Zdravím všechny - v jednom PC mám zdroj Fortron 850W a při plné zátěži (odběr cca 700W) v něm slyšitelně cvaká...cvakne tak 3x za minutu. Dokonce pokud je PC v Idle režimu a pohnu myší (rozsvítím obrazovku), cvakne v něm také. Je to normální nebo má zdroj nakročeno "do důchodu"?
PC totiž začalo dost zlobit, začínám si myslet, že je to tím zdrojem..
Cvakání ve zdroji při 100% zatížení PC
-
- Pohlaví:
Re: Cvakání ve zdroji při 100% zatížení PC
Jsi si jistý že cvaká ve zdroji? Ve zdroji nemá co cvakat a už vůbec ne v pravidelných intervalech. Vypínat/zapínat by to v případě přetížení mohly možná proudové ochrany a pak by možná mohlo "cvakat" jádro nějaké cívky.
Jak zlobit?PC totiž začalo dost zlobit, začínám si myslet, že je to tím zdrojem..
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
známému to taky dělalo u fortronu a byla to chyba větráku.. vyměnil a bylo po cvakání
na netu jsem ale četl, že někomu to cvakalo... ignoroval až to docvakalo a pc už se nezapnul
na netu jsem ale četl, že někomu to cvakalo... ignoroval až to docvakalo a pc už se nezapnul

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

známemu taky cvaká zdroj, ale větrákem to nebude skoušeli sme ho zastavit
ma 750W když je jen v systemu tak není nic slyšet zapne hru a cvaká

-
- Pohlaví:
známému to taky dělalo u fortronu a byla to chyba větráku.. vyměnil a bylo po cvakání
Ano to je možné. Při špatném chlazení se mění jak teploty, tak i proudy a tepelné i proudové ochrany mohou vypínat. Nicméně není tam nic co by mohlo cvakat s výjimkou jader cívek.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
prý to bylo ložisko nebo co
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, řekl bych, že na 90% jde cvakání ze zdroje...vždy to cvakne, pak jemně chrčí a pak to zase přestane. Nezdá se mi, že by tohle dělal větrák..cvakání je pravidelné, zvku takový "elektrický". Jemně mi cvaká i jiný Fortron 1200W, ale tento 850W cvaká nepřetržitě a dost hlasitě.
-
- Pohlaví:
Tam mohou cvakat jenom uvolněná jádra cívek, která jsou lepená, časem se to vyhřeje a uvolní. To by za nepříznivých okolností mohlo mít vliv na frekvenci a tedy i na výstupní napětí.
- Přílohy
-
- civka_obr.jpg (15.24 KiB) Zobrazeno 888 x
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hmmm, tak děkuji za info. PC mezitím přestal fungovat, vyhazuje pojistky, jak se zdá, zdroj odešel do věčných lovišť :-/ Jen doufám, že zbytek PC bude v pořádku.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
jak jsem psal, toto je ta horší varianta

Zpět na “Problémy s hardwarem”