Zdravim,
rad by som sa opytal moznych uzivatelov Spotify a taktiez sa opytal na realny rozdiel medzi tymito sluzbami kvalitou zvuku.
Pokial viem, tak Apple Music ponuka moznost
Apple Music ponuka moznost Lossless Hi-resolution:
In the vast majority of cases, yes, it's worth enabling lossless audio for Apple Music. You may not always notice an enormous difference in sound quality, but there are some songs where almost anyone will notice the compression artifacts, and you don't have to worry about that with lossless audio
Choose Hi-Res Lossless for a maximum resolution of 24-bit/192 kHz.
Spotify ponuka zatial premium 320kbit/s
In fact, not only does Apple offer better audio quality than Spotify, the same is true for just about all of Spotify's streaming music competitors
Logicky je Apple Music lepsi ako Spotify po HW strankach, ale po vybere hudby a moznosti najst nejake piesne / playlisty urcite prevazi Spotify.
Otazkou znie, ci je realne pocut taky velky rozdiel medzi Spotify 320 kbit/s. a. Apple Music 24-bit / 192kHz
Spotify vs Apple Music
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Spotify vs Apple Music
Měl jsem i Tidal, rozdíl v klasických sluchatkach za 1500 malý.
Možná ze když budeš audiofil a budeš mít dobrou sestavu tak to bude rozdíl. Každopádně Bluetooth taky trošku hraje s kvalitou.
Možná ze když budeš audiofil a budeš mít dobrou sestavu tak to bude rozdíl. Každopádně Bluetooth taky trošku hraje s kvalitou.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Kopírka z netu
Apple Music streamuje buď v kodeku ALAC pro bezztrátový obsah, nebo v kodeku AAC pro ztrátový obsah.
Spotify na mobilních zařízeních a jinde streamují v open source kodeku OGG Vorbis.
Z to ho je teda jasný že Apple Music "hraje" lépe, co jde "vyslyšet" je druhá stránka věci
Apple Music streamuje buď v kodeku ALAC pro bezztrátový obsah, nebo v kodeku AAC pro ztrátový obsah.
Spotify na mobilních zařízeních a jinde streamují v open source kodeku OGG Vorbis.
Z to ho je teda jasný že Apple Music "hraje" lépe, co jde "vyslyšet" je druhá stránka věci
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Já měl x let Apple Music a kvalita zvuku je super, hlavně ta lossless, ALE je potřeba to mít na čem přehrát. I v Airpodech Pro to nebyl nějakej rozdíl Je třeba se na to dívat z této stránky.
Jelikož v rámci šetření a milion předplatných všude jsem přešel s kamarádama na Spotify family, tak si spíš nepochvaluju u Spotify to UI. Přijde mi to hrozně nepřehledný a celkově míň user friendly. Možná je to o zvyku, ale Apple Music to má hezky minimalisticky a dával mi celej ten systém přidávání hudby větší smysl. U Spotify je potřeba to dávat všechno do playlistů.
Jestli někdo hledá to nejlepší ohledně kvality tak Tidal (pozor, ten nejvyšší plan). Pro většinu populace bude stačit Apple Music v poměru k ceně. Málokdo bude mít asi doma audio sestavu za 100k+
Jelikož v rámci šetření a milion předplatných všude jsem přešel s kamarádama na Spotify family, tak si spíš nepochvaluju u Spotify to UI. Přijde mi to hrozně nepřehledný a celkově míň user friendly. Možná je to o zvyku, ale Apple Music to má hezky minimalisticky a dával mi celej ten systém přidávání hudby větší smysl. U Spotify je potřeba to dávat všechno do playlistů.
Jestli někdo hledá to nejlepší ohledně kvality tak Tidal (pozor, ten nejvyšší plan). Pro většinu populace bude stačit Apple Music v poměru k ceně. Málokdo bude mít asi doma audio sestavu za 100k+
CPU: Ryzen 7 5800X GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B550-F RAM: Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL16 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
-
- Level 1
- Pohlaví:
Ja mam Apple AirPods Pro prvej generacie 2019 alebo 2020 mam pocit ze vysli.
Dodatečně přidáno po 27 vteřinách:
Aj ja som mal Tidal, ale bolo to extremne drahe. Apple Music a Spotify mam so studentskou zlavou za 3,49 euro
Dodatečně přidáno po 27 vteřinách:
Aj ja som mal Tidal, ale bolo to extremne drahe. Apple Music a Spotify mam so studentskou zlavou za 3,49 euro
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Tidal má též studentskou slevu a vychází to stejně. A nevim, nepřijde mi 8euro za Tidal hodně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 661
-
od Tazator
30 zář 2024 06:02
-
-
-
Optimalizované nabíjení 80% - Apple iPhone 15 Pro
od Zabral68 » 03 dub 2024 17:36 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 8
- 4829
-
od Søren
02 črc 2024 23:59
-
-
-
Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw) - 3
- 1952
-
od Martab