--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Zář 2012 19:38) ---
Tomina píše:Ani nevím, zda se do diskuze zapojovat. Jsem celou duší Androiďák, iPhone 4S jsem v ruce měl, delší dobu jsem jej zkoušel, abych si na něj udělal objektivní názor, ale vzhledem k ceně mě absolutně nenadchnul. Nejsem fanda žádné značky, pouze platformy a iOS, byť je sebeodladěnější mi nevyhovovalo svojí uzavřeností. Jsem ten typ, který si rád mění ROMky, vylepšuje, taktuje CPU, apod. Apple není špatný produkt, jen cenová politika v ČR z něj dělá něco, co není. V USA se jedná o naprosto normální zboží a v IT je spíše menšinou, protože např. v korporátní sféře jsou s Mac OS X jen samé problémy. iPhone má pochopitelně marketingově vyhoněné parametry, na které s trochou nadsázky dosáhne každý lepší Android. Jediné v čem iPhone po HW stránce skutečně vyniká je RETINA. Další parametry jsou průměrné, spíše podprůměrné. Pokud budeme brát v úvahu další aspekty, jako absence paměťovky, Mass Storage, apod., je iPhone mobil jen pro fandy, či lidi, kteří potřebuji POUZE volat a esemeskovat. Každý si musí obrázek udělat sám, já sám si pohrával s TOP Androidy, jako je One X, či SIII a musím s klidným svědomím říci, že na tyto telefony nemá (prozatím) ani iPhone 5. Záleží na prioritách, já šel a půjdu vždy po výkonu i za cenu neodladěné Stock ROM, protože komunita je mocná a tuny odladěných ROM využijí HW telefonu na 100 %, což se od paskvilů s různými nástavbami (Touchwiz, Sense, apod.) říci nedá.
Jenže iPhone je o dost vyladěnější než TocuhWiz nebo Sense od HTC a Samsungu.HTC,...,... nikdy nebude tak plynulý s 2jádrem jako třeba iPhone 4S.Aspoň takový mám pocit když jsem zkoušel EVO 3D.