Zdravim
Mám takovou pitomou otázku ani nevím jestli to jsem patří. Platí pořád ještě, že se musí 3x nabít a vybít baterka pro správnou funkčnost ? Řeším to proto, že mám ted nový tablet, který ma Baterii na pevno ( nejde vyměnit ). Tak chci aby byla v dobrém stavu
3x nabít a vybít Vyřešeno
Re: 3x nabít a vybít
Pokud ti to udělá dobře a chceš mít jistotu, tak můžeš :) IMHO to v dnešní době není potřeba...
Never stop dreaming.
Já jsem to zrovna provedl s novým mobilem, ze zvyku. U NiMh akumulátorů to mělo smysl, u dnešních už asi ne, ale ublížit jim to nemůže. Akorát jestli to chceš udělat, tak se mrkni jestli ten tablet nemá automatické vypínání po nějaké době nečinnosti, s tím by to nešlo :)
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Je to dobrý i u notebooků jednou za čas tu baterku plně nabít a vybít aby se neztrácela kapacita.
Just Fucking Google It!
Co je tam za typ baterie?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
petaq píše:Je to dobrý i u notebooků jednou za čas tu baterku plně nabít a vybít aby se neztrácela kapacita.
Platí pro NiCD a olověné akumulátory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
U NiCd a NiMh baterií to chtělo ze začátku několikrát úplně nabít a vybít, aby si "zvykly" na celou svou kapacitu (u NiCd se dokonce doporučovalo pokaždé úplné vybití i nabití). Ale ty už se dnes moc nepoužívají a u těch nových (myslím že lithiových) si myslím, že na tom tolik nezáleží.
Mimochodem, pokud je to vestavěná baterie (součást výrobku), v návodu (předpokládám) není psané nic o úplném vybití a nabití, a baterie by ti kvůli tomu začala nějak selhávat, myslím že by ti to museli na reklamaci uznat.

Mimochodem, pokud je to vestavěná baterie (součást výrobku), v návodu (předpokládám) není psané nic o úplném vybití a nabití, a baterie by ti kvůli tomu začala nějak selhávat, myslím že by ti to museli na reklamaci uznat.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”