tip na nový dotykový mobil

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

tip na nový dotykový mobil

Příspěvekod Proxus » 25 pro 2010 01:09

Zdravím... rozhodl jsem se, že si po vánocích pořídím nový mobil. Byl bych rád, kdybyste mi pomohli s výběrem. :smile:

cena: do 6500kč
specifikace: dotykový, větší display a rozlišení... aspoň 3' a pokud možno více než 400x240, wi-fi, foťák s bleskem a autofocusem (tzn. trochu kvalitnější), 3,5mm jack, os
využití: nejvíc asi filmy, dále pak hudba a focení, občas internet a hry
Když bude mít výsuvnou klávesnici, bude to jen dobře. Čím nižší cena, tím lépe a 6500 je asi maximální strop.
Dotykáč chci proto, že mají větší displaye než klasické.

Co jsem se tak díval, tak windows mobile je prý dost na houby OS, takže bych se asi vyhýbal značce HTC.
U samsungů se mi zase moc nezamlouvá malé rozlišení a velikost displaye...

Moje návrhy: Nokia C6, Samsung s8000 jet

http://www.cesky-mobil.cz/nokia-c6-white-3643.html třeba tady je o litr levnější než na alfě... myslíte že je to dobrý obchod?
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: tip na nový dotykový mobil

Příspěvekod memphisto » 25 pro 2010 01:41

HTC už moc nepoužívá WM. Teď frčí Andriod a vůbec bych se ho nebál :smile: Koupil jsem si teď mobil s Androidem a jsem maximálně spokojen. Obejdi obchody a mobil si vyzkoušej. Já bych třeba do Symbianu nešel. Nejlepší foťáky mají Sony Erricsony, ale nelíbí se mi jejich přístup. Xperia by byla fajn mobil, ale zabili to starší verzí Androidu a nová je v nedohlednu :? Za 6500 Kč moc parády nedostaneš :? Wifi a OS je standard, ale budeš muset udělat kompromis. Dopředu ti ale říkám filmy na takovém displayi nemají smysl..
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 25 pro 2010 02:18

No právě že na té C6 s širokoúhlým displayem by filmy byly jakožto v mobilu asi lepší ne?
Proč bys do Symbianu nešel?
Mají HTC kvalitní foťáky?

Sony Ericsson X se mi něják nelíbí... teď mám k550i a znova ericsson bych už asi nechtěl
A co ten samsung s8000 jet? Za tu cenu (cca 6k) bych řekl, že má dobré funkce jak cip...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 25 pro 2010 02:46

Jet má sice dobrý display, ale nemá OS a ten display je odporový. Nokia má AMOLED display, což je fajn, ale Symbianem si nejsem jist.

Je to jen můj názor, ale podle mě je to mrtvý, neaktualizovaný (teď sice nějaká verze vyšla, ale ...) a zastaralý systém, neintuitivní ovládání a občasné problémy se synchronizací. Jak říkám, běž do obchodu a zkoušej. Třeba ti sedne :wink: K HTC - jsou to špičkové komunikátory, co se nechlubí značkou fotomobil, ale jejich foťáky nejsou špatné, ale samo na klasický foťák to nemá. Pokud chceš opravdu kvalitní, tak budeš muset sáhnout hlouběji do kapsy. Třeba takový iPhone nebo Nokia N8 mají výborné foťáky, ale jejich cena přesahuje 13 tis. Z levnějších má nejkvalitnější foťáky Sony Erricson.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 31 pro 2010 14:27

Takže jsem se býl podivat na ty mobily do kamených obchodů a nakonec jsem rozhodnutý pro tu C6...
Myslíte, že se v lednu mobily slevní? Ať vím, jestli čekat-

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 31 pro 2010 14:34

Necetl jsem vsechno, ale ja bych doporucil http://www.alza.cz/nokia-5800-xpressmus ... 171493.htm 5800Xm 6521kc.

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod binuralka » 31 pro 2010 15:42

Rozhodně jdi do Androidu, bohužel nejsou zas tak levné, nejdostupnější je LG OPTIMUS ONE (je opravdu dobrý!), já osobně jsem si koupil z SAMSUNG i9000 GALAXY S z ameriky za 7500 kč (s poštovným). Dříve jsem si myslel že ty všechny dotykový mobily jiný jak Apple budou na jednu věc, ale naštěstí jsem se mýlil. Jsou opravdu super! Rychle reagující display, podporují Flash, většinou mají jacka 3.5mm, dobrý fotoaparát, 3G síť, skvělou softwarovou podporu, výborný operační systém (Android 2.1, 2.2, 2.3 - myslím, že je to první pořádný konkurent k iOS od apple)

No tu je video - http://www.youtube.com/watch?v=Vyt1IjdDGu4 koukni sám... Např. můj GAlaxy S má 512 MB RAM, 1GHz procesoru, 5megapix, 118g a včera jsem si ho obnovil na Android 2.2 Froyo...

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 31 pro 2010 15:51

Mám taky LGoo a můžu jen doporučit :). Jestli chceš dobrý OS, tak budeš muset oželet foťák..za ty peníze..

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod binuralka » 31 pro 2010 15:55

dotykový mobily bez Androidu nebo iOSu jsou vela pomalý...

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 22 čer 2011 22:49

Jak to tak čtu - ještě že jsem si tu C6ku nekupoval :D 5800, c6, n97 - všechno jsou to hodně špatné smartphony a proč? protože Symbian + starý procesor je prostě špatné. Nakonec mám už od února Nokii N900 se systémem Maemo (linux debian) a nemůžu si ten mobil (a hlavně OS) vynachválit :evil:

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 čer 2011 23:27

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 23 čer 2011 07:28

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek