Prosím pomoc v hledání staršího kousku PC
Prosím pomoc v hledání staršího kousku PC
Ahoj, napadla mě teď taková možná blbina, ale chtěl bych najít svůj první PC, který jsem měl. Je to opravdu hodně dlouho, cca tak 12 let dozadu. Bohužel značku ani typ nevím (i když v té době asi IBM?), nicméně moc dobře si pamatuji na klávesnici, která byla robustní a vkládali se do ní hry ještě na kazetách ! Standartní kazety jaké jsou i dnes. Budu vděčný za každou pomoc při hledání. 

Re: Prosím pomoc v hledání staršího kousku PC
? to chceš jako najít svůj pc který jsi před 12 lety prodal? naivko 

fajdax: No tak to asi ti dojde že logicky ne
Chtěl bych jen obrázek a popis najít, nic víc a nic míň.

-
- Pohlaví:
Nebyl to Sharp MZ-821? Jeden funkční mi tu leží. 

Ne takovýhle typ to nebyl. Klasická bedna s monitorem a tou klávesnicí, mám pocit že to bylo na 5,25" diskety. Jinak kdysi mě napadla věc, pořídit právě podobný kousek jako máš ty, jenže to bych se nedoplatil :( Navíc mnoho lidí si toho váží, ale strašně by se mi to líbilo. Nějaký kousek z té doby doma mít.
Možná ti pomůže tato stránka při hledání.
Pro Blue Spirit: toto byl kdysi můj první 8-bitový počítač, akorát moje verze byla bez zabudovaného magnetofonu - ten jsem měl externí.
Pro Blue Spirit: toto byl kdysi můj první 8-bitový počítač, akorát moje verze byla bez zabudovaného magnetofonu - ten jsem měl externí.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Luboš: Díky, ale 8 bitové to rozhodně nebylo, možná tam běžel i Visual Basic při spuštění, přesně už si nevzpomenu.
-
- Pohlaví:
Mám funkční a je v něm tuším 128kB RAM disk na kterém je textový editor /tuším FET?/ Basic a nějaký Turbo na spouštění programů. K tomu asi 6O kazet s programy, obsáhlý /velký A3/ originál anglický a český manuál, sice překlad ale stejná kniha a samozřejmě veškerou kabeláž -. tedy síť a monitor.
Kdysi jsem ho prodával za 2.000,- a nikdo to nechtěl. Pak jsem ho dával zadarmo, jen za poštovné a také ho nikdo nechtěl. Pak ho někdo chtěl, ale já z něho chtěl udělat ovládání paraboly satelitu. Lenost zvítězila a nebylo z toho nic.
Až bude čas tak také zkontroluju a dám na Aukro za 2.000,-, to také nikdo chtít nebude, ale je mne ho celkem líto - je to pěknej kousek a hodně jsem se s ním vyřádil (a to už jsem byl stařec
).
Navíc jsou v něm nějaké videopaměti - dokoupené v německu, zde to nebylo. Jediná vada na kráse je ten RAM disk, tenkrát to vyráběl nějaký Sharp klub v Děčíně, bylo to drahý jako prase, ale taky to vypadá jako když to prase letovalo - ale fungoval.
Je to 8bit a je tam Zilog 80/3,5MHz
Kdysi jsem ho prodával za 2.000,- a nikdo to nechtěl. Pak jsem ho dával zadarmo, jen za poštovné a také ho nikdo nechtěl. Pak ho někdo chtěl, ale já z něho chtěl udělat ovládání paraboly satelitu. Lenost zvítězila a nebylo z toho nic.
Až bude čas tak také zkontroluju a dám na Aukro za 2.000,-, to také nikdo chtít nebude, ale je mne ho celkem líto - je to pěknej kousek a hodně jsem se s ním vyřádil (a to už jsem byl stařec

Navíc jsou v něm nějaké videopaměti - dokoupené v německu, zde to nebylo. Jediná vada na kráse je ten RAM disk, tenkrát to vyráběl nějaký Sharp klub v Děčíně, bylo to drahý jako prase, ale taky to vypadá jako když to prase letovalo - ale fungoval.
Je to 8bit a je tam Zilog 80/3,5MHz
Naposledy upravil(a) guest dne 10 led 2012 23:32, celkem upraveno 1 x.
Sakra za to poštovný bych to bral všema deseti :( Dal bych klidně i víc kdybych nějakej sehnal jinde, ale problém je vůbec sehnat a tisíce nabídnout nemůžu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebyla to spíš nějaká Amiga? 500/1200?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Mně na tom štve jenom to balení a nošení na poštu. Pokud překonám lenost, dám ti vědět, jako ke členu fóra bych na tebe byl hodnej a nesnažil bych se zbohatnout.
Ostatně už jsem rozdal anebo za pakatel rozprodal spoustu věci z radioamatéřiny, nedávno zrovna mikropájku a další vybavení. Je mi líto když to jen tak leží - věci mají sloužit. Stejně to nakonec potomci hodí do kontejneru.
Teď jsem zrovna v dobrým rozmaru, kdybys byl blízko, řekl bych - přijeď si pro to.

Ostatně už jsem rozdal anebo za pakatel rozprodal spoustu věci z radioamatéřiny, nedávno zrovna mikropájku a další vybavení. Je mi líto když to jen tak leží - věci mají sloužit. Stejně to nakonec potomci hodí do kontejneru.

Teď jsem zrovna v dobrým rozmaru, kdybys byl blízko, řekl bych - přijeď si pro to.

Ty jsi ze Semil? Zas tak daleko to nemám a klidně bych si přijel :))
El Diablo: Ta myš je mi povědomá a takhle podobně vypadala :)
El Diablo: Ta myš je mi povědomá a takhle podobně vypadala :)
Naposledy upravil(a) pukasinek dne 08 led 2012 17:15, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4707
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
- 40
- 9853
-
od Prorock