Malý top telefon (alternativy k Iphone SE)

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zakk
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Malý top telefon (alternativy k Iphone SE)

Příspěvekod Zakk » 04 pro 2016 23:49

Zdravím měl jsem Z3 compact, který se mi rozbil a já se porozhlížím po nečem lepším na Vánoce.

Nejvíc se mi líbí iphone SE. Nikdo jiný mi stejně dobrou výbavu (foťák, zvuk, výkon, zpracování..) v těle, které váží jen 113 gramů prostě nenabídne.

Odrazuje mě akorád absence notifikační diody to že není vodotěsný a systém (má své výhody, ale android mi vyhovuje asi víc.. hlavně to, že si můžu přizpůsobit úvodní obrazovku podle sebe, nemusím hudbu synchronizovat přes itunes atd..)

s tímhle vším bych se dokázal srovnat

ale nejvíc se obávám malé kapacity baterie

Měl jsem iphone 4s a výdrž byla naprostá katastrofa, možná je to taky ale tím, že jsem ho koupil použitý (cca 2 roky starý) a baterka už měla to nejlepší za sebou. Vím ale od přátel, kteří měli iP 5 a 5s, že na tom taky nebyly moc dobře. Vím (četl jsem), že iphone SE se v tohle ohledu zlepšil.. otázka je: bude to ale stačit ?

Takže bych chtěl slyšet od někoho, kdo má se SE zkušenosti, jak na tom je s výdrží.

Nebo jestli ještě někdo ví o nějaké alternativě, tak sem s ní. Čím menší a hlavně lehčí telefon, tím líp(max velikost 5 palců a maximální váha 130g, přes to opravdu nejede vlak) a výbavou srovnatelný s top modely, na výkonu mi až tak nezáleží, ale hlavně ať má špičkový fotoaparát a zvuk do sluchátek .

Sony nechci, Z5c a X compact jsou moc tlusté a těžké, navíc se mi nelíbí, jak sony fotí.

Nemáte třeba někdo informace, jestli některý z výrobců nechystá nějakou mini verzi ? Třeba jsem na jaře četl, že by měl vyjít galasy s7 mini, ale asi od toho sešlo ??

Díky za rady.
Dneska je opravdu problém najít malý, dobrý telefon.

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Malý top telefon (alternativy k Iphone SE)

Příspěvekod ondoubek » 05 pro 2016 17:50

Zdravím, iP SE mám týden, výdrž dva dny dá se zapnutými data + WiFi, občasné chatování na FB, projíždění instagramu atd... Záleží jestli se dívám i na videa atd... Třeba dneska ráno jsem telefon vyndal z nabíječky, celý den jsem měl zapnutý internet (LTE+WiFi) občas jsem se kouknul na FB a teď mám 72%. Ale při hrách jde výdrž dost rychle dolů.

bradto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bradto » 05 pro 2016 19:36

Pro SE nenajdeš u Androidu konkurenci.. telefon s 4" a slušným výkonem jsem hledal a jediný na trhu je iPhone SE.

Zakk
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zakk » 05 pro 2016 22:40

to ondoubek: Díky za postřehy. Takže, když bys to měl shrnout, tak je ta výdrž relativně slušná.. ? Máš za ten týden ještě nějaké poznatky, co tě mile nebo nemile překvapilo ?

to bradto: taky mám ten pocit, žádnou adekvátní alternativu sem nenašel.. spíš sem myslel jestli třeba neexistuje nějakej takovej "exotickej" telefon o kterým se tady ani nemluví nebo nemá v dohlednej době nějakej novej telefon vyjít nebo tak něco...
přímo 4" se stejným výkonem to určitě neseženu
ale nevadil by mi ani třeba 4,7" (hlavně ať je podobně nízká hmotnost) a a výkonej taky nemusí bejt tolik, hlavně ať má srovnatelnej fotoaparát a zvuk..
ale ani tak o ničem nevím

možná by se ještě dalo přemýšlet o nějakém starším samsungu (S5 mini, Alpha, A3) ale to už jsem o krok zpátky..

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 06 pro 2016 07:19

A androidem asi leda Xperia Z5 Compact. S 4" pak leda SE popřípadě 5/5S...

Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 06 pro 2016 15:55

Výdrž je celkem v pohodě. Když jsem měl Galaxy S3 Neo, musel jsem se zapnutými daty+WiFi nabíjet každý den, večer jsem měl tak 30%. U iPhonu mám večer klidně ještě 60-70% a ten druhý den to vydrží, odpoledne to dávám s 20% nabít. Jak kdy. Samozřejmě záleží co ti jedou na pozadí za aplikace, já používám dost sociálních sítí které se pravidelně aktualizují, pokud jich tolik nepoužíváš, může být výdrž lepší.
Trochu mě štve synchronizace hudby přes iTunes, je sice značně rychlejší než přesouvání hudby přes USB u starého telefonu, ale je to program navíc. Dále stahování hudby přímo v telefonu např. z uložto je trochu komplikované, dá se to sice řešit dodatečnou aplikací, ale nepoužívám.
iOS je dost svižný, nyní tam mám iOS 10, i když iOS 9 se mi zdál trošku rychlejší. Sice na nic nečekám, animace se mi ale zdály na starším systému plynulejší (ale znovu, nic se neseká a aplikace se spouštějí rychle a multitasking je bleskový).
Musím pochválit i display, přestože nemá nijak astronomické rozlišení, na této úhlopříčce je více než dostatečné. Barvy se mi taky líbí, údajně displaye iPhonů patří ke špičce. Překvapil mě i reproduktor, který je sice mono, ale je hlasitý a dokonce i "basuje". Audio jack má taky slušnou kvalitu, hlasitost je pro špunty více než dostatečná a dokáže utáhnout i méně citlivá sluchátka.
Pokud si budeš vybírat ochranné sklo, raději se běž poradit s někým kdo ho na iPhonu taky má, koupil jsem nějaké random a trochu snížilo sensitivitu dotyku.
Po týdnu s tím zas nemám tak velké zkušenosti, ale alespoň něco :)

Zakk
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zakk » 06 pro 2016 23:44

Disply by měl být stejný jako u 5s, který znám celkem dobře, taky mi přijde pěknej.. i když třeba nový samsungy asi ukazujou o něco líp. Že iphony dobře hrají je známá věc a jeden z hlavních důvodů, proč se mi líbí.

Asi už jsem pro něj rozhodlej, ostatně mi defakto nic jinýho nezbejvá :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • iOS 18 iPhone XS Max
    od Søren » 18 zář 2024 20:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    4579
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    19 zář 2024 21:59
  • iPhone 16 Pro Max
    od Søren » 04 srp 2024 02:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    3396
    04 srp 2024 02:33
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3105
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    3895
    19 říj 2024 12:29
  • Iphone nebo Xiaomi
    od nakatomi » 09 kvě 2025 17:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    12
    5444
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    15 kvě 2025 17:05

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”