Pro vás RÁDCE Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Dejdar69
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pro vás RÁDCE

Příspěvekod Dejdar69 » 02 zář 2012 17:01

Zaregistroval jsem se na téhle stránce pro to, že nejsem ve světě počítačů tak zběhlí a občas taky potřebuji nějakou tu radu od vás "ODBORNÍKŮ". Teď jsem si pročítal pár odpovědí na otázky lidiček,kteří potřebovali poradit. Jediné co někteří z vás dokáží,je starat se o to,jestli člověk píše pravopisně,nebo na co vůbec potřebuje poradit. U otázky na - ATOMOVÉ HODINY NA LIŠTĚ NÁSTROJŮ,se dotazující nedočkal žádné rady,jen hloupé otázky,k čemu to potřebuje. Po tom vám totiž nic není. Bylo by fajn, kdyby tuhle skvělou stránku spravovali fajn lidi, kterým o něco jde a kteří dokáží poradit.

Reklama
eda220
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Pro vás RÁDCE

Příspěvekod eda220 » 02 zář 2012 17:04

Ano, ale ti lidé to dělají ZDARMA,a já osobně taky nemám rád moc když se čeština ku*ví. Jestliže člověk slušně a výstižně položí otázku, dostane se mu dobré odpovědi...
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit

Gizzer2
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Gizzer2 » 02 zář 2012 17:11

eda220: naprostý souhlas.
Ikdyž také chybuji v češtině :D ale radu jsem dostal pokaždé
"Cíle by měly být třešínky na dortech, ne na hromadách hoven."
To nejlepší z country muziky:http://country.funsite.cz/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2012 17:11

Toto je diskusni forum, prispivat do nej muze kazdy, zalezi jen a pouze na nem jak - jestli k veci nebo si bude delat ostudu

ja to vidim takto:
- pravopisnou chybu udela nekdy kazdy, ale dve chyby v kazdem slove, slova prepisovat tak jak se ctou a ne tak jak se maji psat a cely prispevek napsat najednou, bez tecek, bez velkych pismena bez carek si o komentar rika samo o sobe. A u autorovi to vypovida, ze z cestiny musel mit 5 hned v prvnim rocniku. Vim ze to neni v pravidlech ze nesmi clovek psat p...., ale precejenom by bylo vhodne dodrzovat jista pravidla ceskeho pravopisu. Protoze nejblizsi neizsi forma uz je pouze komunikace pomoci skreku. Je preci v zajmu tazatele, aby tomu co napise bylo rozumet (viz pravidla - jak popsat problem).

- diskusni fora spravuji moderatori, jejich ukolem je dohlizet na dodrzovani pravidel - aby jednotlivi uzivatele neporusovali pravidla, davali nadpisy co maji smysl a podobne. Kdyz moderatori sami radi, je to jen a pouze jejich dobra vule, nikoli povinnost.

- ti co umi poradi, poradi, pokud chteji sami - jejich rady se nelze ani dozadovat, ani si stezovat pokud nikdo neporadi - dejme tomu - napriklad do 10 minut

- nejak ale nevim, ceho chces dosahnout ty - jedna se o problem, ktery chces vyresit? Kdyz je to uz v sekci software - programovani a web (viz pravidla)
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 zář 2012 17:19, celkem upraveno 2 x.

Dejdar69
nováček
Stav:

Příspěvekod Dejdar69 » 02 zář 2012 17:14

Já jsem taky rasista,ale zase bych to i - y , tak neprožíval.

mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mimi973 » 02 zář 2012 17:17

doble tak toto ti fakt nepute vadit ket bude dajake čhuj pišad ako letald. To ta nepoteší :D
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
+Apple Watch Ultra / AirPods 1 / AirPods MAX

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 02 zář 2012 17:20

To Dejdar69 Vítej na PC-Help!

Tvému příspěvku rozumím ale musím dodat že je takové nepsané pravidlo kde platí, že dobrou odpověď dostaneš na dobrou otázku. A naopak.
Pokud se týká atomových hodin, může být otázka "proč to potřebuje?" celkem na místě. Možná pisatel odpovědi znal jiné a možná lepší řešení.
Takových a podobných otázek je zde spousta a někdo odpoví, k čemu toto, když to jde takto?
A tazatel, "Aha, to je lepší, to jsem nevěděl".

Nejlepší je napsat potřebuji atomové hodiny v liště z toho a toho důvodu a tyto věci jsem vyzkoušel a nefungují, anebo nevyhovují.

Pravopis může, ale nemusí být problém. Všichni jsme chybující a někteří se s tím potýkají více. Já také nejsem expert na čj., ovšem některé příspěvky jsou naprosto nečitelné a aby je člověk pochopil, musí je číst vícekrát.
Pak je celkem pochopitelné že místo třetího čtení raději tazateli napíše: "Napiš to česky." :wink:

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 02 zář 2012 17:25

Nesmyslné téma a ještě více nesmyslně zařazeno. :wink: Nemá smysl reagovat na Tvůj příspěvek. Nikdo Tě sem nenutí chodit, nelíbí-li se Ti naše rady, existuje více fór. :bigups: Když chce člověk radit tak radí, ale málokdo chce luštit hieroglyfy, které občas někdo napíše.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 zář 2012 17:57

Mám zde na fóru x tisíc příspěvků a troufám si říct, že bych na prstech rukou spočítal, kolikrát jsem někoho pucoval za češtinu. Byly to případy, kdy lenost nezná mezí a uživatelé napíšou jednu souvislou větu, bez interpunkce, oddělení vět čárkou a tečkou, na 5 řádků (+ chyby jako "chtěl bich" :roll: ). To člověka omrzí už při druhém řádku, natož pak ještě radit.
Máš zde dva příspěvky a prošel sis tu pár topiků. Máš nějakou osobní zkušenost, abys mohl uvést kdo Tě tu napomínal? Přijde mi to trochu nespravedlivé při tom počtu příspěvků a rad vytahovat desetiny procenta těch, kdy jsme někoho napomenuli, že se neumí vyjádřit.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 02 zář 2012 18:03, celkem upraveno 2 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 02 zář 2012 17:58

Dejdar69: Jestli víš jak ty atomové hodiny do lišty dostat, tak mu to tam napiš. On ten co se ptal na co to chce zřejmě věděl (možná i z vlastní zkušenosti) že taková 3,14čovina je fakt k ničemu. Zkus si seřídit hodinky podle "přesného" času v digitální televizi, potom je porovnej s analogovým rozhlasem (který bývá zpožděný pouze o jednu až dvě sekundy) a potom zjisti jak se synchronizuje čas po síti :lol:

U té češtiny možná ani tak nešlo o nějaký pravopis (který o člověku cosi vypovídá), ale spíš o to že některé dotazy jsou velmi těžko srozumitelné i lidem, zvyklým luštit nápisy v tisíce let zapomenutých starověkých jazycích. Občas se tu objeví něco, co ani vzdáleně nepřipomíná současnou češtinu, nebo některý z lidských jazyků. Také u dotazů typu "nejde mi pocitac" je dost těžké něco poradit, občas je problém z dotyčného vypáčit aspoň základní informace, nebo ho přinutit vykonat nějakou jednoduchou činnost, podle jejíhož výsledku se dá něco usuzovat.

Jak už tu bylo řečeno, rádce tady dělají lidé zdarma a proto že je to baví, většinou jim za danou radu ani nikdo nepoděkuje, natož aby na oplátku zase poradil někomu jinému, něco z vlastní zkušenosti. Nikdo neví všechno, a právě sdílení vědomostí je smyslem takovýchhle fór, rozhodně tu nejsou proto aby někdo přišel, něco plácl, a okamžitě dostal stoprocentně správnou radu. Od toho jsou placené hotline a servisy.

Co s námi budeš sdílet ty?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 02 zář 2012 18:08

Klasický faktor toho, že negativní věci se budou víc debatovat. Mohl jsi napsat, kolika tisícům lidem tu již byla dána kvalifikovaná rada, kolik sestav se tu navrhlo, kolik PC odvirovalo, kolik "neřešitelných situací" vyřešeno.

Ty místo toho vybereš jeden konkrétní nevyřešený případ a hrr na nás. Aby ten jediný příspěvek zcela nezapadl, řešíš ještě češtinu. Všimni si, že tě tu nikdo nebuzeruje za to, že rasista nemá s y/i nic společného, že před tak se čárka nepíše nebo ve tvém případě se píše zběhlÝ.

Buď tu každý den, řeš jedny a ty samé problémy a pak se přestaneš divit, že se nám nechce luštit některé příspěvky. Když to má kilometr, samé IN slovo jako cool, gamesa apod., ale na háčky, čárky, interpunkci se zapomene, spoustě lidem to nebude stát za tu námahu si to přečíst. Když dotaz položíš do správné sekce, správně jej nazveš, dodáš dostatek informací, ve stručné podobě, uspěješ pravděpodobněji než se senem písmen.

A jak napsal BS, je třeba se ptát i na důvody. Člověk spoustu věcí vidí jen svým pohledem a ostatní mu můžou pomoct otevřít oči a ukážou mu mnohem elegantnější cestu.

Pokud chceš radit, klidně raď. Pokud jsi přišel jen prezentovat své myšlenky, od toho tu jsou jiná fóra. Já taky nechodím na stránky fanynek Biebra jen abych je kritizoval, že naopak nedodržujou pravopis...

Téma zatím přesouvám do Vše ostatní, o jeho osudu bude rozhodnuto posléze
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 zář 2012 18:17

Vítám Tě na Pc-help! Jak sleduji, tak jsi si ani nepřečetl pravidla tohoto fóra a ani nevložil svůj příspěvek do správné rubriky. Doporučuji si pravidla přečíst. Jinak se nevyjadřuji k obsahu Tvé kritiky, ale můžu Tě ujistit, že jen pár návštěvníků tady nehledalo radu, protože jim ani o žádnou radu nešlo. A o co vlastně jde Tobě? Jinak příspěvek bude vložen do jiného tématu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”