Dobrý den všem.
Problém: včera jsem ssd rozdělil na 2 oddíly abych vyzkoušel jiný systém(nechtěl jsem přepsat ten primární oddíl) to fungovalo bezva tak a dnes hned po sloučení reset, po načtení windows jsem si akorát všiml že cpu šel na 100% a než jsem dál správce úloh (abych se podíval co cpu tak zatěžuje) což se samozdřejmě vytížením nenačetlo tak se PC restartoval a bum konec. Jsme u kořene problému... nyní už BIOS nevidí ssd jen hdd.
Po zapnutí: Jelikož jsem vypojil hdd a dvd a ssd jako kdyby nebyl tak po spuštění na obrazovce jen Reboot and Select proper Boot device .....
BIOS: je aktuální, zkoušel jsem load optimized defaults a Save & Exit
Poznámka: ve ,,funkční době" po restartu často krát bios jako kdyby se snažil načíst systém z hdd kde ovšem není(to ještě ssd bios rozpoznal, šel vidět), řešil jsem vypojením zařízení - dvd, hdd a v biosu přenastavil aby měl ssd větší prioritu a pak se s windowsem načetl (jinak to psalo bootmgr nelze najít). Nevim zda info nějak pomůže ale zkoušel ssd zapojit jinam třeba tam kde hdd se načetl. Proč se ssd nenačítá když až doteď fungoval i přes to vše vždy šel vidět teď po sloučení dvou oddílů ne. Možná je dead ... nevím, jaký je Váš názor. Děkuju
SSD: po sloučení 2 oddílů ho BIOS nevidí Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD: po sloučení 2 oddílů ho BIOS nevidí
Protože sloučení oddílů s z nichž je jeden systémový, ve spuštěných Windows většinou nedopadne dobře.
Jinak je dobré dodržovat jednu zásadu, když bezpečně nevím co dělám, tak se raději napřed zeptám. Ušetřím si zbytečnou práci a leckdy i peníze.
Jinak je dobré dodržovat jednu zásadu, když bezpečně nevím co dělám, tak se raději napřed zeptám. Ušetřím si zbytečnou práci a leckdy i peníze.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD: po sloučení 2 oddílů ho BIOS nevidí
Jelikoz ho nevidi ani BIOS, reklamuj ho, to je HW zavada.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5144
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3832
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3814
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 9
- 2702
-
od lucaso84