Zmizení dat z externího disku
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zmizení dat z externího disku
Dobrý den, mám takový problém a nemám tušení jak ho vyřešit. Půjčil sem si externí disk (500gb místa z toho 90gb volného). Na ten disk sem si dal cca 80gb her. (zkopíroval sem je a vložil na disk do složky hry). potom sem disk odpojil, a zapojil na server. z disku sem dal vyjmout těch 80gb her a vložil je do složky hry na serveru- vše proběhlo úspěšně. potom když sem dal vyjmout tak se mi samozřejmě ty hry z externího disku smazali (po vyjmutí ) takže sem tam měl opět 90gb místa. zapojil sem disk s 90gb místa do pc. opět sem tam dal do složky hry cca 80gb her (zkopíroval a vložil ). vše bylo v pořádku. odpojil sem ext. disk a připojil do serveru, dívám se a nikde nic mám tam 10gb volného místa ale hry nikde, opět sem odpojil, zapojil do PC tam se dívám všude možně (přísahám že sem se díval všude, potom sem nechal segru je najít a taky nic.. ) a hry nikde ale místo není, opravdu sem hledal všude, pak sem různě vyhledával ale bez úspěchu. Dal sem zviditelnit neviditelné složky ale opět bez úspěchu. následně sem smazal složku hry na ext. disku (pak vysypal koš na PC) , stále plný ale hry nikde, opravdu sem to důkladně prohledal ale ty hry nejsou nikde. nevíte co s tím? beztak je to nějaká blbost a já sem idiot ale nějaká rada by se šikla.. děkuji
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zmizení dat z externího disku
Pokud jsi odpojil disk bez "Bezpečně odebrat", tak se nediv. Tak se mohlo stát, že příkazy nebyly při odpojení řádně provedeny, což mohlo způsobit tento stav.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nedal sem bezpečně odebrat ale všechny příkazy už byli hotové, a nikdy se mi to nestalo (odpojuju furt takhle věci a zatím vše bylo v pořádku) no ale asi to bude tím, děkuji a nevíš co ted s tím?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak vidíš, tak se to tentokrát nepovedlo. Data, která měl kamarád na disku jsou přístupná?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to sestřin disk, všechna data co tam byli tam jsou v pořádku, jen ty hry tam nejsou (mě nevadí že se mi smazali hry, jde mi spíš o to at to má v pořádku)
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Dub 2014 22:40) ---
Jo tak teda nevíš co bych s tím mohl dělat? (asi dám ty její data na server a naformátuju) nebo máš nějaký nápad?
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Dub 2014 22:40) ---
Jo tak teda nevíš co bych s tím mohl dělat? (asi dám ty její data na server a naformátuju) nebo máš nějaký nápad?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pust kontrolu disku (chkdsk).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak sem dal ten chkdsk a hd tune test tady máte screeny (to přesouvání dat mám na flashku)
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Dub 2014 15:52) ---
Nevíte teda co mám dělat abych měl zas 90gb jak předtím? (mám to naformátovat? )
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Dub 2014 15:52) ---
Nevíte teda co mám dělat abych měl zas 90gb jak předtím? (mám to naformátovat? )
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Koš by měl být nyní prázdný, protože chkdsk označil obsazené místo jako volné. Pokud disk naformátuješ přijdeš o všechna data na něm. Nejspíš jsi externí disk vyjmul dříve než byl dokončen záznam cesty k uvedené složce a proto nejsou na disku nalezeny. Proto je vhodné používat bezpečné odebrání, aby se toto nestalo.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No já sem disk vyjmul jak se dokončilo kopírování.. no ale já vím že si smažu data na něm, jde mi o to abych měl zase těch 90gb volných (ps těch cca 80gb co tam je ted volných je protože sem přesunoval fotky, dokumenty, filmy apod na server..) ale 90gb co mi zmizlo tam stále je.. takže když si přesunu všechny věci a naformatuju disk tak tam těch 90gb už mít budu? prostě budu mít k dispozici celý disk nebo mi stále budde ukazovat že mám 90gb plných ale přitom tam nejsou
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
hmm tak asi nic no
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3140
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1929
-
od Jirka88