chtěl bych poprosit o pomoc s výběrem ultrazoomu do 5000Kč. Hledám nějaký klavitnější foťák než kompakty co jsme zatím měli doma, protože bych chtěl začit trochu fotit a navíc se teď budeme půl roku fotkám věnovat i ve škole a tak bych to rád zkoubil dohromady. Nejraděi bych koupil nějakou zrcadlovku, ale s rozpočtem, kde je těch 5000 strop toho moc nekokupím, tak jsem se rozhodl, že ultrazoom bude dobrá volba. Přecijen už je tam nějaká možnost manuálního focení a dá se s tím víc vyhrát...Proto bych Vás poprosil o radu jaký do těch 5k. vzít.
Co bych chtěl:
- líbí se ultrazoomy s manuálním zoomem, vím, že je to spíš taková věc na vzhled, ale přijde mi to pak takové zrcadlovkovitější :) Ale netrvám na tom

-možnost videa, nejlépe FullHD, ale radši se přikloním k možnosti 720p;60fp/s, než 1080p./30fp/s
-možnost panoramatických fotek
-hledáček
-HDMI
-líbila by se mi možnost připojení ext. blesku, mikrofonu, ale na tom netrvám a v té cenové relaci co jsem se zatím díval se to moc nevyskytuje...
-Zatím jsem se díval a nejvíc se mi zalíbil se mi (http://www.alza.cz/fujifilm-finepix-s4500-d323996.htm), ale to vesměs jen kvůli tomu, že má jako jeden z mála muální zoom, jinak jsem to moc nestudoval, jelikož se v tom zatím moc nevyznám, takže rád vemu něco lepšího např.bez man. zoomu
Děkuji za všechny rady

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Zář 2013 16:09) ---
Ještě jsem se teď díval a našel tenhle a strašně se mi zalíbil. vypadá přesně tak jak jsem chtěl, má dokonce možnost připojení např ext blesku, vypadá suprově a má jen slabší video, ale to bych překousl