Podivné nabíjení tabletu Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

854005
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Podivné nabíjení tabletu

Příspěvekod 854005 » 21 črc 2013 09:46

Zdravím Vás tady všechny, měl bych takový dotaz, nebo spíš problém ohledně nabíjení tabletu. Na začátek, tablet je Lenco TAB 811, Andorid 2.3.1, na stav baterie SW Gauge Battery Widget. Oč se jedná:

Začalo to předevčírem: Protože tablet byl vybitý (úplně, nešel zapnout), dal jsem ho na nabíječku. Po chvíli, co šel nahodit, jsem zjistil, že ve vypnutém stavu se vůbec nedobíjí, že se dobíjí pouze, když je uspán (info čerpám z Battery Widgetu). Nabíjení dojelo na 42%. Tak jsem chvíli něco dělal (čtení PDF v eBookReaderu, web), potom tablet vypnu, za chvíli zapnu a hle - najednou tam jsou jen 2% baterie! (Pořád na nabíječce.) Takto jsem to vždycky nechal trochu nabít a po vypnutí a zapnutí tam bylo jen 1 nebo 2%. Když jsem ale nabíječku odpojil, klesalo to pozvolna (možná rychleji než obvykle, ale ne skokem). I když jsem ho nechal přes noc (min. 8 hod.) v nabíječce, byl někde na 16% z x% (ale x bylo víc jak 16).

Ale k včera k večeru se mi stalo ještě něco podivnějšího. Pracoval jsem (zase jenom PDF a web) bez nabíječky, Widget ukazoval 32%, když se mi zčistajasna tablet sám vypnul. Ale ne normálně, ale natvrdo zhasnul. Když jsem ho zapojil, opět to ukazovalo pouze 1%. Tak jsem vlezl do nastavení, že zeslabím podsvícení, ale jakmile jsem se dotkl (SW) tlačítka na osvětlení, tak to zase spadlo (tlačítko bylo v poloze 50%, nejprve se muselo stisknout poprvé na 100% [tady to spadlo] a pak podruhé na 25%). Pak mi to spadlo v browseru na stránce lide.cz a pak ještě asi 4x při webu nebo prohlížení PDF. Tak jsem to nakonec nechal zotavit a najednou se to začalo dobíjet pomaleji než předtím - říkám si, to bude dobré. Za několik hodin (do 23.00) to dojelo až na 99% (na 100% v zapnutém to nikdy nešlo). Tak fajn, to vypadá nadějně. Vypnu, zapnu a hele - 14%!

Přes noc na dnešek jsem ho nechal mimo nabíječku a schválně kolik tam bude bez nabíjení. Nejenže se ale tablet přes noc nevybil, on se dokonce sám bez nabíjení dobil na 56%!

Ještě musím napsat, že originální nabíječka mi odjela pryč, takže musím používat jiné adaptéry. Zkoušel jsem dva - jeden co má údajně 500 mA (max. 1000mA), druhý co má údajně 800mA. V originále bylo, mám tucha, "jen" 1000mA (počítal jsem s tím, že to bude trvat déle, ale ne s tímhle). Nakonec jsem to převážně nabíjel tím 0,5 - 1A.

Dále ještě musím napsat, že ve výchozím továrním nastavení je stav nabití signalizován pouze jednoduchým indikátorem:

0 - 5% baterka s křížkem, 5% - 15% červená baterka 1. proužek, 15% - 30% žlutá baterka 2 proužky, 30% - 75% zelená baterka 3 proužky, 75% - 99% zelená baterka 4 proužky, 100% celá zelená baterka. Procenta jsem zjistil z toho Widgetu (používám ho už rok a nikdy nezlobil, je fakt, že jsem ho předevčírem po Factory resetu instaloval znovu). Ale co jsem chtěl napsat - že ten indikátor "tovární" ukazuje stejně jako ten widget. Tzn. včera večer byla baterka červená, dnes je zelená se 3 proužky. Takže to nevypadá na chybu widgetu.

Ještě přikládám z Widgetu graf o baterii ze včerejšího večera: odkaz.

Nevěděl by někdo, prosím, co s tím? Factory reset se mi nechce dělat, protože jsem tam včera pracně po několika hodinách dostal Obchod Play a ten by mi pak zmizel zase...

Reklama
Denis V.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Podivné nabíjení tabletu

Příspěvekod Denis V. » 21 črc 2013 10:56

já bych to viděl na koupi nové originální (!!!) baterie a adaptéru. Jinak ještě skus jiný program na tu baterii.

Odesláno z mého GT-I9070

854005
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Podivné nabíjení tabletu  Vyřešeno

Příspěvekod 854005 » 21 črc 2013 17:52

Tu nabíječku originál určitě zkusím, já ji mám, ale jenom momentálně jinde. A co se týče té baterky - vyměnit by to asi museli v servisu, ne? Na tabletu není nikde nic k sundání (zadní kryt)...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3619
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
    od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2482
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:06

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”