Podivný WMP 10 :D

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ivanovic
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Podivný WMP 10 :D

Příspěvekod ivanovic » 26 říj 2012 21:16

Dneska večer jsem si ve Windows Media Playeru 10 pustil Trololo song.Napadla mě jedna blbost.Soubor s Trololo songem jsem přesunul do koše a ten jsem vysypal.Hádejte co se stalo :D .Soubor se úspěšně smazal a písnička hrála dál :lol: .Pak jsem ji pustil ještě několikrát a pořád vyhrávala zvesela dál :D .evíte někdo co to má jako být ? :lol:

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Podivný WMP 10 :D

Příspěvekod faraon » 27 říj 2012 07:24

Říká ti něco slovo "cache"?

Čtení z disku je pomalé a mohlo by při přehrávání docházet k výpadkům, podobně jako když si pouštíš YouTube na přetížené lince. Takže ten WMP si nejdřív celý soubor načte do operační paměti, a z ní ho pak přehrává, takže ho vůbec nezajímá že ve skutečnosti už třeba neexistuje. K ničemu ho potom nepotřebuje.

Další cache má operační systém, který tak také urychluje opakovaný přístup ke stejnému souboru, a tím se program od toho disku ještě víc vzdálí, takže může jen těžko zjistit co se s ním ve skutečnosti děje. Všechno co program požaduje se provádí jen prostřednictvím operačního systému, takže se může stát že v jednu chvíli existují dokonce dvě kopie toho souboru přímo v operační paměti, zatímco ty jsi ho už vysypal z koše...

A další cache má v sobě samotný harddisk, ale tam si to už řídí jeho vlastní počítač, který hlídá jeho stav i jeho činnost, a za chodu opravuje případné menší problémy.

Mimochodem, ten zpěvák letos v červnu zemřel :cry:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”