Výběr bankovního účtu

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

-Tomas-
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Výběr bankovního účtu

Příspěvekod -Tomas- » 11 čer 2012 17:40

Zdravím,
vím,že sem chodí spousta lidí všehoznalích a životem otřelích.Proto by mě zajímal Váš názor.Mám po škole a nyní první měsíc pracuju.Peníze samozřejmě nevydělávám nijak extra velký a tak nechci platit za kraviny.Jaký bankovní účet a u které banky byste mi doporučily?ideálně,abych platil co nejmíň za všechny ty jejich poplatky.A pak jakou kartu k tomu účtu?

Reklama
Arcas
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr bankovního účtu

Příspěvekod Arcas » 11 čer 2012 17:48

Poštovní spořitelna. Sám mám u ní účet. Perfektní služby.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 11 čer 2012 18:19

Já jsem nyní u Airbank a zatím to hodnotím pozitivně. Obzvlášť pokud preferuješ platby přes internetové bankovnictví nebo kartou. A kartu určitě debetní :)
A hodilo by se napsat, co od účtu čekáš, protože např. pro platby do zahraničí je Airbank nepoužitelná.

-Tomas-
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod -Tomas- » 11 čer 2012 18:26

Chci určitě nějakou velkou banku která je na trhnu už hodně dlouho,airbank určitě ne.Já ani nevim co od účtu čekat.Internetový bankovnictví využívat budu,přecijenom když se něco kupuje po netu tak je to výhodnější.Platby do zahraničí se taky hoděj.

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 18:38

U Poštovní spořitelny jsem byl před mnoha lety a bylo to naprosto šílený, navíc jak víme tak na poštách bývají fronty, což nesnáším.
Nyní jsem hromadu let u GE Money a naprostá spokojenost. V případě nějakých problému jsou dostupní On-line a je s nima možnost chatovat.
Všechno platím přes internet banku a při každém pohybu na účtu, např. i nákupu v Lidlu mi přijde SMS kolik jsem platil a mnoho dalšího.
Za zmínku stojí i to že vlastníkem je General Electric, kde nějaké zkrachování snad nehrozí.
Poplatky mám paušální 129,-/měs., ale co vím nabízejí krátkou dobu nový účet bez poplatků.

Arcas
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Arcas » 11 čer 2012 18:42

Osobní účet od Poštovní spořitelny (ERA) obsahuje elektronické bankovnictví, platby do zahraničí, na trhu je dlouho, dobrý úrok a dá se personalizovat - na každé poště ti vystaví účet přímo na míru. Také si můžeš za 19 Kč na měsíc vzít kontokorent - povolené přečerpání (když by jsi náhodou měl finanční potíže). A k poplatkům základní účet s platbami do zahraničí, bez papírových výpisů a kontokorentu má poplatky 42 Kč / měsíc.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 11 čer 2012 18:59

Blue spirit.Já nechci nikomu něco doporučovat,ale jen poznámka.Mám klasický účet a Červené konto u Poštovní sp. už asi tři roky a na poště jsem byl za tu dobu jen při založení a jednou když jsem potřeboval vložit větší sumu peněz,které jsem dostal hotově.Jinak dělám vše přes el.bankovnictví.Takže pokud nějakým způsobem získává člověk peníze mimo převody jako volné,tak asi musí k přepážce,ale při běžném používání el.bankovnictví nemusí na poštu ani vstoupit roky.
PS:Jo, tak přesto, tento týden tam přece půjdu vypršela mi platnost karty a musím aktivovat druhou. :smile:
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 11 čer 2012 19:01

Pro větší informovanost si můžete prostudovat jednotlivé účty. Níže naleznete jejich srovnání.

http://www.mesec.cz/bankovni-ucty/osobni-ucty/
http://www.mesec.cz/produkty/osobni-ucty/

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 11 čer 2012 19:05

Ja mam FIO a neplatim nic. Nevidim duvod mit CS, KB a podobne banky pro duchodce a obycejne lidi, co maji hodne penez a nevadi jim vyhozene 2 kila za jakesik sluzby, ktere jsou jinde "zdarma"

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 19:09

To liborek já také nic nedoporučuji, jenom píšu zkušenost. Nicméně je to zkušenost možná 15 let stará z doby kdy Poštovní spořitelna začínala, takže se jistě mnohé změnilo.

Dnes se nabízí spousta různých služeb a bezplatně, nicméně bych nešel k bance která je na trhu půl roku i méně, protože i zde platí "Když ptáčka lapají, dobře mu zpívají". :smile:

Krom toho je i nepsané pravidlo, že co je laciné anebo zadara za mnoho často nestojí.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 11 čer 2012 19:11

dvorakj: Chceš říct, že "tvoje" banka má všechny služby zdarma? A jak potom vydělává?
Just Fucking Google It!

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 11 čer 2012 19:22

Tux: Ony totiž existují i studenské účty, za které se většinou neplatí. :wink:

K tématu, já jsem před cca dvěma měsíci si založil u GE-Money, protože měla (možná pořád má) akci na běžný účet bez poplatků (těch běžných, jako za vedení, za kartu - zadarmo i kartu s možností placením v zahraničí; výběry hotovosti zadarmo (kromě cizích bankomatů), zasílání výpisů také, atd., prostě ty za které se většinou platí, oni to vysvětlují) Dobré je, že to je právě doživotní (na rozdíl od studenských) bez poplatků, proto jsem to využil.

Má to ovšem jeden háček, a to že musíš mít kód, už od nějakého stálého klienta, který tě jakoby GE doporučí tím kódem, takže to je omezené tím, že by jsi to musel od někoho sehnat.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4152
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků