Čau,
již skoro třičtvrtě roku mám Huawei Honor 7 Mystery Grey (Operátor: T-Mobile) a poslední 2 týdny mi neuvěřitelně mobil ruší reproduktory... Bzučí to i když je mobil zhruba 2 metry daleko od reproduktorů a to ani nemusí nikdo volat nebo posílat SMSky... Mobil ukazuje naprosto plný signal s vysokou kvalitou, ale stejnak to ruší a to bzučení je opravdu otravné, takže si musím zapínat doma režim letadlo abych vůbec s tím mobilem a reproduktory vydržel v jedné místnosti...
Nikdy dřív se mi tohle nestávalo, děje se to až poslední 2 týdny a absolutně to nechápu, protože dřív jsem mohl mít mobil položený klidně na reproduktorech a vůbec nic to nedělalo - jak je to možné?! Opravdu mi to leze na nervy a nemužu přijít na jedné rozumné řešení, tak se obracím na vás, mobilní experty a žádám o nějakou rozumnou radu, jak tento problém vyřešit, aniž bych musel měnit operátora a nebo mobil.
Neustálé bzučení v reproduktech, pokud je mobil v blízkosti 2m, proč?
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neustálé bzučení v reproduktech, pokud je mobil v blízkosti 2m, proč?
http://screenshare.cz/
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neustálé bzučení v reproduktech, pokud je mobil v blízkosti 2m, proč?
Mobil určitě neruší reproduktory, které nejsou schopny reagovat na vysoký kmitočet, který produkuje mobilní signál. Problém musí způsobovat jiné zařízení připojené k PC. Co vše máš k PC připojeno?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Reproduktory, klávesnice, myš, internet, monitor.
Myš: A4Tech Bloody V8
Klávesnice: Genius (Relativně stará)
Reproduktory: Genius SW-HF 5.1 6000 Dark Wood
Monitor: LG Flatron M2362D
A když to teda není mobilem, tak jak je možné, že bzučení kompletně ustane jakmile zapnu režim letadlo? Když ho vypnu, tak to opět začne šíleně bzučet, že se u toho nedá ani být.
Myš: A4Tech Bloody V8
Klávesnice: Genius (Relativně stará)
Reproduktory: Genius SW-HF 5.1 6000 Dark Wood
Monitor: LG Flatron M2362D
A když to teda není mobilem, tak jak je možné, že bzučení kompletně ustane jakmile zapnu režim letadlo? Když ho vypnu, tak to opět začne šíleně bzučet, že se u toho nedá ani být.
Máš přitom zaplý mobilní internet?
Nějaký drát, který je k reproduktorům připojený, ti funguje jako anténa, tenhle signál chytá a přenáší dál. Nemusí to být samotné reproduktory, může to být napájecí kabel, může to být něco u/v PC, těžko říct.
Nějaký drát, který je k reproduktorům připojený, ti funguje jako anténa, tenhle signál chytá a přenáší dál. Nemusí to být samotné reproduktory, může to být napájecí kabel, může to být něco u/v PC, těžko říct.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mobilní internet zapnutý mám, ale automaticky se mi přepíná na WiFi, pokud je nějaká v dosahu.
Jediné, co mě napadlo, že by mohlo chytat signál jsou dvoulinky připojené do jednotlivých reproduktorů a subwooferu, jinak kabely, kterými mám propojený internet jsou kabely dodávané při koupi routeru.
Kabeláž v PC jsem nedávno kontroloval a je v pořádku, tím myslím, že není žádný kabel oholený až na měď.
Jediné, co mě napadlo, že by mohlo chytat signál jsou dvoulinky připojené do jednotlivých reproduktorů a subwooferu, jinak kabely, kterými mám propojený internet jsou kabely dodávané při koupi routeru.
Kabeláž v PC jsem nedávno kontroloval a je v pořádku, tím myslím, že není žádný kabel oholený až na měď.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co jsi před těma dvěma týdny změnil kolem PC, nebo v PC, či připojil k PC, pokud ještě mobil nerušil? Mobilní připojení k internetu jsi měl i předtím. Zkus jej vypnout a odpojit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V PC jako takovém nic, ale cca 10m od PC na chodbě za dvěřma a relativně tlustou zdí se měnily šroubky v krabici na elektřinu. Místo starých rezavých se dávaly nové, ale to bylo až 2 dny na to, co to začalo rušit.
Jinak připojení k internetu mám WiFi 5GHz pásmo - na střeše přijímač ze kterého je svedený kabel do externího napájení a z toho dále vede kabel do routeru ze kterého vede o patro níž do obýváku a další kabel do mého PC a na routeru je napojená anténa na WiFi (https://www.alza.cz/tp-link-tl-ant2408c ... d=18848965)
Jinak připojení k internetu mám WiFi 5GHz pásmo - na střeše přijímač ze kterého je svedený kabel do externího napájení a z toho dále vede kabel do routeru ze kterého vede o patro níž do obýváku a další kabel do mého PC a na routeru je napojená anténa na WiFi (https://www.alza.cz/tp-link-tl-ant2408c ... d=18848965)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Šroubky na to nemají vliv. To připojení k internetu bylo předtím rušením již v provozu? Zkus odpojit kabel z PC s internetem.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Toto připojení k internetu je v provozu už necelé 3 roky. Kabel jsem vypojit zkusil, ale bzučení nepřestalo a zjistil jsem, že když mobil dám blízko k zemi, tak to začne bzučet ještě víc, ale abych to bzučení popsal, tak to není jakoby takové to střídavé pípání jako když mobil hledá signál, ale je to takový divný kovově znící šum, ani nevím k čemu bych to měl přirovnat. Občas mi to příjde jakoby v tom bylo slyšet něco jako kroky nebo chrastění nějakým obalem.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jednoduše se něco změnilo a tím vzniklo to rušení, ale to by jsi měl vědět ty, protože my tady na PC nevidíme, a ani co se změnilo nemůžeme vědět. Zkus si vzpomenout.
Jak psal Eldan. Prostě nějaký kabel chytá komunikaci telefonu s BTSkou. Je to popsáno tady: http://blog.rfvenue.com/how-to-prevent- ... equipment/
Zkus odstavit mobilní net a četnost rušení by se měla snížit.
Zkus odstavit mobilní net a četnost rušení by se měla snížit.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Kdyz odpojis repra od pc tak bzuceni prestane nebo to bzuci dal? Tady bych sel pokus omyl odpojoval jednotlive kabely a tak zjistoval ktery slouzi jako antena. Pokud vytahnes ty jacky z pc a bzuci to dal bude to problem na strane u repra tam bych zacal s kabely 3x3,5 mm jack - cinche. Pokud neprestane brum ani po odpojeni kabelu jack cinch(vypojit i z wofru) zkus repra zapojit nekam do jine zasuvky jine prodluzky. Kdyz po vypojeni z pc ruch prestane bude problem na strane pc. Tam to bude trochu horsi jestli mas pci zvukovku zkus prepnout od integrovane na desce jestli mas. Popripade jit s mobilem a pozorovat jestli se v nekterem miste ruch zesiluje. I to by mohlo napovedet.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2738
-
od krystofb
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15768
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 5
- 7803
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
- 1
- 2527
-
od petr22
19 srp 2024 13:38
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4836
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”