Dobrý den, v programu Eagle jsem si navrhl jednoduchou DPS desku. Potřebuji ji vyleptat, ale leptání u firmy by mě, vzhledem k tomu, že potřebuji pouze jeden kus, vyšlo šíleně draho- Někde jsem četl, že se dá obvod z Eaglu nějak vytisknout a nějak implementovat na desku...
Poradíte prosím? Popřípadě znáte nějaký návod jak se leptá a co je na to potřeba?
Leptání DPS po domácku
Leptání DPS po domácku
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Leptání DPS po domácku
Zdravím, normálně si vytiskneš v eaglu ten obvod (jenom cesty, bez součástek), papír potřeš olejem aby zprůhlednil.. a potom potřebuješ něco na osvětlení na desku, jsou na to speciální "kufírky" se zářivkama.. (osvětluje se kolem 6 minut, záleží na desce atd..) no potom potřebuješ vývojku a chlorid.. ale to nevim kde se dá sehnat.. takhle to děláme ve škole, jiný způsob neznám 

Jo díky, už jsem našel i návod, tak to zkusím 

DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
Pokud je to jednoduchý plošný spoj, nakresli ho na desku nějakým lakem. Papír s návrhem dej na plošný spoj, důlčikem naklepni do desky pájecí body.
Pozor, abys to měl správně stranově převrácené.
Leptat se dá i peroxidem vodíku + HCl, trochu zředěném vodou (podle koncentrace peroxidu a kyseliny).
http://www.zesilovace.cz/view.php?cislo ... 2003010301
Pozor, abys to měl správně stranově převrácené.
Leptat se dá i peroxidem vodíku + HCl, trochu zředěném vodou (podle koncentrace peroxidu a kyseliny).
http://www.zesilovace.cz/view.php?cislo ... 2003010301
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”