Jak komunikuje bankomat se serverem?
Jak komunikuje bankomat se serverem?
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, jak probíhá komunikace bankomatu se serverem banky (pokud vůbec probíhá), například pokud si potřebuje ověřit, zda je na účtu potřebný zůstatek? Napadlo mě, že by mohl komunikovat po běžné lince, kde jde internet, nebo bezdrátově...
- Programzero
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak komunikuje bankomat se serverem?
řekl bych že přes jejich LANko na nějaký server
AMD Phenom II x4 965 B.E., 6 GB ram, Nvidia GeForce 550 Ti, 1Tb disk Seagate, ASUS X550VB-XO016H, HTC One S :)
-
- Pohlaví:
Pro výběr peněz by asi komunikovat nemusel, ale jelikož se tam zadávají příkazy, pak komunikuje.
Takže bude kabel vyhrazený pouze pro bankomat?
Proč, chceš si vyrobit vlastní server kterej bankomatu nakecá že máš zůstatek několik milionů? 

Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Možná, ale bankomaty jsou i mimo banky. 

Bankomat je normalne pripojen do site a pres VPN do banky
Ono je v tom obvykle i normalni PC s Windows............ uz jsem vidl parkrat i modou smrt a logovaci obrazovku
Ono je v tom obvykle i normalni PC s Windows............ uz jsem vidl parkrat i modou smrt a logovaci obrazovku

-
- Pohlaví:
Bylo období, kdy jsem tam smrt vídával často, ale na na obrazovce, nýbrž v tom kaslíku na koruny 

až to vymyslíte(ten mustek) dejte vědět jak ste to udělali. .) šikly by se nějaké prašulky
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”