Vrácení zboží ve 14denní lhůtě na Alza.cz – vaše zkušenosti? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Vrácení zboží ve 14denní lhůtě na Alza.cz – vaše zkušenosti?

Příspěvekod jkmaxfli » 28 kvě 2011 23:26

Nemáte někdo zkušenost s vrácením zboží ve 14denní lhůtě?
Stavím HTPC a koupil jsem přes internet grafiku na Alze.cz, vyzvednul po doručení osobně na pobočce a potřebuju ji vrátit a koupit jinou. Jaké máte zkušenosti? Vrátí na místě peníze, nebo jak to funguje, ještě jsem se s tím nesetkal.
:-(

/*
Upřesnění a oprava nadpisu „Vrácení zboží ve 14ti denní lhůtě-Alza.cz“, při té příležitosti i oprava textu: čeština nezná nic jako „14ti denní“, číslice se v češtině nikdy neskoňují ani jinak neohýbají. Dále – za větnou interpunkcí se dělají mezery.
Neber to, prosím, jako hnidopišskou buzeraci; jen jsem při upřesnění nadpisu, aby plně vystihoval podstatu tvého dotazu (aby na první pohled bylo patrné, na co se konkrétně ptáš) narazil na chyby, takže když už jsem byl v tom opravování, vzal jsem to jedním vrzem.
Myloš
*/

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vrácení zboží ve 14ti denní lhůtě-Alza.cz

Příspěvekod memphisto » 28 kvě 2011 23:31

Já bych se toho nebál. Zkus a uvidíš a až ji uvidíš na webu jako Bazar a bude o stovku levnější než nová, tak se tomu zasměješ :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Vrácení zboží ve 14denní lhůtě na Alza.cz – vaše zkušeno

Příspěvekod tux » 29 kvě 2011 00:08

No já mám s tímhle hodně špatný zkušenosti, koupil jsem si tam netbook, vrátil ho a strhli si 10% pořizovací ceny za to že jsem aktivoval win kterej už ale byl aktivovanej při koupi a peníze přišly asi po +-40ti dnech (něco přes měsíc) s tím, že jsem se musel ozvat jinak bych asi nedostal nic.
Just Fucking Google It!

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 29 kvě 2011 10:07

Odstoupení od smlouvy ve 14 denní lhůtě je možné na základě § 53, odstavce 7 občanského zákoníku při uzavření kupní smlouvy jedním z prostředků komunikace na dálku. Kupní smlouva je uzavřena již při objednávce a způsob zaplacení nebo převzetí zboží není rozhodující. Máte tedy právo odstoupit od smlouvy a firma není oprávněna žádat jakýkoli storno poplatek, odstoupení od smlouvy je vaše zákonné právo. Při odstoupení od smlouvy jsou si strany povinny vrátit veškeré vzájemné plnění, tedy vy musíte vrátit věc se všemi součástmi a prodejce celou zaplacenou částku.

petaq: Já bych se tam s nima o těch 10% hádal, klidně i zavolal PČR, protože neměli jediný právo cokoliv strhávat:) Ale jak už tu bylo zmíněno dříve, u zelenýho šmejda nejlíp nenakupovat:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 29 kvě 2011 10:33

...klidně i zavolal PČR...
Obávám se, že v tomhle případě policie zvolí postup Brána. Lepší by asi bylo to nabonzovat ČOIce.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 29 kvě 2011 11:16

§ 53, odstavce 7 samozřejmě platí, ale prodávající si může strhnout částku třeba otevřeného, nebo poškozeného obalu, nebo uvedení notebooku, nebo jiné elektroniky do původního stavu.Stalo se mi to s DVD rekordérem, kdy jsem udělal spuštění rekordéru, takové to první naladění, potom jsem se nějak nezžil s menu a jel jsem ho vrátit, prodejce mi řekl ať se nezlobím, ale že uvedení do původního stavu stojí stovku.Tak jsem jen LG vyměnil za Sony a bylo to bez stovky.
A na policii to nebude, spíš na tu Čoiku tel.: 296 366 360 vždy když mám problém, stačí říci na prodejně, že se obrátím na ně, případně je rovnou vytočím a já sice nevyreklamuji výrobek hned, ale oni dostanou flastr 20 tis.Naposledy jsem řešil třetí reklamaci telefonu v záruční lhůtě, zkoušeli na mě, že jednou to bylo blablabla, podruhé blebleble a potřetí zase něco jiného a že to musí být tři stejné závady.Většinou to funguje, ale jak říkám, nejzlatější je zlatá česká domluva :D
U té grafiky ale nevidím problém, pokud jsi ji netaknul a trochu nepřipekl :D

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 29 kvě 2011 12:12

Tu grafiky jsem jen zapojil a po 10ti minutách odpojil,je v krabici a pokud řeknu,že jsem ji ani nevybalil,tak to tak bude i vypadat,to balení vypadá nyní,jako absolutně netknuté.Mě jde o to,zda dostanu peníze ihned nazpět,abychmohl eventuelně objednat novou a provést obchod z ruky do ruky.
► Zobrazit spoiler

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 29 kvě 2011 12:27

No pokud jsi to platil hotově dostaneš peníze určitě do ruky, máš na to nárok.Určitě bych to nenechával na nějaké posouzení, to je kravina, na to ani nemají nárok, protože potom by mohli přijít potíže, kamarádovi se to stalo z mobilem, kdy mu do něj kápli vodu a tvrdili, že ho vykoupal a teď ho chce vrátit.Ale myslím, že se vyptávat nebudou, prostě to jdi vrátit a je to.A pokud by někdo měl nějaké hloupé otázky, připrav si odpověď ve smyslu třeba nevhodný dárek, prostě se nenech odbýt.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 29 kvě 2011 12:33

Na krabici tý GK bývá plomba kterou jsi nejspíš roztrhnul. A pokud tam nebyla tak na tebe vylítnou s tím že tam byla a tys jí strhnul.
Jinak u alzy je nějakej dobropis že když to vrátíš tak si za ty peníze můžeš koupit něco jinýho a za to by si možná nějak velkou částku nestrhli.
Just Fucking Google It!

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 29 kvě 2011 17:51

Krabička je malá,je to Asus 5450 Silent 1GB,krabička byla volně přístupná,na to mám svědka,žádný přelep tam nebyl.
Jinak objednal jsem přes internet na Alze.cz,oni to dovezli na pobočku ve Varech a tam jsem si to vyzvednul,platil jsem to pomocí platebního automatu co mají v prodejně-pobočce.
Chci si dnes objednat jinou a zítra ji budu mít na pobočce,tak doufám,že až jim to tam donesu,chci abych jim doplatil jen tu novou ,tzn.,že by mi peníze ani nemuseli vracet. :-(
► Zobrazit spoiler

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 29 kvě 2011 18:05

No že bys jim to tam jenom dal a dostal bys peníze nebo vyměnil za jinou GK, s tím nepočítej. Oni to musej poslat technikovi, ten to otestuje, zjistí co se s tím dělo a podle toho určej kolik si strhnou (vždycky si něco strhnou) a pak ti pošlou peníze na účet.
Just Fucking Google It!

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 29 kvě 2011 18:08

Co by mi měli strhávat,tak jak jsem to přebral od nich,tak naprosto stejně jim to předám,ve stejném stavu.Mám na to přeci nárok na vrácení zboží a nevidím důvod,za co by si měli co strhnout.
► Zobrazit spoiler

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Alza reklamace gpu Příloha(y)
    od Qido » 12 pro 2024 14:12 » v Reklamace a zákony
    9
    25790
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 23:35
  • Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
    od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem
    2
    3028
    18 led 2025 15:21
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3712
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2889
    28 říj 2024 11:29
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4055
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”