Koupit iPhone 5s nebo iPhone 5c

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Koupit iPhone 5s nebo iPhone 5c

Příspěvekod ondoubek » 30 čer 2014 09:41

Dovolím si vstoupit do diskuze :D Před pár lety jsem měl půjčený iP3GS asi na týden a stačilo. Zpracování pěkné, 3D hry taky povedené, ale tím chvála asi končila. iPhone se mi odmítal připojit na WiFi sít s zabezpečením WPA2-PSK, bluetooth nevím ani jestli fungoval, jen si pamatuju že furt odmítal něco příjmat, systém se celkem lagoval (na to jak každý psal jak to krásně jede, tak to tak krásně teda nejelo), připojení k PC - no hrůza, co dodat. Na moji stařičké 5800XM všechno toto fungovalo.
Že je iPhone předražený si nemyslím, pořád lepší než ty Lagsungy (nebo Samsungy??). Pokud chce iOS - proč ne, ale mě by tato uzavřenost celkem vadila. A 4" display? To jako fakt?
Pokud bych chtěl něco na 100% fungujícího jdu do WP, tam se najdou alespoň mobily co nemají velikost displaye jako hodinky...

Reklama
experkokin
nováček
Stav:

Příspěvekod experkokin » 30 čer 2014 10:09

Omg s Androidem sem nelez.... K čemu ti je výkon jak hovado když nástavba od výrobce ten systém úplně....

a že má třeba Samsung snaperagon 801 to neznamená že je to lepší mobil

Exie_
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Exie_ » 30 čer 2014 10:39

Obecně se Apple řadí mezi nejkvalitnější Smartphony na světě. Co se týče kvality a zpracování. Tomu mu nikdo nemůže konkurovat.
U Androidu je chyba, že zabírá polovinu paměťi. Jednoduše ten systém strašně žere.
Android je naopak více flexibilní(přizpůsobení uživatelů, pomocí třetí strany) než iOs, ale napak méně plynulejší a méně rychlejší než systém od Apple a ve vývoji je napřed. Mnoho kvalitních nástrojů apod, což Android je skoro v každém smartphonu.
Jednoduše. Kdo si rád na telefonu hraje "hry" až táhne k Androidu. Ten je na tohle nejvíce zaměřenej. Pro práci, surfování po internetu, poslouchání muziky jednoznačně iOS.
Hlavně má nejrychlejší upgrade, což u Androidu se toho moc nedočkáš.
A k čemu největší výkon v mobilu s Androidem? Když nebudete vypínat procesy(spuštěné aplikace) , nebo tam budete mít tunu her tak se vám telefon stejně bude sekat, ale kdo rád hraje na telefonu hry tak ať si koupí mobil za 17 000 a může mít krásnou náhradu.

Takže počkej si do října. 5S bych nekupoval.

P.S pro nový budoucí iPhone.

Po několika dnech opět slyšíme o budoucích iPhonech. Unikla informace, že větší z novinek, tedy iPhone s 5,5palcovým displejem, by měl nabídnout úložiště až o velikosti 128 GB. To je celkem logické, neboť se zařadí mezi tabletofony, u kterých uživatelé požadují co největší prostor pro různá data. Další novinka se týká fotoaparátu. Ten by měl nabídnout optickou stabilizaci obrazu, avšak jen pro model s 5,5palcovým displejem. Menší verze bude údajně bez stabilizace obrazu.
Naposledy upravil(a) Exie_ dne 30 čer 2014 10:48, celkem upraveno 3 x.

FilipN97mini
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod FilipN97mini » 30 čer 2014 10:43

A proč se to tu vůbec řeší ? Tazatel se ptal, jestli 5s nebo 5c, na android se neptal. Takže pro tazatele: ber 5s nebo pokud to nespěchá tak počkej na nový model. A už to tu prosím zamkni :)
Xiaomi Mi3W 16GB silver- KitKat 4.4.3, MIUI 4.7.18
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 30 čer 2014 10:48

Taky jde o to že Apple si vyvíjí a optimalizuje systém pro pár produktů a Android musí fungovat na pár set tisících zařízeních. Co je jednodušší? Vyvíjet si systém pro 10 zařízení nebo pro např. 800 000 zařízení?
Až na poslední tři věty souhlasím s Exie_
Já mám na nexusu aktualizace systému pořád. Na Androidu naopak nesmíš vypínat procesy, systém si to řídí sám. Já mám Nexa za 6000 a nepamatuji že by se mi tam nějaká hra sekala.

Exie_
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Exie_ » 30 čer 2014 10:52

No s tím upgrade jsem to přepískl. Myslel jsem tím, že Android se v této oblasti pomalejí posouvá.
Jinak také záleží jaký mobil. Procesy se vypínat nemají, proto jsem napsal spuštěné aplikace, protože lidé většinou vyjedou z té hry a hry,aplikace jedou na pozadí a uživatelé si toho ani nevšimají.
Naposledy upravil(a) Exie_ dne 30 čer 2014 10:53, celkem upraveno 1 x.

Wolve
nováček
Stav:

Příspěvekod Wolve » 30 čer 2014 10:52

Samsung podle všeho chystá upravenou verzi S5 s názvem Smasung Galaxy S5 Prime, která má svou kvalitou zpracování a výkonem předběhnout i připravovaný iP 6...

http://pc.poradna.net/f/view/1244548-sa ... y-s5-prime

Android FOREVER! :-D
Elektrotechnik / Elektrikář

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 30 čer 2014 10:54

tam se najdou alespoň mobily co nemají velikost displaye jako hodinky...

Souhlas s Ondoubkem, sorry za OT ,ale teď neřeším vůbec systém,ale to vám vážně nevadí tak malá úhlopříčka 4" :shock: :shock:
Pro mne je minimum 4,5 .Jasně je to věc názoru ,každému vyhovuje něco jiného ,ale např. prohlížet net na 4 palcích to je nouzovka.

FilipN97mini
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod FilipN97mini » 30 čer 2014 10:57

To že má něco malý displej neznamená že je to špatné, já mám "jen" 3,7 a funguju naprosto v pohodě.
Xiaomi Mi3W 16GB silver- KitKat 4.4.3, MIUI 4.7.18
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 30 čer 2014 11:02

Já netvrdím že je iPhone špatný.Naopak ,ale nekoupil bych si ho kvůli malému displeji. Mám 5 " jsem na to zvyklej a nic menšího pod 4,5 bych nekoupil.
Pracovat na 4 palcích mi nevyhovuje.Mám vyzkoušené a nevyhovuje mi to.Nemá cenu to tady dál rozebírat.Další reakce ,pouze ve směru
Koupit iPhone 5s nebo iPhone 5c

Veterans
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veterans » 30 čer 2014 11:41

Určite by som počkal na nový iPhone.

Lenže ak ty to ponáhľa a potrebuješ kúpiť tak odporúčam iPhone 5S nič lepšie nezoženieš a rozdieľ medzi 5S a novým iPhonom nebude tak veľký (myslím v tom že by ta v niečom odmedzoval).

K diskuzí: Ten kto nadáva na iPhone a ceľkovo celý Apple je len človek čo ho nemal. Mal som Apple iPod touch 4, na ktorý som nemohol povedať nič zlé. Momentálne vlastným iPhone 4s (čakám na nový iPhone) a tiež nemôžem povedať nič zlé. Mám tam IOS 7.1 ktorý ide bez problémov, žiadne sekanie, baterka vydrží presne ak potrebujem a nemusim sa odmedzovať v internete/hry... Mal som Samsung S3 čo bola najhoršia vec v mojom živote. Aplikácie na ploche "widget" bola asi tak super vec že mi mobyl vydržal zhruba deň. Padanie systému ani nehovorím. Skrátka mať android to račej žiadny mobil nebudem mať.
PS. to bolo myslené naozajn že iTunes je zložitý? :D :D

Už 89% používateľov má najnovší iOS7, oproti Androidu a jeho KitKatu 9% je to dosť... debakel. :*
http://refresher.sk/16732-iOS-8-OS-X-Yo ... -WWDC-2014

BravoZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod BravoZ » 30 čer 2014 12:10

Mňa by len zaujímalo, či ste si vôbec prečítali otázku, alebo iba vidíte tému o iPhone, tak radšej hneď napíšete, že Android je lepší. Proste každý systém má výhody aj nevýhody a každému vyhovuje niečo iné. Tým by som to ukončil..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • iPhone 16 Pro Max
    od Søren » 04 srp 2024 02:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    3394
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 02:33
  • iOS 18 iPhone XS Max
    od Søren » 18 zář 2024 20:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    4576
    19 zář 2024 21:59
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    3893
    19 říj 2024 12:29
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3103
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25
  • Pozoruji zpomalení iPhone 12
    od HelFix » 25 pro 2024 16:43 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    7
    4508
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 18:04

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”