Mám na stole ntb Toshiba Satellite A300-29K, OS Win Vista Home Premium 32bit. Nejde nainstalovat Webcamera, resp instalace proběhne, vše se zdá v pořádku, ale nakonec ntb oznámí: Selhalo spuštění ovladače, restartujte kameru nebo ntb. Restarty nepomáhají. Ovladač originál pro daný OS, stažený ze stránek podpory Toshiby. Navíc kamera není k nalezení ve Správci zařízení, objevuje se tam pouze jedno Neznámé USB zařízení, ovšem kupodivu se správným ovladačem a bez výstrahy. Ve Správci zařízení se žádná výstraha neobjevuje. Snaha o přiřazení ovladače kamery tomu Neznámému zařízení vyzněla naprázdno - nevezme jej.
Nemá s tím zde někdo nějakou zkušenost a nedokázal by mi poradit?
Toshiba Satellite A300 - nejde spustit kamera Vyřešeno
Toshiba Satellite A300 - nejde spustit kamera
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Toshiba Satellite A300 - nejde spustit kamera
UP
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Zkuste "Neznáme zařízení USB" ve správci zařízení odebrat a pak vyhledat změny hardwaru. Systém by měl to zařízení najít a hledat k němu ovladače. Případně zkuste po odebrání NTB restartovat. Je také možné, že má webkamera nějakou vadu. S podporou od Toshiby mám už jednu špatnou zkušenost. Můžete se pokusit najít ovladač někde jinde (zkuste třeba google), ale vzhledem k tomu, že se jedná celkem o dost specifickou komponentu, tak je malá pravděpodobnost, že najdete ovladač jinde, naž na webu Toshiby. Já vidím problém hlavně v tom, že Správce zařízení tu kameru vidí jen jako USB zařízení, ale neví, že se jedná o webku.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Odebrání a změny HW už jsem zkusil, včetně restartu - bez efektu. A zda Správce zařízení tu webkameru vidí není vůbec jisté. To "neznámé zařízení" bohužel vůbec nemusí být webkamera (a vše skutečně směřuje k tomu, že to webkamera není).
A hlavní problém je, že "Selhalo spuštění ovladače", čili ovladač správný (ntb nehlásí, že nemá příslušný HW nebo podobnou hlášku, a ovladač se nainstaluje), ale nejde spustit - nevím, proč.
Děkuji za názor a radu.
A hlavní problém je, že "Selhalo spuštění ovladače", čili ovladač správný (ntb nehlásí, že nemá příslušný HW nebo podobnou hlášku, a ovladač se nainstaluje), ale nejde spustit - nevím, proč.
Děkuji za názor a radu.
To, že se ovladač bezproblému nainstaluje ještě nemusí nutně znamenat, že je ovladač správný. Ovšem když ani správce zařízení webku nevidí, tak nejspíš problém v ovladači nebude. Je klidně možné, že se webka hlásí jako USB zařízení. Nejsem si jist, ale myslím, že ty webky jsou vevnitř NTB připojené většinou právě přes USB rozhraní (nikdy jsem ale nezkoušel webku z NTB připojit k PC přes klasické USB nebo naopak). Bylo by dobré zkontrolovat, jestli je webkamera fyzicky připojena. To ale není úplně snadné, protože rozdělání NTB mnohdy vyžaduje trochu zručnosti. Zkuste zjistit, jakou máte verzi BIOSu, například pomocí CPU-Z, nebo přímo v BIOSu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Pro 2013 00:42) ---
Ted jsem četl na jiném, zahraničním foru, že měl někdo na téměř stejném notebooku (možná úplně stejném) podobný problém a vyřešil to tak, že vymontoval displej a odpojil kabel od webkamery. Pak ten kabel zapojil zase zpátky a namontoval tam zpět displej a už mu to fungovalo.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Pro 2013 00:42) ---
Ted jsem četl na jiném, zahraničním foru, že měl někdo na téměř stejném notebooku (možná úplně stejném) podobný problém a vyřešil to tak, že vymontoval displej a odpojil kabel od webkamery. Pak ten kabel zapojil zase zpátky a namontoval tam zpět displej a už mu to fungovalo.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
Re: Toshiba Satellite A300 - nejde spustit kamera Vyřešeno
Vyřešeno - přerušené vodiče z MB ke kameře, opraveno.
Zamykám
Zamykám
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3854
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
13 srp 2024 10:00