Jak správně skladovat notebook Vyřešeno
Re: Jak správně skladovat notebook
Tak ti tady zneužiju téma a dám taky dotaz k věci. Vadí notebooku přenášení, když je v režimu spánku nebo by se měl vypínat?
Jo už sem na to téma dneska koukal .. těžko říct .. Ono to může jen trochu škrčet nebo to nemusí jet vůbec , záleží jak moc je to poškozený , na druhou stranu mě nenapadá žádná jiná komponent co by mohla nějaký takový zvuk vydávat .. Ale to se v tomhle tématu neřeší :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2014 21:05) ---
Babis - vůbec nevadí mě v podstatě zajímají tyhle věci a taky se je tu snažím řešit :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2014 21:07) ---
Nejlepší by bylo kdyby se ozval někdo kdo má notebook dlouho a rozumí tomu nebo to dělá nějakým způsobem a zpozoroval - nezpozoroval problémy
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2014 21:05) ---
Babis - vůbec nevadí mě v podstatě zajímají tyhle věci a taky se je tu snažím řešit :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2014 21:07) ---
Nejlepší by bylo kdyby se ozval někdo kdo má notebook dlouho a rozumí tomu nebo to dělá nějakým způsobem a zpozoroval - nezpozoroval problémy
Když je v režimu spánku, tak mu přenášení nevadí
Takže i v režimu spánku je vyplý ?
Ne. V režimu spánku jsou napájené RAMky, které drží paměť tvých spuštěných procesů. Režim spánku je na to, když chceš rychle odejít s notebookem někam jinam (např z kanceláře domů) a máš rozdělanou práci. Prostě uspíš a jdeš. Od toho to je. Takže režimu spánku pohyb rozhodně nevadí.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
V režimu spánku bych ho moc nepřenášel, v režimu spánku jsou aktivní RAMky + napájecí obvody atd. a zbytek je prakticky vyplý, problém je, že když je napájena RAM, tak vzniká teplo (málo ale přeci) a když ho strčíš do brašny, zvlášť v létě a když máš ještě černou brašnu a pohybuješ se po sluníčku, tak mu to moc neprospívá, některé notebooky se dokáží v režimu spánku i chvilkově zapnout (dochází baterka, tak chce přejít to režimu Hibernace, a podobně), ale tím, že ho máš v brašně, tak notebook není chlazen, takže tento pokus většinou skončí tím, že notebook vypne teplotní ochrana. Dále co se týče vypínat/nevypínat, tak už jen z SW hlediska bych notebook čas od času vypnul ať se pročistí RAM atd. (provozem se RAM "zanáší" a Windoes ji většinou nedokáží dokonale vyčistit), to platí i pro Hibernaci, to není vypnutí. A osobně bych to s tím nevypínáním, zas nějak extra nepřeháněl, ono sice vadí elektronice rázy a nejdýl vydrží když by byl furt zaplý, ale to by měl obstarat zdroj/řízen napájení. A co se týče teplotních změn, tak větší změny než při zapnutí jsou při vytížení, kdy grafika má v klidu třeba 40°C a při zátěži se během chvilky zahřeje na 95°C, při zapnutí se z pokojových 25°C relativně pomalu dostane na těch provozních 40°C. A to taky platí pro napěťové rázy, elektronika taky není uplně přesná a při přechodu z jednotlivých stavů netrefí uplně přesně hodnotu a komponenty při tom podstupují určitý (byť malý) ráz. Uplně ideální by ho bylo provozovat furt ve stejné zátěži, se stejnýma teplotama... ale to je nereálné.
Takže já bych to viděl tak, že bych to s tím nějak nepřeháněl, já pokud odcházím od PC a vím, že se za chvíli vrátím, tak ho uspím, pokud vím, že budu delší dobu pryč, tak ho vypnu. Hibernaci nepoužívám, protože jsem ji shledal zbytečnou.
Takže já bych to viděl tak, že bych to s tím nějak nepřeháněl, já pokud odcházím od PC a vím, že se za chvíli vrátím, tak ho uspím, pokud vím, že budu delší dobu pryč, tak ho vypnu. Hibernaci nepoužívám, protože jsem ji shledal zbytečnou.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Na internetu sem vyděl že to někdo hibernuje .. třeba i stolas a pak ho v phodě vypojí ze zásuvky a pak pokračují stejně .. nevím .
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Čer 2014 11:56) ---
Dobrá , vím že je dobré ho čas od času vypnout nebo resetnou .. Tak to je i s mobilem i tabletem .. Když je dlouho zaplý tak snad každej poznal spomalení . Dobrá nebudu to teda hrotit a hold se k nemu budu stavět stejně jak ke stávajícímu pc . Budu vypínat .. když půjdu ven tak dám usporňák . Díkec za názory a pomoc nechám chvilku ještě otevřené a pak to locknu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Čer 2014 11:56) ---
Dobrá , vím že je dobré ho čas od času vypnout nebo resetnou .. Tak to je i s mobilem i tabletem .. Když je dlouho zaplý tak snad každej poznal spomalení . Dobrá nebudu to teda hrotit a hold se k nemu budu stavět stejně jak ke stávajícímu pc . Budu vypínat .. když půjdu ven tak dám usporňák . Díkec za názory a pomoc nechám chvilku ještě otevřené a pak to locknu :)
Naposledy upravil(a) -Vasty- dne 27 čer 2014 11:58, celkem upraveno 1 x.
Hibernace uloží rozdělanou práci na netu a přenášení tomu taky nevadí, je to jako když ho vypneš. Vygoogli si to.
Ja to googlil ale když o tom s někým diskutuješ tak ti to dá víc .
No jasně no
každej to dělá jinak, kámoš si takhle vypálil ramky, že třeba ntb jen uspával a vypínal jednou za 14 dnů a po roce mu vyhořeli. Někdo to zase vypíná moc, ale odchází víc zase něco jinýho. Přece jenom je to spotřební materiál a když se ktomu nebudeš chovat jako ,,prase,,
tak bych to nijak extra nehrotil 

Bohužel už je to v dnešní době spotřební materiál .. na druhou stranu kdyby nebyl , ceny by se taky pohybovali jinde .
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2271
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 20:23