, celkem upraveno 1 x.

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 24 črc 2006 21:01

tak ja bych si vzal merak a kouknul bych se co tam dela neplechu popripadne vymenil neco, ale muze to byt i nebezpecny kdyz si clovek neda pokoj.
:)

Uživatelský avatar
juraciss
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: červen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod juraciss » 24 črc 2006 21:09

a nevíš aspoň kde by nebo co by to mohlo být ať neměřim součástku po součástce

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: zdroj

Příspěvekod El Diablo » 24 črc 2006 22:21

juraciss píše:Čau lidi mám zdroj Liteon model: PS-5161-3Hb1 165W když do zapnu do sítě tak v něm něco lupne a
malinko se potočí větřáček pak nic když zahýbu s konektorem tak vevnitř něco červeně rosvítí - rychle zabliká nevíte někdo jak to spravit


Asi mu chybí "Power good" tj signál že je zapojený v desce. Spínaný zdroj musí být vždy zapojen do zátěže aby se rozjel. Zkus cvičně připojit starý disk nebo cdrom. AT zdrojům to stačí, ATX musí být buď v MB nebo musíš propojit zelený drát se zemí (černý drát) + zátěž pochopitelně.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6441
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 25 črc 2006 07:18

Živím se elektronikou již více než dvacet let a hodně let před tím jsem se věnoval bastlení. Proto si troufám tvrdit, že pokud nemáš perfektně vybavenou dílnu měřícími přístroji, hafo zkušeností a hlavně katalogy použitých IO, nemáš na 99% šanci vadný zdroj opravit. Pokud budeš vyndavat jednu součástku po druhé, měřit je a vracet je zpět, čeká tě hodně dní práce a musíš takto odzkoušet všechny (!) součástky, co když tu kterou jsi již vyměnil, znovu zničí ta, kterou jsi ještě neměřil? Když si pak dáš dohromady, kolik práce jsi tomu věnoval, pochopíš, proč profici vadný zdroj s lehkým srdcem hodí do koše a koupí nový. Je to levnější...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
juraciss
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: červen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod juraciss » 25 črc 2006 08:57

moc díky to s tím propojením zeleného a černého zabralo moc díky :D

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 25 črc 2006 16:34

karlos píše:Živím se elektronikou již více než dvacet let a hodně let před tím jsem se věnoval bastlení. Proto si troufám tvrdit, že pokud nemáš perfektně vybavenou dílnu měřícími přístroji, hafo zkušeností a hlavně katalogy použitých IO, nemáš na 99% šanci vadný zdroj opravit. Pokud budeš vyndavat jednu součástku po druhé, měřit je a vracet je zpět, čeká tě hodně dní práce a musíš takto odzkoušet všechny (!) součástky, co když tu kterou jsi již vyměnil, znovu zničí ta, kterou jsi ještě neměřil? Když si pak dáš dohromady, kolik práce jsi tomu věnoval, pochopíš, proč profici vadný zdroj s lehkým srdcem hodí do koše a koupí nový. Je to levnější...


To máš pravdu a co ušeříš nervů! K nezaplacení...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zdroj
    od maxovina » 01 bře 2021 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    1254
    od dvorakj
    02 bře 2021 16:13
  • PC Zdroj
    od Cake » 28 úno 2021 16:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    337
    od Cake
    28 úno 2021 16:57
  • Zdroj
    od maxovina » 08 úno 2021 22:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    386
    od Marfy
    09 úno 2021 06:24
  • Zdroj 3x8 PIN
    od newwes » 15 kvě 2021 13:59 » v Vše ostatní (hw)
    5
    483
    od Michael850
    15 kvě 2021 15:14
  • Odpálilo zdroj
    od buldo00 » 09 pro 2021 18:45 » v Problémy s hardwarem
    14
    543
    od buldo00
    10 pro 2021 10:28

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti