Odstranění zamykacího kódu u Symbian Belle
Odstranění zamykacího kódu u Symbian Belle
Zdravím, je nějaký funkční způsob, jak se u Symbianu 3 zbavit zamykacího kódu? Konkrétně u Nokie N osmičky. Samozřejmě jsem gůglil a našel jsem aplikaci, která na základě imei vygeneruje master code. Ovšem v diskuzích je zase napsáno, že to fungovalo jen na starých telefonech. Takže nevím, zda to ještě jde. Ale vzhledem k tomu, že v servisu to za nehorázné peníze umí, tak to asi nějak půjde 

Naposledy upravil(a) Peťa dne 28 zář 2012 19:13, celkem upraveno 1 x.
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Odstranění zamykacího kódu u Symbian 3
V servisu mají servisní box který stojí nehorázné peníze tak si za to účtují. Vůbec jsi ale nepopsal co vlastně chceš, zbavit se zamykacího kódu může znamenat že nevíš kde v nastavení zadat aby nebyl vyžadován při určité činnosti
Takže předpokládám že v ní je někým nastaven zamykací kód a ty ho neznáš? Domácí možnost je flash FW přes Phoenix v Dead modu s nastavením Factory settings kdy je po flash FW kód nastaven na defaultní. Tento flash = ztráta veškerých dat z paměti C (to i v servisu).

Člověk se pořád učí.
Ještě ten telefon nemám fyzicky u sebe, takže nevím přesně o jaký kód jde. Až ho budu mít ještě se ozvu. Ale z informací, které prozatím mám, plyne, že jde o zamykací kód, kterým je telefonu uzamčen stejně jako je tomu u nastavení gesta u Androidu.
Nešla by před flashem udělat záloha dat?
Nešla by před flashem udělat záloha dat?
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dokud nevíš o co přesně jde bude tohle vlákno jen ztracený čas střelbou od pasu ve stylu pokud, kdyby atd. Až budeš vědět ozvi se, nastavím si upozornění 

Člověk se pořád učí.
Nechtěl by sis spíš aktualizovat Symbian 3 na Belle?
NTB : Lenovo Y570
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
šulda díky
strikis omlouvám se, jedná se o Belle
Z toho co jsem našel na wiki, jsem pochopil, že Belle je jen vylepšená verze 3.

strikis omlouvám se, jedná se o Belle

- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
strikis píše:Nechtěl by sis spíš aktualizovat Symbian 3 na Belle?
Trochu mi uniká smysl?
Člověk se pořád učí.
Re: Odstranění zamykacího kódu u Symbian Belle
Takže telefon mám zde. Je tedy se Symbian Belle. Dám do něj sim, zapínám, dám pin k sim kartě, kód přijat a nyní to chce bezpečnostní kód, dál se nedostanu. Důležité je také zachovat data. Flash přes Phoenix bych rád nechal jako tu úplně poslední variantu.
Šuldo, na jednom fóru jsem našel návod, který jsi vytvořil, ale pokud s nepletu je pro Symbian S60 stejně tak jiné návody, které jsem dohledal na netu. Má cenu to podle nich vůbec zkoušet? Nejvíce se mi asi zamlouvá tento.
Šuldo, na jednom fóru jsem našel návod, který jsi vytvořil, ale pokud s nepletu je pro Symbian S60 stejně tak jiné návody, které jsem dohledal na netu. Má cenu to podle nich vůbec zkoušet? Nejvíce se mi asi zamlouvá tento.
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ono S60 je to stále, rozdíl je v 3rd, 5th, ^3 atd. ale to patří jinam. Ty návody už některé nebyly funkční na 5th a na ^3, Anna a Belle už vůbec ne. Takže asi takhle, pokud telefon nevezme defaultní kód 12345 tak tě čeká Flash FW přes Phoenix a ztráta dat z paměti C: nebo servis kde si připočti ještě ztrátu pár stovek, leda by jsi měl sim kartu která byla v telefonu při změně kódu, s tou by šel telefon spustit, zazálohovat a pak kvůli změně kódu přeflashovat, aspoň tohle by mohl majitel mít? btw, Leninovo zálohovat, zálohovat a zálohovat stále platí a jeden kolega to ještě pojistil - zálohovat zálohu, zálohovat zálohu a zálohovat zálohu 

Člověk se pořád učí.
Původní simku bych sehnal. Ale alespoň jsem to chtěl podle těch návodů zkusit, ale telefon se neustále připojuje v režimu velkokapacitní zařízení a nějak s tím nejde nic dělat 

- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud budeš mít tu simku a spustíš s ní telefon tak ho připojíš k PC, uděláš zálohu, flashnes (Factory settings), kód bude 12345 a vrátíš zálohu, jen důležitá! data, nastavení znovu udělat a apps znovu nainstalovat. Vždycky je tu to ale, pokud s tím majitel dělal nějaké koniny mohl to zamknout i na tuto sim. Nevím pro koho to děláš ale vyřiď ať si pořídí stroj který nebude chytřejší než on-a.
Člověk se pořád učí.
Ok vyřídím
Když tam dám původní sim, tak se půjde dostat dále než jen na tu obrazovku, kde mám zadat bezpečnostní kód a půjde udělat tedy zálohu? Jinak můžu se ještě zeptat, jak se jmenuje program pro zálohování?

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4404
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek
22 črc 2024 17:54