Acer - špatné rozlišení
Acer - špatné rozlišení
Zdravím, dnes ráno tak jako obvykle zapnu PC a zjistím, že se mi z ničeho nic (aniž bych se předtím hrabal v nějakém nastavení nebo něco instaloval) rozhodilo rozlišení. Místo doposud používaného 1440x900 se mi jako maximální možnost nabízí leda 1280x768. Ovladač monitoru na Acer AL1916W (se zapnutým DDC/CI) celou dobu používám oficiální od Aceru, grafika je Intel s nejnovějšími ovladači a Windows XP. Ovladače monitoru jsou zkoušel přeinstalovávat, střídat mezi Acerem, výchozím nebo plug and play, pohrával jsem si s obnovovacíma frekvencema... ale nepochodil jsem. Na Google jsem vyhledal několik topiků řešící tohle téma (převážně anglický), ale u žádnýho řešení. Máte nějaký nápad jak dostat zpět 1440x900? Díky.
Naposledy upravil(a) NuM3Ro dne 11 kvě 2014 14:01, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Acer AL1916W - špatné rozlišení
To nastavuješ v GK, nebo monitoru? Dej sem obr. nabídky rozlišení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nastav kmitočet na monitoru na 60 Hz, protože při vyšším kmitočtu neumí vyšší rozlišení. Po restartu PC by mělo jít nastavit rozlišení, které potřebuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nastavil jsem tedy 60 Hz (rozlišení ponechal na 1280x768), resetoval a bohužel se nic nezměnilo. Nastavil jsem tedy zpět 75 Hz, obraz byl jinak špatně čitelnej. Tady je ta nabídka momentálně všech dostupných zobrazení:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Za prvé monitor má nativní rozlišení 1440 x 900 při 60Hz. Za druhé jakou máš grafickou kartu?
Buď máš chybný, nebo nevhodný ovladač GK, ale také může být, že GK uvedené rozlišení neumí. Případně je chyba v samotném monitoru.
Buď máš chybný, nebo nevhodný ovladač GK, ale také může být, že GK uvedené rozlišení neumí. Případně je chyba v samotném monitoru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2374
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 15:14
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 6048
-
od drobino
22 pro 2024 12:47
-
-
-
Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 42
- 8013
-
od Søren
03 srp 2024 15:10
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 8031