Prý mi odešla zákl. deska příjde mi to jako blbost
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prý mi odešla zákl. deska příjde mi to jako blbost
A ten servis má tu desku zdarma? Jemu tedy zaplatíš za desku a práci a všechny ty peníze jsou pro něj?
Člověk se pořád učí.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém u těchto jednoduchých oprav je bezolovnatá pájka. To co se dřív dělalo, že se to přepájelo a bylo to v pohodě, neplatí. Jelikož "ekologická " bezolovnatá pájka má takovou "hezkou" vlastnost a to tu, že pájet se dá jen jednou. Jelikož při dalším pájení se vytvoří v pájce velké krystaly a díky nim pájka spoj nedrží tak pevně, jak by měla. Správně by se spoj měl zbavit úplně původní páky a zapájet toto znovu, jelikož stará pájka tu novou znehodnotí. Jenže i součástka, jenž se takto pájí má zaručenou funkčnost jen po určitou dobu pájení a jelikož bezolovnatá pájka má vyšší teplotu tání, tak často součástka již má využitou dobu pájení, při které je zaručena její funkčnost. U konektorů by mohla být technologie pájení volnější, ale každopádně je z toho pak neřešitelný problém a tak se to řeší výměnou, jelikož kdo by riskoval, že nedodržel technologický postup* a proto bude mít zákazník nárok na další reklamaci.
* Překročená zaručená doba pobytu součástky v dané vyšší teplotě pro pájení jelikož se pájelo 2x a k tomu se jednou odstraňovala stará pájka. Pokud by se nedodstranila, tak taky špatně.
* Překročená zaručená doba pobytu součástky v dané vyšší teplotě pro pájení jelikož se pájelo 2x a k tomu se jednou odstraňovala stará pájka. Pokud by se nedodstranila, tak taky špatně.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Bezolovnata pajka je problem pouze pokud se pouzije.
Kdyz chci kvalitni spoj, tak pouziju klasickou pajku s olovem a jeste jsem nevidel ze by s takovym spojem byl problem.
Kdyz chci kvalitni spoj, tak pouziju klasickou pajku s olovem a jeste jsem nevidel ze by s takovym spojem byl problem.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Docela bych se divil, když by ta zakladovka byla pajená olovem. Ale je fakt, že oprava bezolovnatou pájkou je možná. Pokud ji ovšem dovoluje výrobce. Jinak si jo daný servis opravuje na vlastní triko.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 06 lis 2014 10:26, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Vyrobci je uplne jedno co s tim kdo bude delat.
Odsat puvodni cin, vycistit Vigonem, pripajet olovnatou pajkou, prestrikat lakem, zalit epoxidem. Jeste jsem nevidel aby se takto opraveny konektor nekdy znovu ulomil.
Odsat puvodni cin, vycistit Vigonem, pripajet olovnatou pajkou, prestrikat lakem, zalit epoxidem. Jeste jsem nevidel aby se takto opraveny konektor nekdy znovu ulomil.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, výrobci to je jedno, ale dost často jen do te doby, než má řešit záruku. Kamarádovi zamítli u sluchátek druhou záruční opravu, jelikož při první mu to opravili v rozporu s technologickými postupy firmy -> použili olovnatou pájku. Z toho usoudili, ze se v tom hrabal sám, ač to nebyla pravda. Jelikož "autorizovaný servis neporušuje technologický postupy." To, že kamarád přistoupil na rychlejší opravu, místo čekání na posouzeni zavady, je věc druhá.
Technologicky postup firmy = vymena zakladni desky.
U tabletu za 1500 Kc to nema smysl resit - budto si to opravit sam, nebo vyhodit. Jina moznost neni, zaruka se na to nevztahuje.
U tabletu za 1500 Kc to nema smysl resit - budto si to opravit sam, nebo vyhodit. Jina moznost neni, zaruka se na to nevztahuje.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dnes se téměř neopravuje, ale jen vyměńuje. Vyměnit to umí skoro každý (není potřeba kvalifikovaný odborník) a zákazník to přece zaplatí, pokud chce, aby mu to fungovalo.
Ja bych tomu rikal spis skusit opravit nez opravit, protoze nemuzu vedet jestli ten urvany konektor je jedina zavada.
U jedne desky jsem takhle postupne vymenil konektor, dva odpory, regulator a nakonec se ukazalo ze je napul usmazeny procesor ktery to cele ridi.
U jedne desky jsem takhle postupne vymenil konektor, dva odpory, regulator a nakonec se ukazalo ze je napul usmazeny procesor ktery to cele ridi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2305
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 22:54