Ahoj,
našel jsem doma starý přístroj připomínající rádio, který je na přiložených fotkách.
Má však jakýsi ciferník, takže jestli to není spíš časovač.
Rád bych se zeptal, jestli někdo neví, co to je a k čemu to je?
Co je to za starý přístroj připomínající rádio?
Re: Co je to za starý přístroj připomínající rádio?
Z ostatních stran to nemá nic? Vyfotil bych i vnitřek, aby se dalo poznat co to má dělat podle zapojení.
Urcite to bude vyrobene bud doma nebo maloseriove rucne.
Ty otvory v plastu jsou vrtany zcela urcite rucne a krive.
K cemu to je urcite pomuze fotka vnitrku.
Takhle to vypada na nejakuy druh casovace.
Ty otvory v plastu jsou vrtany zcela urcite rucne a krive.
K cemu to je urcite pomuze fotka vnitrku.
Takhle to vypada na nejakuy druh casovace.
Tohle jsou hodiny pro holubáře.Používají se při závodech.Ještě k nim bývá čidlo které se umístí při vletu do holubníku a jak se holub vrátí a sedne na čidlo(bývá umístěno na dosedové ploše) tak se do hodin zapíše čas a datum kdy se holub vrátil ze závodu
-
- Pohlaví:
A nač je ten repráček? (tedy pokud to je repráček) 

KOnstatovaci hodiny me napadly take.
Nicmene nevidim zadny zpusob, jak to snadno otevrit a take mi tam prebyva ten reproduktor,
leda ze je to kombinace hodin a radia.
Nicmene nevidim zadny zpusob, jak to snadno otevrit a take mi tam prebyva ten reproduktor,
leda ze je to kombinace hodin a radia.
každé hodiny sou jiné,většina podomácku stavěných.Repráček je tam aby chovatel věděl že se holub vrátil zpět.Většinou to jen pípne.Ono je dost těžké při závodech uhlídat všechny holubi kdy se vrátí zpět a hlavně hlídat hodiny proto je tam většinou repráček a hodiny pípnou
Díky za dosavadní odpovědi.
Přikládám foto vnitřku.
Pokud jsou to hodiny pro holubáře, můžu je nějak vyzkoušet? Jak se s tím pracuje?
Jinak nevidím nic, kam by se dalo připojit čidlo z holubníku.
Přikládám foto vnitřku.
Pokud jsou to hodiny pro holubáře, můžu je nějak vyzkoušet? Jak se s tím pracuje?
Jinak nevidím nic, kam by se dalo připojit čidlo z holubníku.
To jsem z toho jelen. Na ciferníku je asi nějaká elektrická brzda, aby se zastavil při příletu a nad repráčkem pro signál návratu by mohlo být něco k napojení toho snímače návratu. Jen spekuluju... Pokud by se ciferník zastavil, tak mi tam zas přijdou zbytečné ty kolíčky a navíc by šlo jen odpojit napájení a zastavilo by se to taky i bez brzdy, takže spekulace asi bude nesprávná...
Navrhuji pruzkum bojem.
Zapnout do elektriky, zacit tocit vsim cim jde a mackat co jde.
A sledovat, co to dela.
Zapnout do elektriky, zacit tocit vsim cim jde a mackat co jde.
A sledovat, co to dela.
Tak jsem zjistil, že na ciferníku jsou dva čudíky napevno a jde přes ně ciferníkem otáčet a nastavit tak aktuální čas, který ukazuje miniaturní šipka nahoře na ciferníku.
Další dva čudlíky jsou vydělávací a jde s nimi na ciferníku vyznačit čas s přesností na čtvrt hodiny.
Akorát nevím, proč je jich tam víc.
Dal jsem to na chvíli do zásuvky a začalo to tikat. Po vytáhnutí ze zásuvky tiká dál.
Na ciferníku jsem nastavil aktuální čas a on dokonce jde, přestože uvnitř žádný pohyb nevidím.
Dále zezadu na krytu je přihrádka, která je asi na plochou baterku, kterou teď nemám a která asi napájí reprák když to sepne ve vyznačený čas.
Nahoře na krytu je tlačítko asi pro vypnutí zvuku.
Uvnitř v mechanizmu je také kolečko s vyznačeným dny v týdnu. Nevím co tam však plní za účel.
Přikláním se k budíku. Asi podle návodu z nějakého kutilského časopisu za komunistů.
Určitě je to po mém dědovi.
Další dva čudlíky jsou vydělávací a jde s nimi na ciferníku vyznačit čas s přesností na čtvrt hodiny.
Akorát nevím, proč je jich tam víc.
Dal jsem to na chvíli do zásuvky a začalo to tikat. Po vytáhnutí ze zásuvky tiká dál.
Na ciferníku jsem nastavil aktuální čas a on dokonce jde, přestože uvnitř žádný pohyb nevidím.
Dále zezadu na krytu je přihrádka, která je asi na plochou baterku, kterou teď nemám a která asi napájí reprák když to sepne ve vyznačený čas.
Nahoře na krytu je tlačítko asi pro vypnutí zvuku.
Uvnitř v mechanizmu je také kolečko s vyznačeným dny v týdnu. Nevím co tam však plní za účel.
Přikláním se k budíku. Asi podle návodu z nějakého kutilského časopisu za komunistů.
Určitě je to po mém dědovi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4193
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 2
- 10568
-
od atari