Regulace otáček ventilátoru
Regulace otáček ventilátoru
Ahoj,před pár týdny jsem tu dával topic s tím že Spartan LT HE922 nesplnuje očekávání a jede huř než box chladič,chyběla v něm také teplovodivá pasta tak jsem dal Spartana reklamovat a před pár dny mi došel dokonce i s teplovodivou pastou nandal jsem ho a teploty se opravdu snížily (V Biosu 30C) při hraní her teplota nejde přez 80C.Ale všiml jsem si toho že mi jede jen na 120RPM (na krabici je napsáno že max otáček je 2000) a myslím si že kdybych zvýšil otáčky větráku tak by teplota byla ještě nižší! Ale dostáváme se k dalšímu problému,moje gigabyte deska nepodporuje speedfan a já žádný jiný program na regulace otáček neznám neznáte nějaký který by mi fungoval??
-
- Pohlaví:
Re: Regulace otáček ventilátoru
Ventilátor umí PWM, takže by si ho měla umět regulovat sama deska podle nastavení v BIOSu.
No právě vona si ho sama reguluje ale jen na 120RPM.V biosu mám jenom tři nastavení ovladání větráku normal,silent,disabled (na normal to jede na 50RPM na disabled to jede na nejvíc na 120RPM)
-
- Pohlaví:
Tak máš blbé čidlo. Pokud tam deska pustí maximum, pak tam valí 12V bez úpravy, tedy více se ventilátor točit už nemůže. Nebo, pokud se skutečně točí jen 120RPM, je vadný.
120RPM to jsou 2 otáčky za sekundu
To poznas pouhým okem jestli se takhle rychle vážně točí....

Žádnej větrák není schopnej se takhle pomalu točit, leda by místo něj byl krokovej motorek, což ale určitě není. Blbě ukazuje rychlostní čidlo.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2201
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:49
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4955
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”