Zdravím,
Předělávám kámošovi starší netbook Acer aspire one d235 z XPéček kvůli ukončené podpoře na W8.1 Vše funguje parádně až na jeden menší detail. Netbook je využíván i jako navigace do kamionu ke které je externí GPS Navilock NL-302U. Našel jsem k ní na stránkách výrovce ovladač, naisntaloval, ovšem GPS házel chybu že ovladač se nepodařilo spustit a GPS nefunguje, poté jsme se na internetu dočetl že ten ovladač není úplně košér a použil jsem jinou doporučenou verzi. Ovšem po nainstalování stejná chyba, myslle sjem si že to pod 8.1 asi tedy nerozjedu, poté jsem ještě zkusil připojit GPS ke svému PC také s W8.1 a nainstalovat doporučený ovladač a vše funguje. Ovšem pod netbookem ani ránu. Moje dedukce je, že pořád je někde schován starý špatný ovladač a proto to nefunguje, přesto jsem zkoušel reinstalovat jak ovladač (je formou exe souboru), odebrat a přidat zařízení ve správci zařízení, několikrát restartovat PC ale stále nic.
Moje otázka tedy, lze nějak úspěšně natvrdo vydolovat z PC ovladač a smazat, aby šel nainstalovat znovu, popřípadě máte nějaký jiný návrh? Dík za cokoliv,
Externí GPS - problém s ovladačem
-
- Pohlaví:
Re: Externí GPS - problém s ovladačem
Tento program ovladač od GPS nevidí
Ten exe prostě nepřepíše ty origo ovladače, není možné je z toho nějak vytáhnout, abych mohl přímo navést ke konkrétnímu ovladači windows při ruční aktualizaci ve správci ovladačů?
Zde je instalační soubor http://uloz.to/xKScbLW/navilock-nl-302u ... ndows7-zip
Tak jsem vypnul i automatickou instalci ovladačů ve windows, jelikož funkční ovladač co mám v desktopu je verze z roku 2010 ale do notesu se mi instaluje furt verze z 2013 (komické že nová verze pro W8 nefunguje, přitom pro 7 ano) na svém počítači mám automatickou instalaci vyplou kvůli wifi kartě, která má taky špatný nový ovladač a tak se nová verze nestáhla, nicméně na notebooku jsme jí vypl až te'd, ale ovladač se furt instaluje automaticky po připojení ten stary, asi je někde v cache a no a potřeboval bych ho prostě dostat pryč.
Ten exe prostě nepřepíše ty origo ovladače, není možné je z toho nějak vytáhnout, abych mohl přímo navést ke konkrétnímu ovladači windows při ruční aktualizaci ve správci ovladačů?
Zde je instalační soubor http://uloz.to/xKScbLW/navilock-nl-302u ... ndows7-zip
Tak jsem vypnul i automatickou instalci ovladačů ve windows, jelikož funkční ovladač co mám v desktopu je verze z roku 2010 ale do notesu se mi instaluje furt verze z 2013 (komické že nová verze pro W8 nefunguje, přitom pro 7 ano) na svém počítači mám automatickou instalaci vyplou kvůli wifi kartě, která má taky špatný nový ovladač a tak se nová verze nestáhla, nicméně na notebooku jsme jí vypl až te'd, ale ovladač se furt instaluje automaticky po připojení ten stary, asi je někde v cache a no a potřeboval bych ho prostě dostat pryč.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3218
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
- 3
- 2309
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 10
- 5036
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 6
- 3398
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3332
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”