Zničený HDD kvůli Partition Magic 8.0 ? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jezza
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zničený HDD kvůli Partition Magic 8.0 ?  Vyřešeno

Příspěvekod Jezza » 14 bře 2014 21:39

Zdravím, jak vám jistě už došlo, můj problém se týká pevného disku, SATA Seagate Barracuda 720.9 (160g), na který sem nainstaloval Partition Magic 8.0. V Xpčkách sem s ním dělal často a bez větších problémů. Proto, když jsem chtěl vrátit "bootovací" flešce její původní velikost, byla to jasná volba. Na stránkách - Stahuj.cz - měl i dobré hodnocení. Obrovská chyba byla nepřečíst si i mini-recenze (http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/sprava_disku/partition-magic/hodnoceni/ ) Po instalaci a odklikání výstražných hlášek (chyba č.2) se konečně program pustil. Po pár minutách ovšem nahlásil "fatal ERROR" a sám se vypnul. Ale do hrobu sebou vzal i celý disk E !

Bios disk sice najde ale Win 7 s ním spustit nelze. Loading běží do nekonečna .... Pár dní sem na nettu hledal nějaké řešení, ale marně. Dokonce jsem koupil i "šuplík", že bych ho používal jako externí disk přes USB, ale ani ten WIN 7 nenajde. V diskových jednotkách jej sice nalezne, ale načíst svazek nelze. Ani programy tipu "Test Disk"či "Mount and Boot" ho nenaleznou. Můj odhad je zničený oddíl disku / vadná inicializace, ale jak jej znovu nahrát netuším (a ano přes instalační DVD WIN 7 / XP sem to několikrát zkoušel).

Je mi líto se s ním rozloučit (místa není nikdy dost), proto prosím každého, kdo by měl nějaký nápad, ať ho sem napíše. Děkuji
Možná to bude i pomůcka pro všechny co bezhlavě odklokávají varovné hlášení, jako já tehdy v noci ...

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zničený HDD kvůli Partition Magic 8.0 ?

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2014 21:45

Vítej na PC-HELP!
používal jsem jej hodně dlouho a nikdy mi nic neprovedl, proto pochybuji, že by zničil disk. Další možnosat je ta, že disk už byl nalomený.
Použij live linux, nebo gparted pro odstranění oddílu, případně vytvoř oddíl s NTFS. Pokud je po disku, nepomůže ani to.

Jezza
nováček
Stav:

Příspěvekod Jezza » 15 bře 2014 14:46

Díky za přivítání, nečekal jsem odpověď tak rychle. Vzhledem k tomu, že Linuxový fanoušek nejsem, sem se prvně vrhnul na program Gparted. A ejhle, hned se zadařilo. Loading byl sice nekonečný (skoro jsem už už restartoval PC) ale podařilo semi odebrat vadnou partition a disk už Winy načetly bez problémů.

Díky tedy za radu, snad poslouží i ostatním k navrácení ztracených dat.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 15 bře 2014 14:48

Vpravo nahoře označ zelenou fajfkou příspěvek jako vyřešeý.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”