Amazon Kindle 6 nebo Paperwhite 2?

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RitterQa
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Amazon Kindle 6 nebo Paperwhite 2?

Příspěvekod RitterQa » 09 úno 2015 21:14

Zdravím,
rozhodla jsem se pořídit si čtečku a rozhoduji se mezi těmito 2:

http://www.ebook-ctecky.cz/amazon-kindl ... -knih-p573

http://www.ebook-ctecky.cz/amazon-kindle-6-touch-p576

Jedna známá doporučuje tu první, protože má podsvícení, jenže ta druhý zase přečte formáty pdf, doc a obrázky, což potřebuji (nevím jestli to umí i ten první).

Důvod poč jsem se rozhodla ke koupi je hlavně velké množství skript a knih, které potřebuji do školy (ale využívala bych ji i ke čtení knih :)), takže bych byla ráda kdyby čtečka uměla přečíst i soubory pdf, doc a jpeg (pokud teda neexistuje nějaký program na konverzi), solidní paměť, wifi a za přijatelnou cenu.

Poradíte mi prosím?

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Amazon Kindle 6 nebo Paperwhite 2?

Příspěvekod adavyp » 12 úno 2015 18:04

Kindle bych na čtení pdf skript nedoporučil.
Teda, abych to upřesnil, záleží, o jaká skripta jde. Na ta technického charakteru lze rovnou zapomenout (obrázky, grafy, atd.).
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Aolorn
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Amazon Kindle 6 nebo Paperwhite 2?

Příspěvekod Aolorn » 13 úno 2015 22:10

Sám mám Paperwhite 2. Na knížky je to díky podsvícení super v jakémkoliv prostředí, ale na skripta nevím...

DOC, DOCX a obrázky neumí sama o sobě ani jedna z nich- musí se to první převést do nějakého kompatibilního formátu, třeba PDF a až pak to půjde.

PDF umí, to mám ze školy otestováno, ale na čtení skript bych ho asi nebral. Je tam spousta super funkcí. Můžete si dávat do knih záložky, dělat si v nich poznámky... to by se všechno hodilo i na skripta, ale je tu menší zádrhel.

Záleží jak jsou ta skripta zpracována. Pokud by to byly dokumenty napsané do PDF, není to až tak velký problém, ale u klasických školních "skenů" knih to bývá všelijaké. Musíte pak ručně přepínat zobrazení na výšku/na šířku, zvětšovat stránky-nejde zvětšit písmo, takže normálně toho moc nepřečtete, scrollovat zvětšené stránky (to je vzhledem k pomalému překreslování e-inku dost nepříjemné) a celkově umí být dost náročné a pomalé dostat tu stránku do jakž takž čitelné podoby. U těch skenů bohužel můžete dělat pouze záložky, když to nerozpozná text, nepustí vás to zvýrazňovat pasáže a dělat si poznámky.

Další problém jsou obrázky. Kindle zobrazuje jen černobíle, takže to u barevných obrázků a grafů ne vždy dopadá slavně. Zvlášť třeba grafy rozlišené v nedostatečně kontrastních barvách, to bývá problém vidět co mělo patřit k čemu.

Sečteno a podtrženo- na knížky (a černobílé komiksy/mangu) skvělé, ale na PDF a školní materiály různorodé kvality a ještě ke všemu s grafy a obrázky bych to nedoporučil. Jde to, ale je to neohrabané.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”