Ahoj,
mám možná trochu netradiční dotaz. Nahrávám filmy z tv pomocí STB. Používám pevný disk 40Gb jako úložiště dat. Občas se však stává, že film se nahraje, data jsou zapsaná na disku ale nezapíše se zástupce souboru. Při otevření disku v "tento počítač" nebo i total commander, či kdekoli jinde pak tento záznam není vidět. Film se tak chová jako smazaná data. Snažil jsem se použít některé ze široké nabídky programů na obnovu dat ale žádný tento soubor neobjevil. Náhodou mi tyto filmy pomohl objevit CCleaner. Při použití prográmku na zálohu dat jsem měl omylem zapojený tento disk pomocí USB a program si jej vybral jako úložiště pro zálohu. Okamžitě mi oznámil, že disk obsahuje poškozená data. Potvrdil jsem data opravit a s překvapením (příjemným) jsem okamžitě měl zpět ztracený film z minulého dne. Včerejšek se opět nesl ve znamení dalšího nedokonale zaznamenaného filmu. Vyzkoušel jsem opět Ccleaner ale bohužel mi nenabídl možnost opravy dat a rovnou chtěl ukládat. Tuto neumím v programu sám vyvolat. Tento film beru jako ztracený. Může mi někdo pomoci pochopit, jak k tomuto může docházet a jak předejít tomuto nedokonalému zápisu dat, případně jak toto řešit? Není to životní otázka ale dost naštve, když se raduji, že jsem nahrál dobrý film a pak zjistím, že film není. Disk formátuji po cca 3x zaplnění. Je však pro ch\bu v záznamu naprosto jedno, zda je disk formátovaný, či nikoli. Nedokázal jsem najít žádné pravidlo pro chybu.
Děkuji všem za jakoukoli radu a přeji příjemný den
Michal
Problém s ukládáním dat na disk
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s ukládáním dat na disk
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Podle kapacity to bude už staříček a nemusí být v pořádku. Připoj disk k PC (ideálně IDE/Sata kabelem) a stáhni si a spusť Crystal Disk Info a nech jej zkontrolovat stav disku. Může být klidně poškozen.
Podle kapacity to bude už staříček a nemusí být v pořádku. Připoj disk k PC (ideálně IDE/Sata kabelem) a stáhni si a spusť Crystal Disk Info a nech jej zkontrolovat stav disku. Může být klidně poškozen.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5409
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 2
- 2291
-
od Søren