Po zapnutí PC nenaběhne monitor
Po zapnutí PC nenaběhne monitor
Zdravim, mám problém s PC. Když ho zapnu tak se mi nezapne monitor, ale PC zní jako kdyby normálně nabýhalo do windows. Monitorem to určitě není protože se starým PC funguje, grafickou kartu jsem zkusil taky prohodit a ve starym PC taky funguje. Zkoušel jsem i vypojit disky, mechaniku atd. ale PC pořád nenaběhl jen se mi asi 2x z X pokusů povedlo že naběhl s nějakou divnou chybou o UEFI, ale nedostal jsem se k BIOSu ani k windows.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po zapnutí PC nenaběhne monitor
Kreativní nick 
Moc jsi nám toho neřekl. Jde slyšet nějaký POST (pípnutí při zapnutí PC)?

Moc jsi nám toho neřekl. Jde slyšet nějaký POST (pípnutí při zapnutí PC)?
Zkus Clear CMOS.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Psal jsem že PC se po zapnutí chová normálně takže není slyšet žádný pípání. A CMOS jsem zkousel a taky nepomohlo
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, PC by mělo pípnout. Pokud je vše OK, tak jednou. Pokud ne, tak třeba víckrát.
Jaký je tam zdroj?
Jaký je tam zdroj?
Žes napsal, že se chová normálně, není podstatné, protože se normálně nechová. Jinak by totiž během pár vteřin (obvykle tak 2 - 5) naběhl monitor. Monitor i grafiku jsi vyzkoušel, dokonce jsi podle Tvého popisu zkoušel i minimální konfiguraci a chování pořád stejné, takže už Ti toho moc nezbývá.
Zbývá tedy jen - zdroj, RAMky, základní deska a CPU. CPU je velmi nepravděpodobné, RAMky vyzkoušíš tím, že je budeš zapojovat po jedné do všech slotů, které máš a budeš zkoušet spouštění, nebo také můžeš použít jednu jinou prověřenou RAMku, zdroj podle projevu netipuji, ale vyloučíš ho jen zkouškou jiného, prověřeného zdroje. No a zbývá MB (základní deska) a ta je vadná v okamžiku, kdy vše ostatní selže (resp. se prokáže, že není vadné).
A že PC nepípá? Takových už jsem viděl, stačí, když nemají nebo mají vadný reproduktorek.
Zbývá tedy jen - zdroj, RAMky, základní deska a CPU. CPU je velmi nepravděpodobné, RAMky vyzkoušíš tím, že je budeš zapojovat po jedné do všech slotů, které máš a budeš zkoušet spouštění, nebo také můžeš použít jednu jinou prověřenou RAMku, zdroj podle projevu netipuji, ale vyloučíš ho jen zkouškou jiného, prověřeného zdroje. No a zbývá MB (základní deska) a ta je vadná v okamžiku, kdy vše ostatní selže (resp. se prokáže, že není vadné).
A že PC nepípá? Takových už jsem viděl, stačí, když nemají nebo mají vadný reproduktorek.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
To je pravda, ale nezmínil se, tak je třeba se dotázat... 
Tipoval bych to na ten zdroj.

Tipoval bych to na ten zdroj.
Podle projevu závady
bych spíš tipnul MBjen se mi asi 2x z X pokusů povedlo že naběhl s nějakou divnou chybou o UEFI, ale nedostal jsem se k BIOSu ani k windows

Taky si myslim že bude něco s deskou, RAM jsem zkoušel prohodit a prostřídat, ale taky nepomohlo. Zdroj je Seasonic M12II-620W 80PLUS BRONZE
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11407
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41