Dobrý podvečer koupil jsem si pc před rokem a půl u hal3000 a jsem opravdu sklamán tím že po půlroce se pc začal vypínat a závada byl *údajně prach* a opravili mi to sice rychle ale nazvali to neoprávněnou reklamaci za čímž do pc dávají nekvalitní ventirátory ap. které nejsou schopny kvalitně chladit pc, no to je jedno pc jsem si začal čistit sám co měsíc protože za měsíc se trochu zaprášil a hned se přehříval dělám to už tak dlouho bohužel včera jsem to udělal a přesto se pc vypíná ... nevím co s tím různě jsem větráček přesouval odprašoval. atd nechce se mi ho dávat do servisu protože ho potřebuji nutně k práci .. a přerušil jsem štítek dodávám konfiguraci pc, a teploty.
Budu rád za každou radu a pomoc. :)) předem díky.
(pc se vypíná různodobě někdy za 10 minut občas za 30 minut.. )
PC se samo vypíná. Prach, vysoká teplota… *
PC se samo vypíná. Prach, vysoká teplota… *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 10 bře 2014 01:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypínání PC“ — z takto formulovaného nebylo zřejmé, jestli se samo vypíná, nebo ti naopak vypnout nejde… Nadpis je lepší formulovat celou větou – líp popíše podstatu problému.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypínání PC“ — z takto formulovaného nebylo zřejmé, jestli se samo vypíná, nebo ti naopak vypnout nejde… Nadpis je lepší formulovat celou větou – líp popíše podstatu problému.
Re: Vypínání PC
Hal 3000 neni dobra znacka hodne lidi ma problem, mel jsem na starem pc (asi 6 let) problem a pc se vypinal nejdriv 1x denne a pak 10x denne, pote se uz ani nerozjel windows, koupil jsem zdroj a vse ok uz 2 tydny...
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíš se ti přehřívá procesor zkontroluj zda není uvolněný větráček nebo celý chladič na procesoru
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. Pokud jsou nějaké soubory ve složce C:\Windows\Minidump, tak je upni na http://www.leteckaposta.cz
2. Ovládací panelely - Nástroje pro správu - Prohlížeč událostí - Protokoly systému Windows - otevři "Systém" a v pravém panelu vyber "Uložit všechny události jako" - soubor upni na http://www.leteckaposta.cz
3. Stáhni, nainstaluj a spusť HWMonitor a HeavyLoad. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screenshot HWMonitoru a dej ho sem jako přílohu.
2. Ovládací panelely - Nástroje pro správu - Prohlížeč událostí - Protokoly systému Windows - otevři "Systém" a v pravém panelu vyber "Uložit všechny události jako" - soubor upni na http://www.leteckaposta.cz
3. Stáhni, nainstaluj a spusť HWMonitor a HeavyLoad. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screenshot HWMonitoru a dej ho sem jako přílohu.
Na základě svých zkušeností se značkou HAL3000, hlavně s levnějšími typy se přikláním k názoru MaxDela. Pochopitelně diagnostiku dle pulsika je třeba udělat, ale především bych vyzkoušel jiný zdroj, protože ty šroty, co HAL používá, to je něco strašného a nic to nevydrží 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Takže u 1. nic nebylo :)
2. http://leteckaposta.cz/425661135
Pc jsem kupoval za 20 000kč ? a když jsem si to tak spočítal vydělali na mě tak 5000-6000 co jsou uvnitř za komponenty ale dal jsem na radu řekněme mého kamaráda který asi jak jsem zjistil nerozumí pc.. a když už to pc objednal a dal jsem mu ty peníze tak už se hold nic nedá dělat jsem velice sklamán..
tak to je snad vše.
2. http://leteckaposta.cz/425661135
Pc jsem kupoval za 20 000kč ? a když jsem si to tak spočítal vydělali na mě tak 5000-6000 co jsou uvnitř za komponenty ale dal jsem na radu řekněme mého kamaráda který asi jak jsem zjistil nerozumí pc.. a když už to pc objednal a dal jsem mu ty peníze tak už se hold nic nedá dělat jsem velice sklamán..
tak to je snad vše.
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nepřijde mi, že jsi ten počítač čistil. Teplota veškerého HW je strašně vysoká. Točí se ty ventilátory vůbec? Co je to za case 0.5x0.5? Jestli to ukazuje správně napájení, tak zdroj nebude ve formě, jak psal wattmetr. To bude nějaký eurocase ne?
Obrázek case máš nahoře ventilátory se točí , zdroj je chieftec GPA-350S 350w jak říkám koukni se na horu příjde ti zaprášené ?
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
No promiň, ale na grafické kartě vidím prach
+ čím jsi to čistil?..

Tak chladič na procesoru jsem sundal, a kompletně vysál vysavačem, u grafiku jsem chladic nevytahoval tam jsem pouze vysavačem přejel a hadříkem, pak jsem vzal špilky do uší a čistil.
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Když si ho sundal, nanesl jsi tam novou teplovodivou pastu?
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No a upevnil jsi ho tak jak má být, myslím že to je celá záhada
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3790
-
od Magda123
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 11:02