Nový smartphone bez finančního omezení Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

buripe
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nový smartphone bez finančního omezení

Příspěvekod buripe » 02 srp 2014 23:20

Předem se omlouvám, je to trochu delší.
Ahoj, potřebuji si pořídit nový mobil (smartphone) a jelikož se v tom moc nevyznám, tak proto se obracím na nějaké ochotné forum.

Hned na začátek řeknu, že nemám cenový strop ale podle požadavků nebudu potřebovat žádný nejnovější hit roku 2014.
A co je ještě důležité, tak nemám zájem o žádné čínské značky typu - Zopo, Xiaomi, Doogee, OnePlus a další, který mě nejdou ani vyslovit (ironie). Možná Huawei (asi pouze nějaký model), podle toho, co jsem slyšel od známých.

Do teď jsem používal iPhone 4s, těšil jsem se na podzimní iOS 8 ale můj 4s už je dost pomalý i s iOS 7. Kvůli tomu si chci pořídit nový a svižnější smartphone.
Nepotřebuji pokračovat v Apple iOS (i přesto, že nemám cenový strop je 5s 64Gb stále moc drahá a 5c* mě přijde zbytečná) a proto chci nějaký smartphone s Androidem. Nebyl by problém ani ve WP 8.1 ale to používají Nokie a některé ZTE a abych pravdu řekl, tak se mě design u Nokii nelíbí a ZTE jsem nijak nesledoval.
*Bílé provedení u 5c (i jiných tel.) se mě moc nelíbí a proto ostatní barvy jsou spíše pro děti. Pokud je telefon po designu pěkný, tak obal používám až je zadní či boční strana poškozená a s Apple hardwarem u řady 5 nejsem seznámen ale myslím, že za tu cenu jsou srovnatelně lepší a možná i levnější smartphony s Androidem.

Nehraji hry typu Real Racing 3 a další podobně náročné hry, proto nepotřebuji žádný výkonný stroj. Co ale dělám na mobilu často? Jsem téměř nonstop na internetu (Wifi nebo mobilní data), tím pádem by se hodila baterka s větší výdrží, nemám vždy po ruce el. síť. Jas by se měl dát hodně ztlumit, když serfuji v noci. Fotoaparát, který bude fotit nadprůměrné fotky mě stačí, nemusí být dokonalý. Úhlopříčka displeje nehraje žádnou roli, stačil mě 3.5" u 4s ale aspoň o něco větší být může. Mám menší ruku a kratší prsty, takže hranice bude asi 4.5"-5" (Před koupi si telefon otestuji v ruce jak mě sedí). Infraport je pro mě k ničemu (Pokud se zatím dá ovládat pouze domácí elektronika, nedělá mě problém používat ovladač k TV a ani dojít si pro něj :D ). Také jsem se do teď obešel bez ochrany proti vniknutí prachu a vody, takže není potřeba (musím zaklepat). Hraji pouze 2D hry např. 2048, Draw Line, Logo Quiz aj., které nezabírají moc paměti ROM, takže interní paměť nemusí být obrovská ale nutností je slot na pam. kartu (Fotím úplně všechno, hlavně v práci). Krásný displej s krasnou jemností pixelů. A dál už ani nevím, co bych ještě potřeboval.
Když si na něco ještě vzpomenu, tak to sem dopíšu pod "//edit:"

Zmíním smartphony, které se mě libí (většinou po vzhledové stránce):
Samsung Galaxy S4 i S4 mini
HTC One i One M8 nebo One mini 2
LG G2 i G3
Huawei Ascend P7
Sony Xperia Z i Z2
Sony Xperia Z1 compact (Compact má být jako u Samsungu mini?)
- Z2 je A2? Nějak jsem se v tom zratil

Každopádně si myslím, že jsou tyto telefony zbytečně drahé, a všechny její funkce a výkon nevyužiji.

PS: Nechci odpovědi typu "Jednoznačně Galaxy S5 !!", od člověka, který si vybrečel telefon u rodičů a nic si o něm nezjistil. Hlavně, že je to TOP !
Rád bych odpověď na vybranou značku a model s pozitivy i negativy.
Telefon nemusí být nejnovější, postačí i starší (cca rok či rok a půl).

Vyhněte se Číně, kterou jsem zmínil výše a jinak všem, co mě pomůžou mockrát děkuji.
Ale platí - čím levnější tím lepší :D.

Reklama
HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Nový smartphone bez finančního omezení

Příspěvekod HAFcool » 03 srp 2014 00:27

Za mě LG G3. Osobně mám Nexus 5, se kterým jsem naprosto spokojený a proto také doporučuji LG, kde věřím, že v kvalitě pokračují.

Mám vybraných pár kousků, u kterých bych se zastavil. Pokud budeš často na internetu, tak by bylo dobré mít trošku větší displej a hlavně kvalitní. Předem se omlouvám, že zde budou telefony, které budou pravděpodobně větší, ale třeba ti padnou do ruky.

LG G3:

• Krásný design
• Foťák neurazí, ba naopak
• Podpora LTE (vysokorychlostní Internet v mobilních sítích)
• Skvělý výkon
----
• Horší displej + čitelnost na slunci (dle mého nejslabší článek)
• Výdrž pravděpodobně nebude tak veliká na jedno nabití
• Menší odolnost

Sony Xperia Z2

• Slušná výdrž na jedno nabití
• Skvělý fotoaparát + videa
• Skvělý výkon
• Lepší displej
----
• Osobě mi neseděla optimalizace
• Z mobilu bys mohl klidně sejmout otisky každé osoby, která na mobil sáhne
• Aplikace a hry nelze přesouvat na paměťovou kartu
• Vyšší cena

Nokia Lumia 930

• Kvalitní fotoaparát
• Skvělý výkon
• Plynulé prostředí + s Windows Phonem se rychle naučíš
• Pěkná cena
• Kvalitní reproduktor + zvuk do sluchátek
----
• Slabá výdrž
• Problémy se zahříváním

Jak jsem řekl, za mě určitě LG G3. Ale počkej na příspěvky od ostatních, protože po zkušenostech s Nexusem 5 mám LG opravdu na prvních příčkách.
Pokud chceš odbornější pohled na mobily, tak se koukni na http://mobilenet.cz/clanky (žádná propagace z mé strany). Dělají slušné recenze a určitě ti ve výběru pomůžou.

buripe
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod buripe » 03 srp 2014 11:57

Děkuji za pěkný přehled. Dnes si zajdu do nějakého elektra telefony ošahat.
Z tvé odpovědi se mě nejvíc zalíbil LG G3 i když je trochu větší a hlavně musím vyzkoušet tlačítka na zadní straně telefonu.
A dokonce se mě libí i Lumia 930. Jak jsi psal "s Windows Phonem se rychle naučíš", Android je nějak složitý než se s ním naučím? Nikdy jsem totiž nepoužíval ani jeden z toho, akorát mám Win 8.1 na PC. Podle toho, jaký má klady Lumie 930, by mě ani nevadila slabší výdrž baterie. Zajímá mě přehřívání, to se děje i když používám aplikace typu: Facebook, Messenger, Viber, Google mail, internetový prohlížeč či nějaké logické ale málo náročné hry? Podle recenze nemá Lumia 930 slot na pam. karty ale cca 25 Gb by neměl být problém. Teď jsem se v recenzi dostal i na přehřívání, cituji: "Lumia 930 má tendenci se poměrně značně zahřívat ve spodní části i při relativně běžné práci", co řekl dál jsem radši už ani neslyšel. Může přehřívání nějak zpomalovat chod telefonu?

Furt mám otázku jestli nejsou tyto telefony zbytečně výkonné a tím pádem i drahé. Rád si připlatím za kvalitní smartphone, pokud bude kvalitní ale nebude mě stačit i nějaký starší smartphone?

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 03 srp 2014 12:06

Určitě bude. LG G3 je král všech smartphonu na trhu, nevím proč ho kupovat vzhledem k tvým požadavkům.

Mě by přišel atraktivní třeba Samsung Galaxy S V mini. Ke tvým požadavkům akorát.

buripe
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod buripe » 03 srp 2014 12:14

S5 mini se už prodává nebo zatím ne? Docela mě zaujalo, že S5 má krytku na USB a S5 mini nemá. Zkusím najít nějaký podvodní test a hlavně se jdu podívat na recenzi S5 mini.

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Srp 2014 12:19) ---

Přijde mě zbytečný senzor otisků prstů a měřič srdečního tepu, tohle určitě zbytečně zvedá cenu.
A Dají se aplikace instalovat či přesouvat na pam. kartu u S5 mini?

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Srp 2014 12:23) ---

Podle komentářů u recenzí je cena hodně přestřelená a myslím, že se najde jiný (mini verze) smartphone.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 04 srp 2014 08:45

Tak u SV senzor otisku prstů a měřič tepu určitě cenu zvedá, ale co hlavně zvedá cenu je marketing.
Viděl jsem název příspěvku a řekl jsem si v duchu "zmíním čínu" a potom jsem si řekl, ale stejně si to ze srandy přečtu a čínu nechceš no :D
Tak z nově vycházejících telefonu je král rozhodně: LG G3 - (krásný desing - ty záda jsou takové broušené, tenké rámečky, skvělý výkon - nejnovější Qualcomm 801, svižnost prostředí, fotí supr - laserové zaostřování, určitě bych si zašel do nějakého kamenného obchodu a ovládáním tlačitkem na zadní straně bych si vyzkoušel.

Nicméně, pokud nějak nepotřebuješ ty nejnovější, i když love na to máš. Tak na tvé požadavky Ti bude stačit i z nějakých starších modelů, např zmíním LG G2
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

buripe
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod buripe » 04 srp 2014 12:24

Samsung S5 ani S5 mini si nehodlám koupit.

LG G2 i G3 jsou opravdu krásný a výkonnostně dostačující ale hlavní problém je v mých rukách. Po vyzkoušení a ošahání jsou oba obrovský. Ne, že bych měl miniaturní ruku ale špatně se mě drží například od dosavadního 4s iPhonu.
Také jsem vyzkoušel Sony Xperia Z1 a Z1 compact. Z1c není o moc menší než LG G2 ale přesto se mě sním lépe manipuluje.
Je vhodný a dostačující Z1 compact? A co mě zarazilo, je cena (Podle Alzy - mám slevový kupón) Z1 s 5" displejem je pouze o 500,- dražší než Z1 compact. V čem je rozdíl telefonů Z1 a Z1c kromě velikosti a rozlišení displeje?

buripe
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Nový smartphone bez finančního omezení  Vyřešeno

Příspěvekod buripe » 07 srp 2014 12:36

Nakonec to je úplně jinak. Počkám si do konce září, jak bude vypadat nový iPhone (6) a rozhodnu se mezi ním a 5s.
Kvůli tomu, že iOS už mám důkladně prozkoumaný a rozměry u 5s jsou pro mě nejvíc vyhovující.
Všem ale moc děkuji, kdyby měl ještě někdo nějaký poznatky, tak to nechám do zítra otevřený.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Whatsapp - omezení příchozích hovorů
    od teichmann.ondrej » 23 kvě 2025 13:29 » v Programy ke stažení
    0
    2993
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 13:29
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    3118
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 16:24
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2328
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47
  • nový SSD disk
    od Bibliotaph » 29 črc 2024 08:26 » v Problémy s hardwarem