Zdravím, mám takový problém, spočívá to v tom, že nedávno jsem musel koupit novou grafickou kartu (ATI MSI Radeon R9 270 Gaming), protože moje stará grafická karta (ATI Sapphire Radeon HD4870 Toxic) bohužel přestala fungovat. Po nainstalování karty mi začalo pískat a šumět z reproduktorů monitoru (Samsung SyncMaster 2494HM), ale jen při hraní her (novějších i starších). Při běžném používání počítače, nebo při sledování videí pískání, nebo šumění se neprojevuje. Zkoušel jsem aktualizovat ovladače zvukové karty, kterou mám integrovanou na základní desce (Gigabyte GA-EP45C-DS3R), ale problém přetrval. Protože jsem si nedávno zakoupil SSD disk, ze kterého jsem udělal systémový disk (Windows 7, 64 bit), přeinstaloval jsem i celý systém, ale problém stále trvá. Ještě uvádím, že monitor mám propojený s grafickou kartou DVI kabelem a zvuk do monitoru je propojem audio jackem.
Za jakoukoli Vaší radu budu velice vděčný.
Pískání z reproduktoru Vyřešeno
Pískání z reproduktoru
Základní deska: Gigabyte GA-EP45-DS3R, procesor: Intel Core 2 Quad Q6600, zdroj: Zdroj: Enermax PRO82+ 525W, grafická karta: ATI MSI Radeon R9 270 Gaming, RAM: DDR3- KIT 2x2G Kingston
-
- Pohlaví:
Re: Pískání z reproduktoru
Obávám se že každá rada drahá. Ta karta vydává nějaké rušené které se přenáší na zvukovku. Pokud by to byla chyba té jedné karty, pomohla by reklamace, ale může to být vlastnost celé série.
Možnost jak to odrušit neznám. Možná jiná zvuková karta.
Možnost jak to odrušit neznám. Možná jiná zvuková karta.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký charakter má to pískání? Mění se s hlasitostí, nebo je stále konstantní? Pokud máš připojený mikrofon, zkus snížit jeho úroveň citlivosti v nastavení zvuku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pískání se mění, není konstantní. Charakter pískání nedokážu popsat. Zdá se mi, jako kdyby potřebovala "zabrat" grafická karta víc, tak se pískot zvýší a naopak. Mikrofón nemám vůbec připojený, tím to asi nebude. Psal jsem dotaz i na technickou podporu CZC, kde jsem tu grafickou kartu kupoval, ale ještě mi neodepsali.
Základní deska: Gigabyte GA-EP45-DS3R, procesor: Intel Core 2 Quad Q6600, zdroj: Zdroj: Enermax PRO82+ 525W, grafická karta: ATI MSI Radeon R9 270 Gaming, RAM: DDR3- KIT 2x2G Kingston
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pískání se mění při změně na monitoru - např při hýbání s kurzorem?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Ano, při pohybu ve hře, třeba po mapě, tak se mění pískání.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Protože pískání (nebo spíše ostrý šum) je vázané na dění na obrazovce, s největší pravděpodobností je vyvolané rušením, které se z nové grafické karty šíří po základní desce, po napájení, nebo i vzduchem (indukcí). Pravděpodobně by pomohlo přejít z integrované zvukové karty na kartu do PCI slotu a umístit ji co nejdál od grafické karty, případně vyzkoušet USB zvukovou kartu, pokud možno s externím napájením - tj. aby nebyla napájená z USB portu, ale z vlastního stejnosměrného pokud možno stabilizovaného napáječe 5Voltů. Předem ale vyzkoušej s půjčenou ZK, jestli se situace zlepší, abys zbytečně neinvestoval. Mě v této situaci pomohl přechod na USB kartu, ale nemám v počítači bůhvíjak výkonnou GK, takže co dokonale pomohlo u mně může u tebe jen zlepšit situaci, ale problém to zcela neodstraní.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Máš nějaké bedničky, nebo tak něco? Myslím, že by to mohlo přestat, protože mi něco říká, že se to tam v tom monitoru nějak zapřelo do sebe. Normálně prostě oddělený monitor od repráků.
Re: Pískání z reproduktoru Vyřešeno
Tak jsem si vypůjčil zvukovou kartu do PCI slotu a problém vyřešen. Děkuji mmmartin za radu!
Zpět na “Problémy s hardwarem”