„Kontakty → Vlastní číslo“ – k čemu to slouží?

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

„Kontakty → Vlastní číslo“ – k čemu to slouží?

Příspěvekod Myloš » 18 črc 2014 12:50

Obávám se, že nápovědu k Samsungovic mobilům dělal buď zaměstnanec Microsoftu, nebo výrobce BIOSu.
Je to jako kdyby byla v menu položka „Zelený úžel“ a v nápovědě by byla „informace“: „Touto volbou aktivujete/deaktivujete Zelený úžel“ – aniž by se ovšem někdo obtěžoval vysvětlit, k čemu Zelený úžel slouží.

Není mi jasné, k čemu slouží položka Vlastní číslo.
Může mi to někdo, prosím, vysvětlit? Na internetu jsem nenašel jedinou informaci. Používáte to někdo? K čemu to je?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: „Kontakty → Vlastní číslo“ – k čemu to slouží?

Příspěvekod wattmetr » 18 črc 2014 12:54

Jestli tomu dobře rozumím, tak pod touto položkou najdeš svoje vlastní telefonní číslo - asi kdybys ho náhodou zapomněl :lol:
Už jse se s tím v pár telefonech setkal a dokonce se mi to i občas hodilo :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 18 črc 2014 12:55

Viděl bych to stejně jako Watt, je to pomůcka pro těžké sklerotiky :lol:
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2014 12:56

Rekl bych ze nikdo nepocital s tim, ze nekdo bude zkoumat vyznam polozky, u ktere je jeji funkce dana primo jejim nazvem.

Vlastni cislo je zkratka vlastni cislo. Kdyz nevis zpameti svoje telefonni cislo, tak se to hodi.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 črc 2014 12:57, celkem upraveno 1 x.

WolfGunsCZ
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod WolfGunsCZ » 18 črc 2014 12:56

Neslouží prakticky k ničemu, je to jen taková lehčí forma když chceš někomu nadiktovat své telefonní číslo. Zadáš tam své číslo a hned na prvním řádku bude to číslo co jsi si tam zadal (Tvé číslo) a nemusíš si třeba vytvářet kontakt Já. Doufám že jsem pomohl. :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 18 črc 2014 13:06

Když bych ho zapomněl, tak se prozvoním na jiný telefon; ostatně číslo si můžu napsat do vizitky – ta je v menu mobilu taky. To to nemá jiný účel?
Ano, vlastní číslo je moje vlastní číslo, to je srozumitelné; není mi ale jasný význam toho, proč to tam je.

WolfGunsCZ: Jestli je to tak jak píšeš, pak je to dost nesmyslné – zatímco kontakty mám na stisk jednoho tlačítka a případné jméno Já na stisk kontaktů a napsání Já, tak do vlastních čísel se dostanu dost komplikovaně: Kontakty → Volby → Nastavení → Vlastní čísla → vybrat SIMku (mám duál).
Nadto ta čísla poté, co jsem je tam zapsal, není možné smazat. // DOPLŇUJI: tak vymazat to jde, akorát se musí o krok dál a položka „vynulovat“.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2014 13:12

"Hele kamo, dej mi svoje telefonni cislo, ja si ho napisu"
"Rad bych, ale ja si ho nepamatuju, v telefonu ho nemam - nemate nekdo mobilni telefon abych na nej mohl zavolat a cislo tam bude videt?"

K tomu to je.

WolfGunsCZ
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod WolfGunsCZ » 18 črc 2014 13:16

Tak jinak, nemá to žádný jiný účel než že tam budeš mít své číslo. Jestli si ho tam chceš dát tak si ho tam dej, jestli ne tak ne, a téma uzavři jelikož to fakt žádný jiný význam nemá. A nevím jak ty ale já mám Samsung Galaxi S3 mini a kliknu jen na kontakty a už vidím své číslo. Jelikož mám kontakty v dolní liště. Nehledej v tom něco složitého když v tom nic složitého není. :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 18 črc 2014 13:25

petr22 píše:"Hele kamo, dej mi svoje telefonni cislo, ja si ho napisu"
To vždycky řeším tak, že dotyčného prozvoním a on si moje číslo uloží.
Já mám Samsungy dva: c6112 a e250. Ani v jednom nemám „vlastní číslo“ mezi kontakty. Pokud se k němu chci proboxovat, musím se proboxovat do nastavení – v tom starším to ještě jde menu → kontakty → vlastní číslo (pokud jdu do kontaktů přes přímou klávesu, jak jsem zvyklý, tak to tam není), v tom novějším naprosto nesmyslně kontakty → volby → nastavení → vlastní čísla → vybrat SIM. To je fakt jako drbání se levou nohou za pravým uchem.
A právě pro tu složitost jsem si říkal, že to přece musí mít ještě nějaký jiný účel než jen poznamenání si vlastního čísla.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2014 13:31

To funguje pouze v pripade, ze dotycny ma mobilni telefon, ma ho u sebe a jsi v miste kde je mozno telefonovat.

A pro vsechny ostatni pripady, kdy clovek se kterym mluvis proste nema telefon, nefunguje mu telefon nebo nema signal mu to cislo muzes rict, protoze ho tam mas napsane.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 18 črc 2014 14:44

Už staré mobily měly vlastní číslo, ale nebylo v kontaktech. Já si ho do kontaktů dal a v případě nějakých potíží jsem pro kontrolu poslal SMS sám sobě, abych ověřil některé funkce.
Ale každý člověk si snad čísla pamatuje, pokud tedy nemá 20 mobilů :-)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 18 črc 2014 15:07

petr22 píše:To funguje pouze v pripade, ze dotycny ma mobilni telefon, ma ho u sebe a jsi v miste kde je mozno telefonovat.
Zdánlivě strašně moc podmínek, ale ty jsou splněny téměř vždy.

petr22 píše:A pro vsechny ostatni pripady, kdy clovek se kterym mluvis proste nema telefon, nefunguje mu telefon nebo nema signal mu to cislo muzes rict, protoze ho tam mas napsane.
To já ho mám radši napsané v telefonním seznamu jako „Já“ (teda to druhé, které si z hlavy nepamatuju), protože je to rychlejší a pohodlnější než to lovit někde v nastavení.

Tím chci říct, že pokud to má plnit jen tu funkci, kterou jste tu popsali (což nepopírám, klidně to možné je), pak je to naprosto zbytečná funkce, protože totéž mi udělá „Já“ položka telefonního seznamu daleko rychleji.
Konečně všechna svá telefonní čísla mám uložena ve vizitce, kterou najdu tamtéž co vlastní čísla – a oproti vlastním číslům obsahuje vizika ještě e-mail, jméno a příjmení a můžu do ní nacpat spoustu dalších údajů (adresu, jméno manželky ((pokud bych nějakou měl)), narozeniny…) – viziku navíc mohu odeslat, vlastní číslo ne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Virtuální telefonní číslo a nebezpečí
    od Klisnic » 08 črc 2024 20:07 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    2921
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    08 črc 2024 23:02

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”