Příspěvekod Melvidor » 04 pro 2024 12:54
Tuhle motorolu mám. Asi před měsícem dostala aktualizaci na Android 14. Podle mě je u tohohle telefonu poměr cena/výkon skvělý. 12GB RAM, 256GB úložiště, SD karta na rozšíření, velká baterka (překvapivě to není tolik v ruce znát). Koukni na Samsung, co nabízí +- v téhle ceně a zjistíš, že platíš hlavně za značku a barvičky. HW parametry horší, cpu nejsem schopen na mobilech ohodnotit. Já si od toho slibuji, že mi vydrží pár let po stránce výkonu (při trendu boptnajících aplikacích). Dvě věci co mě rozčilují a to, že nelze u ní nastavit intenzitou vibrací (vyřešeno náramkem) a nabídka vyzvánění je dost omezená (7 skladeb..)
Já si pod pojmem "čistý android" představuji OS, jak ho zabalil a vystřelil Google do světa (telefony Google Pixel, Nokia 6.1. Nokia x20,...). Tohle to to není, pořád je to upravený OS a obsahuje minimum bloatwaru (Moto Apps, Moto Launcher, Moto widget, Moto gesta). Nazval bych to téměř čistý android. Nicméně velmi uživatelsky přívětivý a za mě jeden z těch lepších (Samsung je na tom hůř, ten tlačí i svoje foto, kalendáře, sms appky). Kromě těch pár aplikaci nic dalšího Motorola nevnucuje.
Jestli se pro ní rozhodneš, tak to tátovi hlavně nastav. V defaultu tam je snad každá funkce zapnutá. Např. probuzení telefonu pohybem, poklepáním na dispej. Nám se zapínal telefon na stole, protože to vyhodnocoval nako pohyb.. a hlavně zakaž Moto Apps. Přes tohle se tam natahá mrtě "sponzorských" appek (candy crush, temu, atd).
Btw. V balení je klasický silikonový pouzdro. Nabíječka není. Sklíčko dokoupit zvlášť.