Ondoubkovy otázky Vyřešeno
Ondoubkovy otázky
Dobrý,chci si rozebrat starý nefunkční zdroj,ale nechcu aby mě šlehnul.Jak ho vybít?Mám spojit izlovaným šroubovákem piny kondíků?Nebo to de i něak bezpečněji?
Naposledy upravil(a) ondoubek dne 26 srp 2012 15:27, celkem upraveno 3 x.
-
- Pohlaví:
Re: Jak vybít zdroj?
Šrobovákem to vybíjí jenom barbar a hrozí že se odpálí nějaký polovodič ve zdroji. Vybíjí se to přes nějaký odpor, anebo púoslouží i žárovka.
Já ten zdroj už nepotřebuju,je nefunkční,potřebuju vybít kondenzátory.
ok..Chci se zeptat,jsou tam stabilizátory napětí na 3.3 5 a 12v?
-
- Pohlaví:
Netuším, koukni na nějaké shéma, ale právě tyto součástky se tím zkratem šroubovákem dají zničit. 

aha.Právě že chci ty stabilizátory a větrák a chladiče
v takto složitých schématech se navyznám.Myslím že tam musí být,jak by jinak zdroj reguloval napětí do molexu a mb konektoru.?

-
- Pohlaví:
Nejlepší bude když to vykucháš a potom podle názvu najdeš co je to za součástku. Stabilizátor vypadá např. takto:
- Přílohy
-
- 317-sch1.gif (1.77 KiB) Zobrazeno 1131 x
Odsávačku mám.OT teď jsem byl na zběrném dvoře,a krásné kousky se našly.Jeden Fortron zdroj 300W,jeden 80GB WD sata disk(v dnešní době jsou disky drahé,takže super.A dva FANY 8 a 9cm
Jestli ten zdroj nebyl několik hodin zapnutý, tak tam žádné nebezpečné napětí není. Zas tak kvalitní kondenzátory tam nejsou.
Díky.No nebyl zaplý tak 10Hod. pochybuju že tam byly kvalitný kondenzátory,byl to euro"shit"
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”