Podivné blikání displeje
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Podivné blikání displeje
Ahoj, na notebooku Dell E6430 s 1600x900 px displejem jsem si všiml zvláštního jevu. Občas lze vidět, že displeji je něco jako jemný vysokofrekvenční šum ve světlých odstínech. Přirovnal bych to něco jako u starých LCD monotorů připojených přes vga, kde docházelo k takovému šumu. Blbě se to popisuje, ale nevíte, kde o tom najít víc info? Většinou si toho lze všimnou u poohyblivých scén.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Pohlaví:
Re: Podivné blikání displeje
Pravděpodobně odchází podsvícení.
Podsvícení LCD, též podsvícení displeje. Podsvícení displeje zajišťuje vytvoření zřetelného obraz. Bez podsvícení bychom na displeji viděli pouze nezřetelné obrysy zobrazovaných znaků. V současné době existují dva druhy podsvícení starší CCLF pomocí podsvitové trubice neboli výbojky a pomocí moderních LED diod. Výhodou LED diod je jejich neomezená životnost – podsvitová trubice časem ztrácí na intenzitě svícení, až se úplně vysvítí a už svítí pouze červeně nebo vůbec. K podsvícení displeje ale také patří tzv. invertor, který napájí podsvětovou trubici, čímž mimo jiné řídí její jas. Invertor je používán pouze u displejů podsvícených výbojkou. Led podsvícení je napájeno přímo z integrované elektroniky displeje.
Nejčastější závady podsvícení notebooků jsou vysvícení nebo zničení podsvitové trubice. Trubice se lehce poškodí nárazem (pádem notebooku), nemusí prasknout celý displej ale jen trubice, potom na displeji není nic vidět. Vada může být také v inverteru, který se pokazí a přestane tak napájet trubici. Vadná podsvětová trubice se řeší výměnou trubice nebo výměnou celého displeje a vadný invertor jeho opravou popřípadě jeho výměnou.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Podivné blikání displeje
Jde o nový notebook, s 36měsíců NBD zárukou. Má podsvětlení LED (to mají všechny novější notebooky, jestli se nepletu).
Jinak k odcházení podsvícení mám poddotaz: v bazaru jsem si vybíral, stejný model, jako jsem měl, na výběr v bazaru byly 2 kusy. U jednoho kusu bylo zřetelné "vlnění" podsvícení, něcko jako když se foťákem natáčí místnost osvětlená výbojkou, tak tam dochází k záznějím jasu.
U toho notebooku nedochází k tomu plápolání jasu. Jde o spíš takový mikropixelový šum.
Jo a mají notebooky transreflexivní nebo transmisivní displej? (Pokud to jde obecně zařadit?)
Jinak k odcházení podsvícení mám poddotaz: v bazaru jsem si vybíral, stejný model, jako jsem měl, na výběr v bazaru byly 2 kusy. U jednoho kusu bylo zřetelné "vlnění" podsvícení, něcko jako když se foťákem natáčí místnost osvětlená výbojkou, tak tam dochází k záznějím jasu.
U toho notebooku nedochází k tomu plápolání jasu. Jde o spíš takový mikropixelový šum.
Jo a mají notebooky transreflexivní nebo transmisivní displej? (Pokud to jde obecně zařadit?)
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6287
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”