Doporučte nový mobil Vyřešeno
Re: Doporučte nový mobil
A proč ne novější verzi Y300 za skoro stejný peníz? Je HUAWEI dobrá značka?
Si ochotný si ho ROOTnout a přehrát ROM? Je.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Protože paradoxně u Y300 to Huawei tězce podělal. Sice dal dual-core, které je stejně šíleně slabé, ale hlavně osadil velmi špatný displej, aby se dostal pro sebe na přijatelnou výrobní cenu. Huawei je naprosto OK, ve firmě od nich bereme síťařské komponenty..jsou levné a není potřeba znát příkazovou řádku, jako u Cisca, apod. Je to taková příjemná klikačka.. 
Huaweie bych se nebál..ale když od nich telefon, tak spíše si připlatit..

Huaweie bych se nebál..ale když od nich telefon, tak spíše si připlatit..
Technicky na tom nejsem zas tak špatně, takže si ho klidně ROOTnu.
Tomina: Slabé asi jako u Lumie 520, nebo slabší? Špatný display v čem, nebo o kolik horší než u Lumie? Lumie taky nemá podle mě ten nejlepší display, hlavně je celkově vybledlejší a prý se dost leskne. Připlatit by nebyl zas takový problém, pokud se to opravdu vyplatí a císlová částka se nepřesáhne až moc. Mohl bys mi tedy dát nějaký tip za lepší peníz? :)
Jinak sorry za stálé dotazy, ale začínám od nuly a hlavně nemám s ničím zkušenosti, takže díky za trpělivost.
Tomina: Slabé asi jako u Lumie 520, nebo slabší? Špatný display v čem, nebo o kolik horší než u Lumie? Lumie taky nemá podle mě ten nejlepší display, hlavně je celkově vybledlejší a prý se dost leskne. Připlatit by nebyl zas takový problém, pokud se to opravdu vyplatí a císlová částka se nepřesáhne až moc. Mohl bys mi tedy dát nějaký tip za lepší peníz? :)
Jinak sorry za stálé dotazy, ale začínám od nuly a hlavně nemám s ničím zkušenosti, takže díky za trpělivost.

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koukni na YouTube na nějaká videa ať víš, jak to vypadá v reálu. Lumie 520 mi ve srovnání s Y300 připadá mnohem lepší. Má IPS displej, jehož podání barev je bez problémů, úhly také relativně OK, s lesklostí máš pravdu, o tom jsem věděl, když jsem ten mobil tenkrát kupoval, ale nakonec mi to žádné problémy nedělalo. Zajdi někam do elektra a koukni na něj..tohle psaní je k ničemu, pokud na ten telefon někde reálně nekoukneš.. 
Pokud může připlatit, tak bych volil L820, která už nemá ani jeden ústupek - má super displej, perfektní výkon i na hry, dobrou výdrž na baterce, prostě mobil snů. Sorry, možná působím jako Microsoft ovce, ale z L820 jsem opravdu hodně nadšenej. Takové nadšení jsem neměl ani u S3, S4, apod.

Pokud může připlatit, tak bych volil L820, která už nemá ani jeden ústupek - má super displej, perfektní výkon i na hry, dobrou výdrž na baterce, prostě mobil snů. Sorry, možná působím jako Microsoft ovce, ale z L820 jsem opravdu hodně nadšenej. Takové nadšení jsem neměl ani u S3, S4, apod.

Vezmeme tedy, že vybíráme mezi W8 Lumií 520 a Androidem 4.1 Ascendem Y300. Rozdíl mezi telefony je 600 Kč, což není zas tolik velká částka. Mám další otázku - Nokia má lepší HW, co jsem tak koukal - procesor je rychlejší a grafiku má také lepší. To tedy znamená, že by měla být také plynulejší, především ve hrách (IMHO se to v dobře odladěném systému nepozná). Je pravda, že Lumie se vypořádá lépe s hrami? Občas bych si nějakou tu hru rád zahrál (větší prioritu má ale prohlížení internetu přes WIFI) a je to taky věc, pomocí které se dá snadno zjistit výkon telefonu. Fotoaparát má podle porovnávaných fotek lepší o trochu Lumie a LED diodu + přední kameru bych si klidně odpustil (Skypovat s videokamerou v blízké době neplánuji a u LED diody nevěřím tomu, že to nějak zlepší kvalitu fotky - viděl jsem pár fotek a jsou přesvícené). Jen se bojím W8, hlavně aplikací a nemožnosti podrobnějšího přizpůsobení - např. je problém se řazením hudby (co jsem tak slyšel), dále mne mrazí při čtení komentářů u 4. nejoblíbenější aplikace u W8 a to YouTube (http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 237de2db9e). Plno lidí tam navíc píše, že jim nejdou videa přehrát ani přes prohlížeč - asi marketingový tah Googlu. Nejsem pořád nijak jistě rozhodnutý, jednu chvíli vítězí Y300, za chvíli zase L520. Taky by mne zajímalo, jestli při častém používání vydrží dostatečně dlouhou dobu - budu nabíjet přes večer a prázdná baterie v polovině dne by mi radost doopravdy neudělala.
Pro uživatele L520: Jaké jsou mínusy již zmíněného telefonu? Určitě nějaké budou, stejně tak jako u Y300.
Jen upozorňuji, že nepíšu z vlastních zkušeností, ale z toho, co jsem našel na internetu -> informace mohou být nepřesné nebo nepravdivé, tak na to berte ohled. V tom případě bych byl rád, kdybyste informace uvedli na pravou míru.
Děkuji. :)
Pro uživatele L520: Jaké jsou mínusy již zmíněného telefonu? Určitě nějaké budou, stejně tak jako u Y300.
Jen upozorňuji, že nepíšu z vlastních zkušeností, ale z toho, co jsem našel na internetu -> informace mohou být nepřesné nebo nepravdivé, tak na to berte ohled. V tom případě bych byl rád, kdybyste informace uvedli na pravou míru.
Děkuji. :)
Za 3 taci? to jenom na pausal na dva roky sa uvazat. inak nic moc vyber
L520 je jiná liga oproti y300.... Lumie je jasná volba. Y300 se nepovedlo, ten displej je fakt hroznej.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Oficiální klient pro YT nefunguje, ten jsem nyní zkoušel. Je tu ale appka YouTube HD, která přehrává bezproblémů - viz. screen. U WP8 je to o tom, že je potřeba hledat náhrady, protože často právě ty ofic. appky stojí za pěkný hovínko..
Hry - budeš hodně limitován 512MB RAM. U WP8 je to tak nastaveno, takže si zahraješ max. ptáky, nebo Fruit Ninja. Až od Lumie 820 se ti otevřou hry typu Modern Combat 4, Asphalt, apod.
Rozhodně si ale nemysli, že Y300 dá všechny hry bezproblému. Mluvíme o low-endech. Na hry si kup jiný mobil.
Fotoaparát - fotku z L520 přikládám..je bez úpravy..celkově jsou foťáky Lumií velmi dobré s bohatou možností úprav.
Hudba - Nokia má svojí appku, lze v ní pár věcí udělat, ale u hudby dám přece přehrát vše a nestarám se, ne? Poupravit si jí můžeš v PC. WP8 se perfektně spáruje s desktopovým Windows.
Baterie - výdrž několikanásobně lepší u mobilů s Windows. Android sám o sobě docela dost žere. S daty mám výdrž 1,5 dne, bez dat 3 dny. Lumia 520 díky slabšímu HW vydrží trošku déle. Záleží hodně na jasu displeje, apod.
Windows je pro takto levný telefon to nejlepší, co lze sehnat. Android bude na slabém HW velmi špatný. Lumia 520 je plynulá, displej má pěkné barvy a hezkou černou. Celkově mě u telefonů Lumia hodně překvapila čistota hlasu při hovoru. Na Androidech jsem si dával hlasitost na max a stále jsem ty lidi slyšel, jak kdyby mluvili do hrnce.
Hry - budeš hodně limitován 512MB RAM. U WP8 je to tak nastaveno, takže si zahraješ max. ptáky, nebo Fruit Ninja. Až od Lumie 820 se ti otevřou hry typu Modern Combat 4, Asphalt, apod.
Rozhodně si ale nemysli, že Y300 dá všechny hry bezproblému. Mluvíme o low-endech. Na hry si kup jiný mobil.

Fotoaparát - fotku z L520 přikládám..je bez úpravy..celkově jsou foťáky Lumií velmi dobré s bohatou možností úprav.
Hudba - Nokia má svojí appku, lze v ní pár věcí udělat, ale u hudby dám přece přehrát vše a nestarám se, ne? Poupravit si jí můžeš v PC. WP8 se perfektně spáruje s desktopovým Windows.
Baterie - výdrž několikanásobně lepší u mobilů s Windows. Android sám o sobě docela dost žere. S daty mám výdrž 1,5 dne, bez dat 3 dny. Lumia 520 díky slabšímu HW vydrží trošku déle. Záleží hodně na jasu displeje, apod.
Windows je pro takto levný telefon to nejlepší, co lze sehnat. Android bude na slabém HW velmi špatný. Lumia 520 je plynulá, displej má pěkné barvy a hezkou černou. Celkově mě u telefonů Lumia hodně překvapila čistota hlasu při hovoru. Na Androidech jsem si dával hlasitost na max a stále jsem ty lidi slyšel, jak kdyby mluvili do hrnce.
Re: Doporučte nový mobil Vyřešeno
Díky, díky, díky.
Ta fotka je opravdu krásná na telefon za cca 4000 Kč. Takže mám asi vybráno (během příštího týdne kupuji). Téma nechám zatím otevřené pro další názory a informace, kdyby někdo něco věděl.
EDIT: Zamykám, koupeno.

EDIT: Zamykám, koupeno.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2528
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 13:38
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4166
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-
-
-
Jaké ochranné sklo na mobil?
od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 0
- 2003
-