Zalman Z9 plus

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mutantmass
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Zalman Z9 plus

Příspěvekod Mutantmass » 26 dub 2014 13:46

DObrý den, mám dotazy ohledně této skříně Zalman Z9 plus. Nevíte prosím jak zapojit displej na čelní straně case? Nemohu na to prijít. Za druhé: Jakým směrem by měl mířit ventilátor zdroje? Všiml jsem si že na dně desky jsou udělané drážky pro odvod vzduchu tak nevím jestli ho dát aby foukal do skříně a nebo ven dnem. Poslední dotaz je ohledně mé MB moje MB M5A78l-M LX3. Kolik ventilátorů do ní zapojím? Našel jsem pouze jeden "slot"( přesně nevím jak se to jmenuje :D) a ventilátor jsem zapojil. Mám ještě další 3 ventilátory a tak se ptám jestli jsem slepý a nebo jestli tam jde zapojit opravdu jen jeden. Díky všem za odpovědi.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2014 17:14) ---

Opravdu mi nikdo neporadí ani s jednou věcí?

Reklama
milankarvina
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Zalman Z9 plus

Příspěvekod milankarvina » 26 dub 2014 22:33

Tak já bych začal zdrojem. Ten musíš dát větrákem dolů, samozřejmě pokud máš otvor na dně skříně. Ten větrák totiž nasává studený vzduch od podlahy a vyfukujeme jej klasicky zezadu (tam jak se napojuje přívodní kabel). Sloty pro ventilátory se většinou označují jako CPU_FAN (ten je pro procesor) a jinak SYS_FAN (přídavné chladiče). A ano, věřil bych, že tvoje deska nabízí jen jeden slot. Je dost stará a kdysi nebylo tolik chlazení potřeba. Co se týče displaye, tak ten se zapojuje myslím do základní desky, měl by si to mít přesně popsáno v návodu od skříně.

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod DeNNI85 » 26 dub 2014 22:37

No ja mel taky skrin od Zalmana a primo v navodu byl nakresleny zdroj ventilatorem nahoru, prestoze mela skrin dole vetraci mrizku. :-)
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

milankarvina
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod milankarvina » 26 dub 2014 22:41

Tak toho, kdo to do toho návodu napsal bych potrestal. Pokud skříň nabízí mřížku dole, tak se samozřejmě větrák zdroje dává směrem dolů. Znovu opakuji, aby spodkem nasával studený vzduch a zezadu vyfoukával teplý. Větrák směrem do skříně se dával jen, když byly ve starých skříních zdroje nahoře. Vygoogli si nejrůznější PC sestavy a uvidíš sám :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2014 22:44) ---

Jen bych se ještě rád zeptal tazatele. Máš v té skříni tyto konektory?
Přílohy
21.jpg

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod DeNNI85 » 26 dub 2014 22:45

Taky mi to prislo divny, kdyz to melo mrizku zespodu :-)
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Mutantmass
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Mutantmass » 27 dub 2014 01:10

Ano mám te tam. Na ně se displej napojuje? Předem díky.

milankarvina
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod milankarvina » 27 dub 2014 12:01

Ano, ty dva kabely s tlustou koncovkou jsou ke zdroji. Zapojíš je přeš Molex. To vygooglíš a ty tenčí koncovky patří do slotu pro větráky, akorát nevím, kde je chceš napojit, když nemáš více slotů pro větráky než jeden. Tak zapoj aspoň ti tlusté a měl by ti fungovat aspoň display a zobrazovat ti teplotu. Ta černá tečka na těch dalších kabelech je totiž teploměr.

Zpět na “Problémy s hardwarem”