Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem nového tabletu. Cena asi max 8000,- +/- . Tablet bude sloužit převážně do domácnosti, měl by byt svižný, mít dobrou výdrž, slušné rozlišení displeje, miniHDMI není nutností a operační systém Android . Jsem už vlastně rozhodnut pro : http://www.alza.cz/lenovo-ideatab-yt-10 ... .htm#popis ale kdyby se našla nějáká lepší možnost určitě bych jí rád zvážil. Předem díky :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2014 20:22) ---
Nikdo nema žadné doporučení?
Nový tablet do 8k Vyřešeno
Nový tablet do 8k
Notebook SONY VAIO e15
Windows 7 Home Premium 64 bit
AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
Intel Pentium CPU B970
RAM : 4GB
HDD 500GB 5400
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
- HelloMyFriends
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nový tablet do 8k
Jednoznačně: http://www.alza.cz/new-google-nexus-7-1 ... 464442.htm
Mohu doporučit z vlastní zkušenosti.. sám ho používám :)
Mohu doporučit z vlastní zkušenosti.. sám ho používám :)
za tuto cenu asi fakt ten nexus. mozna nexus 10
A ta yoga není dobrá?
Notebook SONY VAIO e15
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
urcite neni spatny, ale parametrove je horsi jak ten nexus. navic nexus ma cisty android, prvni aktualizace atd. a to je velka vyhoda.
to lenovo ma navic slot pro karty a ten stojanek. potrebujes v tom 3G?
to lenovo ma navic slot pro karty a ten stojanek. potrebujes v tom 3G?
No tak bez 3G jsem žil do ted takže se bez něj určitě obejdu až tak nutné to není, ale hodilo by se co by né :) . Díval jsem se na ten nexus, ale šel bych jedině do toho 10" ta 7" mi přijde až moc malá. Ten výkon procesoru je dostatečný že? http://www.alza.cz/google-nexus-10-32gb ... 484271.htm vs http://www.alza.cz/google-nexus-10-32gb ... 477872.htm
Notebook SONY VAIO e15
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
nejsem schopen moc posoudit rychlost cpu na tabletech. ono to, DLE MEHO NAZORU, neni az tak dulezite, pokud to neni vylozene nejaky sunt cpu.
ja si totiz nejakou slozitejsi praci na tabletu ani nedovedu predstavit, max nejake pseudohry, filmy a to, co delam na telefonu, tzn. inet a toto forum:-). takze je to otazka.
k cemu ti to vlastne bude? to jsem se nezeptal:-)
ja si totiz nejakou slozitejsi praci na tabletu ani nedovedu predstavit, max nejake pseudohry, filmy a to, co delam na telefonu, tzn. inet a toto forum:-). takze je to otazka.
k cemu ti to vlastne bude? to jsem se nezeptal:-)
Ja se jen ptám, co jsem si četl jak je ten nexus s tím procesorem dostatečně svižný. Klasika, filmy, nějaky hry, internet ale když už si ho kupuju chtěl jsem něco kvalitnějšího :)
Notebook SONY VAIO e15
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
no s tim nexusem rozhodne vedle neslapnes. jako nexus 5, je i 10, oproti prime konkurenci relativne velice levny
Nic jiného než nexus 7 v2013 nemůžu doporučit.
Dobře, díky za rady, tipy. Ale pujdu raději do toho 10" ten 7" mi připada opravdu maly a jako zbytečná koupě. Ještě jednou díky
Notebook SONY VAIO e15
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
Intel Pentium CPU B970
HDD 500GB 5400
Snad tě přesvědčím, aby si nešlápnul vedle.
3G - Nesmysl. Chceš ho do domácnosti ? Tak nepřiplácej za kraviny, které využiješ xkrát do roka. Navíc paušál za internet je taky zbytečná investice, když máš doma internet ne ? Kam budeš tablet tahat ? do práce, do školy ? Do obchodu ? K čemu ? Pokud chceš internet, tak si ho pořidt do mobilu rozhodně ne do tabletu ....
- S přítelkyní máme nexus 7 v2 2013. Tablet u nás slouží jako částečná náhrada za PC ( tzn pěkná si dát nohy nahoru na gaučit a surfovat si po netu, koukat na seriály atd ... ). K tomuto účelu jsme ho pořizovali.
7/2013 jsme pořizovali prestiqio 10 palcovej za 5,5 tis. Četl jsem x recenzí na netu i v diskuzích vesměs se jednalo o slušný tablet za rozumné peníze,
Po x měsících po návštěvě v euronicsu jsem si při čekání na přítelkyni vyzkoušel novej nexus v2 a nemohl jsem uvěřit, že i mezi slušným prestiqiem a nexusem je tak velká propast ...
Druhý den jsem dal starý prestiqio na internet a za pár hodin ho prodal ... ještě ten den jsme jeli pro novej nexus.
7 - 10 palců.
Ano rozdíl tam je, ale 7 palcovej tablet ve full HD rozlišení je naprosto dostačující velikost. Taky jsme původně nechtěli nic menšího než 10 palců, ale můžu ti na rovinu říct, že jsme si zvykli velice rychle a rozhodně bysme neměnili.
Tablet je velice lehoučký a dobře se drží i při x hodinovém používání.
Nexus je momentálně nejlepš 7 palcovej tablet, který můžeš pořídit ... a ještě k tomu za 6,5 tisíce ? Na podobně kvalitní tablet by slušně klidně i o 20 - 30 % větší cena pořád bych si ho bez přemýšlení koupil.
Yoga 10 3G - za 8 000 kč
- Tady něco nehraje ... za 10 dispelj + 3G je ta cena opravdu dost podezřela. Řekl bych, že si hodně nechají zaplatit i za reklamu + pěkný vzhled, ale výkon a kvalita dispelej už je na druhé koleji. ( především výkon ).
Finální závěr : Pokud si chceš pořídit tablet především do domácnosti. Chceš opravdu bezkonkurečně výkoný tablet, který ti je na surfování atd opravdu schopný nahradit PC, tak ber nexus. Navíc full HD displej + je velice lehoučký, takže vhodný i na několikahodinové používání. V praxi máme vyzkoušeno, že nám v průměru vydrží baterka tak na 9 - 10 hodin.
- Nekupuj yogu nebo budeš litovat ... za ty peníze opravdu vůbec nad ničím jiným než nad nexusem nepřemýšlej.
3G - Nesmysl. Chceš ho do domácnosti ? Tak nepřiplácej za kraviny, které využiješ xkrát do roka. Navíc paušál za internet je taky zbytečná investice, když máš doma internet ne ? Kam budeš tablet tahat ? do práce, do školy ? Do obchodu ? K čemu ? Pokud chceš internet, tak si ho pořidt do mobilu rozhodně ne do tabletu ....
- S přítelkyní máme nexus 7 v2 2013. Tablet u nás slouží jako částečná náhrada za PC ( tzn pěkná si dát nohy nahoru na gaučit a surfovat si po netu, koukat na seriály atd ... ). K tomuto účelu jsme ho pořizovali.
7/2013 jsme pořizovali prestiqio 10 palcovej za 5,5 tis. Četl jsem x recenzí na netu i v diskuzích vesměs se jednalo o slušný tablet za rozumné peníze,
Po x měsících po návštěvě v euronicsu jsem si při čekání na přítelkyni vyzkoušel novej nexus v2 a nemohl jsem uvěřit, že i mezi slušným prestiqiem a nexusem je tak velká propast ...
Druhý den jsem dal starý prestiqio na internet a za pár hodin ho prodal ... ještě ten den jsme jeli pro novej nexus.
7 - 10 palců.
Ano rozdíl tam je, ale 7 palcovej tablet ve full HD rozlišení je naprosto dostačující velikost. Taky jsme původně nechtěli nic menšího než 10 palců, ale můžu ti na rovinu říct, že jsme si zvykli velice rychle a rozhodně bysme neměnili.
Tablet je velice lehoučký a dobře se drží i při x hodinovém používání.
Nexus je momentálně nejlepš 7 palcovej tablet, který můžeš pořídit ... a ještě k tomu za 6,5 tisíce ? Na podobně kvalitní tablet by slušně klidně i o 20 - 30 % větší cena pořád bych si ho bez přemýšlení koupil.
Yoga 10 3G - za 8 000 kč
- Tady něco nehraje ... za 10 dispelj + 3G je ta cena opravdu dost podezřela. Řekl bych, že si hodně nechají zaplatit i za reklamu + pěkný vzhled, ale výkon a kvalita dispelej už je na druhé koleji. ( především výkon ).
Finální závěr : Pokud si chceš pořídit tablet především do domácnosti. Chceš opravdu bezkonkurečně výkoný tablet, který ti je na surfování atd opravdu schopný nahradit PC, tak ber nexus. Navíc full HD displej + je velice lehoučký, takže vhodný i na několikahodinové používání. V praxi máme vyzkoušeno, že nám v průměru vydrží baterka tak na 9 - 10 hodin.
- Nekupuj yogu nebo budeš litovat ... za ty peníze opravdu vůbec nad ničím jiným než nad nexusem nepřemýšlej.
Naposledy upravil(a) ondra91 dne 01 úno 2014 21:36, celkem upraveno 2 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 5327
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 13:11
-
- 3
- 2767
-
od Mety
20 bře 2025 21:12
-
-
Grafický tablet - pomoc při výběru
od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2229
-
od cisadesign
14 srp 2024 13:35
-
-
-
Jaký tablet kolem 3000Kč ?
od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 4236
-
od michal84
22 pro 2024 21:43
-
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4746
-
od Zivan
15 bře 2025 08:57
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”