DVB-T ve smartphonu

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sharal
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

DVB-T ve smartphonu

Příspěvekod sharal » 10 srp 2014 21:58

Zdravim, nejspíš si budu pořizovat nový smartphone a napadlo mě, že bych si vzal s DVB-T. Televize mi v pokoji pořád blbne a takhle bych se na ni mohl koukat nejen doma. Jenže si pamatuji, že před několika lety měl kámoš právě takovej mobil a nebyla to žádná slává. Naladil jenom jeden program a byli s tim akorát problémy. Chtěl bych se teda zeptat, jak to s digitálním vysíláním vypadá dneska, jestli se to vyplatí a kolik cca bych na tom mohl chytit programů. Prostě by mě zajímalo, co takový mobil s DVB-T dokáže.
Díky, sharal
GPU: MSI R9 290 Gaming 4GB
CPU: Intel Core i5-4570
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3 1600MHz
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
SSD: Samsung SSD 840 EVO 120GB
HDD: Samsung HD103SI 1TB
PSU: Zalman ZM600-LX 600W
Case: Zalman Z1 Black

Reklama
simio.simsoft
Level 2
Level 2
Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Stav:

Re: DVB-T ve smartphonu

Příspěvekod simio.simsoft » 11 srp 2014 11:46

Víš...to je dost komplikovaný. Ani nevím, že něco takového existuje, ale i kdyby, pokud by měl mobil zabudovanou DVB-T anténu, tak by na ní asi nechytil téměř nic. Já sám mám problém naladit televizi s anténou na střeše, natož pak v mobilu. Prostě tomu strašně vadí překážky okolo a v domě by to naladil možná tak pražák, kterej bydlí na Žižkově :)

Na druhou stranu už existují adaptéry, které připojíš do smartphonu přes MicroUSB (případně Apple konektory). Mě konkrétně zaujal třeba tenhle (i když je jich samozřejmě víc) http://www.alza.cz/evolveo-xtratv-d1532282.htm Je třeba jen dávat trochu pozor na kompatibilitu s konkrétním zařízením (hlavně podpora OTG).

Dalším možným řešením je DVB-T tablet. http://tablety.heureka.cz/f:q:tablet%20dvb-t/

Stejně je ale potřeba dobré pokrytí. A pokud si psal, že ti blbne i televize v pokoji (předpokládám, že je připojená na anténu na střeše), nemyslím, že ti tohle půjde lépe. Pokud se podíváš na mapu pokrytí (http://dtv.ctu.cz/), Nejdek není pokryt úplně stoprocentně, ale ani ne úplně nejhůř. Zkrátka by bylo třeba vyzkoušet to na místě. Já bych taky měl podle mapy pokrytí naladit multiplex 4, ale nechytím. S televizí je to hold někdy těžký :-)

Možná by stálo za to poradit si s nějakým televizákem. Ti na to mají speciální měřící zařízení, jen záleží na tom, kolik by za to chtěli.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 11 srp 2014 11:52

Bohužel i v dnešní době rozvinuté elektroniky jakékoli zařízení pro příjem pozemního televizního signálu potřebuje vnější anténu. Bez ní je to jen hračka, která bude fungovat jen v těsné blízkosti vysílače.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

sharal
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod sharal » 11 srp 2014 12:55

Já jsem myslel konkrátně tenhle mobil, k němu je dodávanej ten tuner co ukazoval simio.simsoft.
http://www.evolveo.eu/cz/xtraphone-45-q4-16gb-dvbt

O tablet rozhodně nemám zájem a ty mobily se zabudovanou DVB-T se u nás asi ani neprodávají. Nebo jsou daleko dražší, než bych chtěl. Ale jestli říkáte, že se to nevyplatí a nejspíš nic nechytim, tak díky, že jste mě včas varovali ;)
GPU: MSI R9 290 Gaming 4GB
CPU: Intel Core i5-4570
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3 1600MHz
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
SSD: Samsung SSD 840 EVO 120GB
HDD: Samsung HD103SI 1TB
PSU: Zalman ZM600-LX 600W
Case: Zalman Z1 Black

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”