Diskuse: Apple iPhone

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

556996324
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Diskuse: Apple iPhone

Příspěvekod 556996324 » 29 zář 2012 19:27

Kdybych měl prachy jdu do iPhona ,protože WP je teprve na začátku celkově nabízí velký hov. , Android bych si koupil jenom čistej bez nějakých pitomých nadstaveb viz. kámóšovů EVO každou chvíli se mu lagne a musí se resetnout... a Symbian no comment :D

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Zář 2012 19:38) ---

Tomina píše:Ani nevím, zda se do diskuze zapojovat. Jsem celou duší Androiďák, iPhone 4S jsem v ruce měl, delší dobu jsem jej zkoušel, abych si na něj udělal objektivní názor, ale vzhledem k ceně mě absolutně nenadchnul. Nejsem fanda žádné značky, pouze platformy a iOS, byť je sebeodladěnější mi nevyhovovalo svojí uzavřeností. Jsem ten typ, který si rád mění ROMky, vylepšuje, taktuje CPU, apod. Apple není špatný produkt, jen cenová politika v ČR z něj dělá něco, co není. V USA se jedná o naprosto normální zboží a v IT je spíše menšinou, protože např. v korporátní sféře jsou s Mac OS X jen samé problémy. iPhone má pochopitelně marketingově vyhoněné parametry, na které s trochou nadsázky dosáhne každý lepší Android. Jediné v čem iPhone po HW stránce skutečně vyniká je RETINA. Další parametry jsou průměrné, spíše podprůměrné. Pokud budeme brát v úvahu další aspekty, jako absence paměťovky, Mass Storage, apod., je iPhone mobil jen pro fandy, či lidi, kteří potřebuji POUZE volat a esemeskovat. Každý si musí obrázek udělat sám, já sám si pohrával s TOP Androidy, jako je One X, či SIII a musím s klidným svědomím říci, že na tyto telefony nemá (prozatím) ani iPhone 5. Záleží na prioritách, já šel a půjdu vždy po výkonu i za cenu neodladěné Stock ROM, protože komunita je mocná a tuny odladěných ROM využijí HW telefonu na 100 %, což se od paskvilů s různými nástavbami (Touchwiz, Sense, apod.) říci nedá.

Jenže iPhone je o dost vyladěnější než TocuhWiz nebo Sense od HTC a Samsungu.HTC,...,... nikdy nebude tak plynulý s 2jádrem jako třeba iPhone 4S.Aspoň takový mám pocit když jsem zkoušel EVO 3D.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 29 zář 2012 19:42

Samozřejmě, že nebude, když iP plochu používá jen jako sklad ikon a ne aktivní část pro widgety...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 29 zář 2012 19:44

Čistý Android se iOS vyrovná když jsem viděl na videu nějaký 1jádrový Huawei zvládal to úplně s klidem oproti tomu 2jádrový s UI měl už problémy ...

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 29 zář 2012 19:55

Přesně tak. iPhone v základu neumí prakticky nic, nelze ho customizovat a to je jeho síla. Pokud by byl Android podobně uzamčený, nebude lagovat. Ono lagování se týká zejména HTC a Samsungu, kteří Android przní mohutnými a neoptimalizovanými graf. nástavbami. Kdysi jsem měl Galaxy SII a po příchodu ICS byl mobil prakticky nepoužitelný, brzy vydali update, který padají TouchWiz opravil, ale i přesto to byl děs a hrůza. Čistý Nexus/Nexus S je absolutně o něčem jiném. Pokud se budeme bavit o custom ROMkách, není problém si do většiny mobilů nahrát CyanogenMOD, který mobil vyladí téměř na 100 %. Já sám měl na většině telefonů vždy nějakou custom ROM, tyto ROMky mobil posunou úplně někam jinam. Výrobci na to kašlou, protože většina lidí tomu nerozumí, kdo však ano, ihned mobil přehraje, protože často je to o nervy.
Jinak EVO 3D je dle mne nevychytaný mobil, sám nejsem fanda HTC, takže žádný jejich mobil mi nikdy nesedl. Ovšem neupřednostňuji výrobce, měl jsem jak SE, tak i ZTE, Huawei, Samsung, apod. Není to o výrobci, ale spíše o konkrétním modelu a komunitě. Ostatně podobné je to i u distribucí Linuxu.

Jinak, zkus kouknout na videa Nexusu s Jelly Bean, to je systém, který rád nazývám iOS killer. :-)

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 29 zář 2012 20:06

Vezmu to trochu z jiného úhlu pohledu:

Celá tato diskuse se dá shrnout do jediné otázky: Uzavřenost, nebo otevřenost?

Vysvětlení: Když se člověk podívá do historie, tak zjistí, že první MACintosh byl postaven na Unixu a projektu Mach, zatímco Linux byl postaven na Unixu s mikrojádrem. Z Mac OS vznikl iOS a z Linuxu Android. Jsou to dvě vývojové větve, jedna uzavřená a druhá je naprosto otevřená. Z toho vyplývá, že iOS je pro ty, kteří chtějí ten mobil normálně používat a nehrabat se v něm. Zatímco otevřený Android je pro ty, kteří se chtějí v něm hrabat, štourat, ladit, krokovat a podobné, ale dá se taky normálně používat. Takže:

Uzavřenost, nebo otevřenost?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”