Podpora telefonů ( aktualizace OS)
Podpora telefonů ( aktualizace OS)
Zdravím, zajímalo by mě, který z výrobců telefonů je nejvíce aktivní, co se týče podpory telefonů a aktualizace jejich OS (Android). Vím, že záleží na výrobci, zda vytvoří aktualizaci pro daný telefon a nebo ne. Chci si koupit nějaký solidní mobil ve střední třídě a rád bych, aby byl co nejdéle podporován a měl bych stále nový OS.
Re: Podpora telefonů ( aktualizace OS)
Apple.
Pokud jde o Android, rozhodne to neni Samsung, kvuli kteremu vyrazuujeme uz 2 roky stare telefony, protoze neni aktualizace a telefon nelze zasifrovat.
Pokud jde o Android, rozhodne to neni Samsung, kvuli kteremu vyrazuujeme uz 2 roky stare telefony, protoze neni aktualizace a telefon nelze zasifrovat.
O Apple vím, že jejich podpora je super, ale finance mi nedovolují pořídit si takový mobil.
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ve střední třídě těžko říct. Nexus např. většinou nabízí nejnovější aktualizace a velkou podporu alternativních ROM.
Doporučil bych nejspíše nějaký Huawei telefony, celkem slušná podpora aktualizací (záleží na typu telefonu), ale především vyladěné systémy. Prý i Xiaomi telefony nabízejí časté aktualizace. Nemůžeš očekávat, že si koupíš telefon střední třídy a za dva roky dostaneš nejnovější aktualizace.
Doporučil bych nejspíše nějaký Huawei telefony, celkem slušná podpora aktualizací (záleží na typu telefonu), ale především vyladěné systémy. Prý i Xiaomi telefony nabízejí časté aktualizace. Nemůžeš očekávat, že si koupíš telefon střední třídy a za dva roky dostaneš nejnovější aktualizace.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
"Nemůžeš očekávat, že si koupíš telefon střední třídy a za dva roky dostaneš nejnovější aktualizace"
Takovy telefon je ve firemnim prostredi vetsinou nepouzitelny, protoze pouzivany software - napr. sifrovaci - vyzaduje nejnovejsi verzi OS. Telefon za 16.000 Kc na ktery po pouhych dvou letech (!) nevyjde aktualizace je nepouzitelny. Samsung S4, S5 atd - dekuji, nechci. Telefony na vyhozeni, neni aktualizace OS.
Apple sve telefony podporuje minimalne 6 let a pouzity Iphone 5C neni zas tak drahy (3000 Kc).
Takovy telefon je ve firemnim prostredi vetsinou nepouzitelny, protoze pouzivany software - napr. sifrovaci - vyzaduje nejnovejsi verzi OS. Telefon za 16.000 Kc na ktery po pouhych dvou letech (!) nevyjde aktualizace je nepouzitelny. Samsung S4, S5 atd - dekuji, nechci. Telefony na vyhozeni, neni aktualizace OS.
Apple sve telefony podporuje minimalne 6 let a pouzity Iphone 5C neni zas tak drahy (3000 Kc).
sice to budu opakovat, ale petr22 má pravdu.
Sám mám iPhone 5c za nějaký 4 tisíce (i s VAT) a mám na něm bez problému nejnovější iOS
Tohle byla jedna z mnoha věcí, proč už jsem nechtěl android - nemožnost aktualizace (u velké většiny případů).
Sám mám iPhone 5c za nějaký 4 tisíce (i s VAT) a mám na něm bez problému nejnovější iOS

Tohle byla jedna z mnoha věcí, proč už jsem nechtěl android - nemožnost aktualizace (u velké většiny případů).
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
HappyMental píše:Jo, Xiaomi je na tom s aktualizacemi dobře.
Až na to, že většina telefonů od Xiaomi ještě běží na Androidu 4.4... Xiaomi sice aktualizace vydává, ale ty se týkají spíš jeho nadstavby, samotného OS se moc často nedotýkají...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Výhoda xiaomi je dost velká oblíbenost, což znamená spousta pooužitelných CUSTOM ROM. Ovšem za předpokladu, že uživatel ví co dělá. Mě teď například vyšel android N (custom ROM)na redmi note 3 pro. Zatím alpha, ale až bude stabilní, budu používat.
Jinak xiaomi teď aktualizuje většunu telefonů alespoň na 5.1- v mém případě už 6.0.1
Jinak xiaomi teď aktualizuje většunu telefonů alespoň na 5.1- v mém případě už 6.0.1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Podpora mobilů s formátem avif
od p3v4x » 22 pro 2024 22:01 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3147
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:04
-
-
-
Výběr telefonu pro tchyní
od HelFix » 03 lis 2024 15:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2785
-
od richchie
04 lis 2024 19:28
-
-
- 3
- 3872
-
od petr22
30 črc 2024 21:38
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3619
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Výběr chytrého telefonu pro Taťku
od klimA. » 04 pro 2024 02:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 1826
-